• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski ambijent u Banjaluci, u rangu sa Solunom! Fudbaleri Borca arhivirali PAOK: Bez potcjenjivanja Klaksvika!

Autori Bojan Jakovljević Autori Nebojša Šatara

Vezista Borca David Čavić i golman Banjalučana Damjan Šiškovski složni su u ocjeni da je ekipa protiv PAOK-a pružila maksimum u ovom trenutku i izrazila nadu da će to isto učiniti u duelima sa Klaksvikom u kvalifikacijama Lige Evrope.

 David Čavić Damjan Šiškovski izjave nakon meča BOrac PAOK Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su izgubili i u revanšu drugog kola kvalifikacija Lige šampiona od solunskog PAOK-a i ukupnim rezultatom 2:4 (prvi duel u Solunu zavrpen 3:2), uavršili učešće u elitnom takmičenju.

Grci su do trijumfa stigli pogotkom Tomasa Murga u 25. minutu meča pred punim Gradskim stadionom u sjajnom ambijentu.

David Čavić je upravo atmosferu na tribinima posebno pohvalio, kao i sve u klubu.

"Pohvalio bih svakog pojedinca, svakog momka u ovom dvomeču za zalaganje, trud, želju i volju. Mislim da je to publika večeras u Banjaluci znala da cijeni i pozdravi, a ovim putem im se zahvaljujem što su došli u ovolikom broju. Sat vremena prije utakmice tribine su bile skoro potpuno pune i to je sigurno podstrek za dalje i vjetar u leđa da nastavimo da se borimo za ovaj grb, klub i grad", rekao je Čavić, a potom se kratko osvrnuo na revanš.

"Što se tiče samog meča, mislim da smo sjajno otvorili utakmicu, imali smo dvije šanse i da smo tada uspjeli da postignemo gol, vjerujem da bi susret otišao u nekom drugom smjeru. Ovako, rekao bih da je PAOK iskoristio svoju priliku i kaznio nas za naše promašaje na početku. Šteta za nas, ali imamo meč u Ligi Evrope protiv Klaksvika i okrećemo se tome".

Čavić se složio sa konstatacijom da se naredni protivnik ne smije potcijeniti iako dolazi sa Farskih Ostrva.

"Naravno da nećemo niti smijemo potcijeniti rivala nijednog sekunda, ali znamo ko smo i koliko možemo. Na kraju krajeva smo to i pokazali u dvomeču sa PAOK-om, vidjeli smo da možemo i s njima da igramo, uslovno rečeno, bolje ekipe od Klaksvika, ali jedini pokazatelj je teren. Mislim da u predstojećem dvomeču možemo izaći kao pobjednici".

Još jednom se osvrnuo na odličnu atmosferu.

"Bio je stvarno evropski ambijent u Banjaluci. Bili smo prošle sedmice u Grčkoj, a oni su poznati po atmosferi na tribinama, ali mislim da naša publika večeras nije bila ništa manje glasna. Bili su nam vjetar u leđa i naš 12. igrač žargonski rečeno i nadam se da će nas bodriti ovako i na sljedećim utakmicama. Ne samo u Evropi, nego i u prvenstvu. Zato ih pozivam sve da dođu da nas prate jer nam mnogo znači aplauz i povik s tribina, Mislim da ovi momci to zaslužuju, a mi ćemo im vraćati na terenu", zaključio je Čavić. 

Golman Borca Damjan Šiškovski takođe je bio impresionaran ambijentom i zahvalio se banjalučkoj publici.

"Ispali smo od PAOK-a, ali smo napunili stadion. Mislim da smo se dobro pokazali na ove četiri evropske utakmice, publika nas je maksimalno podržavala i htio bih da im poručim da ćemo i u narednim sustetima dati svoj maksimum da se predstavimo na najbolji način u Evropi", istakao je internacionalac iz Sjeverne Makedonije.

Šiškovski takođe smatra da ekipe sa Farskih Ostrva nikako nisu za potcjenjivanje.

"Njihove ekipe već dvije-tri godine redovno ulaze u Konferencijsku ligu i u grupnoj fazi osvajaju bodove. Svaki protivnik u Evropi mora da se shvati maksimalno., mi s našim trenerom (Mladen Žižović, prim.aut) radimo na tome i daćemo sve od sebe da budemo spremni za te utakmice".

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Kakvo crno potcjenjivanje ljudi igraju odlično imaju dosta danaca, norvežana, šveđana u timu, a znamo kakav oni fudbal igraju i da nama to ne leži...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC