• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađarski mediji se "zaigrali" sa sastavom Borca: Igraju loše na strani, Lukić opasnost!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mađarski dnevni listovi se u današnjem izdanjima očekivano bave večerašnjim duelom Borca i Ferencvaroša, za kojeg kažu da ima najveće šanse od svih mađarskih predstavnika u evropskim takmičenjima.

 Mađarski mediji o utakmici Borca i Ferencvaroša Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac večeras od 21 čas gostovaće Ferencvarošu u prvom meču plej-ofa Lige Evrope i pokušati da ispiše novu stranicu istorije, nakon obezbjeđene najmanje ligaške faze Konferencijske lige.

Ferencvaroš ima imperativ pobjede, a duel na Grupama Arenu privukao je veliku pažnju u ovdašnjoj sportskoj javnosti, koja očekuje ne samo uspjeh šampiona Mađarske protiv Borca, već se nada da će i Pakš i Puškakš akademija koji se u plej-ofu konferencijske ekipe sastaju sa Maldom Boleslav i Fiorentinom.

Klubu iz glavnog grada, daju se najveće šanse za prolaz, ali i najveća pažnja u lokalnim medijima, pa duel Ferencvaroša i Borca dominira naslovnicom dnevnog lista "Nemzeti Sport", a posvećene su mu i prve dvije strane.

Mađarski list prenosi izjave sa jučerašnje konferencije za medije, a u prvim plan stavljena je poruka fudbalera Mohameda Abu Fanija da će se oni boriti do kraja da izbore grupnu fazu, ali i poruka trenera Paskala Jansena da se ovdje ne radi o njegovom uspjehu i karijeri, nego da je važan Ferencvaroš.

Mađarski mediji pomno prate i objave Borca na društvenim mrežama, a i oni ističu da su crveno-plavi pod mnogo manjim pritiskom.

„Borac je stigao u Budimpeštu u dobrom raspoloženju i priprema se za najveći uspjeh u istoriji, jer želi plasman u ligašku fazu Lige Evrope. Prošle sedmice nadoknadili su minus protiv Ki Klaksvika, a onda u odgođenom meču uspješno startali i u bh. prvenstvu“, podsjeća „Nemzeti Sport“ i dodaje da je u međuvremenu obnovljen i ugovor Sebastijana Erere.

Zanimljiva su predviđanja ovog lista kada je u pitanju početni sastav Borca sa ovu utakmicu. U startnih jedanaest uvršteni su i Savić i Čavić, dok Dine Skorupa nema u početnom sastavu, a još manja je vjerovatnoća da će se u startnih jedanaest naći Esmir Hasukić, koga je "Nemzeti Sport" stavio na mjesto krilnog napadača, uz Jovu Lukića i Hrelju.

Grafika na drugoj strani navodi statistiku jednog i drugog tima u dosadašnjem dijelu sezonu, a u prvi plan stavlja se duel „okršaj“ napadača - Adame Traora s jedne strane i Jove Lukića sa druge, navodeći da je Traore postigao četiri, a Lukić tri gola.

Iako se to ovdje ne navodi, treba podsjetiti da Traore nije postigao gol na posljednje četiri utakmice, a ni u sjajnoj formi nije ni Aleksandar Pešić, iako to ne zabrinjava mnogo Paskala Jansena koji je u srijedu istakao da je zadovoljan svojim napadačima.

Mađarski portal „Sportal“ podsjeća da se u tim Ferencvaroša vratio oporavljeni napadač Barbanaš Varga, a zanimljivo je da Tosin Kehinde koji je prošlog vikenda dao pobjedonosni gol u derbiju protiv Ujpešta nije uvršten na spisak igrača za dvomeč sa Borcem, što nije promaklo mađarskim medijima. Na spisak je, međutim, naknadno dodan Virdžil Misiđan, krilni napadač iz Surinama, koji je prije nekoliko dana stigao i to je posljednja novost iz tabora Ferencvaroša.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC