• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borčevci" nakon sjajne partije u Budimpešti: Poštujemo rivale, ali imamo sportski "bezobrazluk" (FOTO, VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbaleri Borca ostvarili su fenomenalan rezultat u Budimpešti, u prvom okršaju sa Ferencvarošom za mjesto u Ligi Evrope.

 Srđan Grahovac Dino Skorup izjave nakon Ferencvaroš Borac Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nije bilo pogodaka u mađarskoj prestonici, pa su igrači Mladena Žižovića stvorili sve preduslove da Gradski stadion u Banjaluci sljedećeg četvrtka, kad se igra revanš, bude ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim našim navijačima koji su prevalili ovolilki put. Bilo je prelijepo vidjeti ih u Budimpešti u ovolikom broju. Čuli smo ih tokom zagrijavanja, čuli smo ih cijelu utakmicu, davali su nam vjetar u leđa svih 90 minuta", rekao je banjalučkim novinarima kapiten Srđan Grahovac, dodavši:

"Mi smo ostvarili cilj, željeli smo da se o putniku u Ligu Evrope odlučuje u Banjaluci, odnosno da ovdje ostvarimo pozitivan rezultat. Izašli smo sa jednim gardom, koji smo pokazali u svim evropskim utakmicama. Mi smo Borac, predstavljamo svoj klub i grad, i to nam je donijelo ovako dobru igru i mislim da ima prostora da budemo još kvalitetniji."

Pogledajte

02:29
Srđan Grahovac
Izvor: Mondo/Goran Arbutina
Izvor: Mondo/Goran Arbutina

Mađarski velikan je daleko skuplji od crveno-plavih, koji su se isprsili na Grupama Areni i osvjetlali obraz bh. fudbala.

"Znamo protiv koga smo igrali, višestrukog šampiona Mađarske, a vidite i sami kako izgleda ovaj stadion. Znamo kakve igrače imaju, internacionalce, kakvi su ugovori, smiješno je pričati o budžetima. Došli smo do plej-ofa Lige Evrope, možda malo i nerealno zvuči da smo tu, kada ste na tom nivou mora biti dosta pritiska i fajta, međutim najviše me raduje što smo u svim utakmicama pokazali taj sportski 'bezobrazluk'. Poštujemo rivale, ali nismo nikoga previše respektovali, i sad imamo 90 minuta da se još jednom potučemo, pred punim Gradskim stadionom", rekao je Grahovac, koji je pohvalio stručni štab.

"Prošli smo kvalitetne pripreme, imali smo ozbiljne rivale i spremali se za evropske utakmice, tako da ovom prilikom i njima idu pohvale. Sa druge strane, sad treba da nas drže i spremnima i svježima za predstojeće utakmice."

Par zadnjih veznih igrača Grahovac je činio sa Dinom Skorupom, koji je takođe odradio ogroman posao u Budimpešti.

Pogledajte

01:23
Dino Skorup
Izvor: Mondo/Goran Arbutina
Izvor: Mondo/Goran Arbutina

"Prvo, želim da čestitam svim igračima i stručnom štabu na ovoj utakmici. Mislim da smo pokazali karakter i koliko zapravo vrijedimo. Znam da nas mnogi nisu doživljavali na taj način, ali još jednom smo pokazali da možemo puno toga. Mislim da pred našom publikom možemo da napravimo velike stvari i da možemo očekivati plasman u Ligu Evrope", poručio je Skorup, dodavši:

"Ferencvaroš je kvalitetna ekipa, mi smo bili svjesni toga. Nisu bezveze osvojili toliki broj titula, i prošle godine su bili prvi, i stvarno su dominantni. Međutim, od početka smo vjerovali u sebe, znamo koliko možemo, atmosfera je bila idealna, teren, stadion. Mislim da smo imali dobar ulaz u utakmicu, da smo držali koncentraciju od početka i to nam je pokazatelj da možemo da napravimo velike stvari u Banjaluci. Zna se desiti da pred ovakvim navijačima prvh 15 minuta bude teško, ali mi smo se držali onog što nam je rekao stručni štab i mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu."

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

POJAČANJA

Hoće li se dovesti barem još 2 vrhunska pojačanja, majstora fudbala?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC