• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati potencijalni rivali Borca: Fudbalski velikani bi ove jeseni mogli gostovati u Banjaluci

Autor Haris Krhalić

Borac, pored plej-of meča, očekuju minimalno još tri domaće utakmice. U slučaju plasmana u Ligu Evrope Banjalučani će odigrati još četiri meča na Gradskom stadionu, a potencijalni rivali su pravi fudbalski velikani.

 Potencijalni protivnici Borca u Konferencijskoj i Ligi Evrope Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Iza fudbalera Borca sjajno je ljeto. Izabranici Mladena Žižovića eliminacijom KI Klakvsika osigurali su nastup u Konferencijskoj ligi, a u posljednjih 90 minuta evropskih kvalifikacija imaju priliku da naprave korak više i izbore jesen u Ligi Evrope.

Nakon prve utakmice u Budimpešti, crveno-plavi će u revanš susret protiv Ferencvaroša igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci u četvrtak od 21 časa.

S obzirom na ishod meča u četvrtak, fudbalere Borca očekuje još osam ili šest utakmica. U slučaju da eliminišu Ferencvaroš, izabranici Mladena Žižovića će odigrati još četiri domaće i četiri utakmice u gostima.

U novom formatu Lige Evrope klubovi su podijeljeni u četiri jakosne grupe. Borac bi očekivano bio smješten u posljednji šešir zbog koeficijenta, a na Gradski stadion bi mogli stići velikani evropskog fudbala.

Iz prve jakosne grupe, prema projektovanom žrijebu, Borcu „prijete“ Roma, Mančester junajted, Porto, Ajaks, Ajntraht, Lacio, Totenhem, Rendžers i najmanje „atraktivna“ Slavija iz Praga.

U drugom šeširu kvaliteta ne manjka pa su tu između ostalih smješteni Real Sosjedad, Fenerbahče, Olimpijakos, Lion, Braga, AZ, ali bi tu mjesto mogli naći i fudbaleri Crvene zvezde, u slučaju da ne eliminišu Bode Glimt.

Treći šešir donosi imena poput Galatasaraja, Karabaga, Slovana, Vikotrije Plzen, Dinamo Kijeva, Malmea...

U posljednjoj jakosnoj grupi smješteni su timovi poput Atletik Bilbaa, Hofenhajma, Nice i Anderlehta.

PROTIVNICI U KONFERENCIJSKOJ LIGI

Kada je u pitanju Konferencijska liga ni tu ne izostaju velika imena. Timovi su ovdje podijeljeni u šest šešira, a Borac će u slučaju da se nađe u ovom takmičenju dobiti po jednog protivnika iz svakog.

Tu se nalaze imena poput Čelsija, Fiorentine, Betisa, ali i drugih timova.

Naravno ove projekcije mogu dobiti totalno drugačiji izgled nakon utakmica plej-ofa u četvrtak, ali potencijalno gledajući Borac bi mogao zaigrati protiv velikana u oba evropska takmičenja.

Bilo kako bilo u gradu na Vrbasu ove jeseni se očekuje pravi fudbalski praznik. Minimalno tri domaće utakmice garantuju protivnike koji u novijoj istoriji nisu gostovali u Banjaluci, još redova za ulaznice i pune tribine Gradskog stadiona u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ŠTA JE CILJ U GRUPNOJ FAZI?

Gdje su pojačanja za evropsku jesen?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC