• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Piksi je nestručan, samozaljubljen i osion!" Otišao iz FSS, pa brutalno prozvao selektora Stojkovića

Doskorašnji direktor u FSS "opleo" po Draganu Stojkoviću Piksiju.

 Miroslav Tanjga opleo po Piksiju Izvor: MN PRESS

Fudbalski savez Srbije morao je da donese važne odluke nakon neuspjeha na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ovog ljeta - selektor Dragan Stojković Piksi sačuvao je posao i krenuo u rekonstrukciju nacionalnog tima, a otkazi su uručeni dosadašnjem generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću i Miroslavu Tanjgi, direktoru za sportska pitanja.

Šurbatović se oglasio odmah u utorak, a Tanjga je u srijedu nešto opširnije govorio o situaciji u FSS i posebno o selektoru Stojkoviću. Optužio je Piksija da nije stručan, da ima prenaglašen ego, da se okružio ljudima koji mu se ne suprotstavljaju, da je samozaljubljen i da se bavio kadriranjem u Fudbalskom savezu Srbije!

"Radi zaštite ličnog i profesionalnog integriteta, kao i integriteta FSS ili bar onoga što je od njega ostalo, primoran sam da reagujem i podsjetim javnost da je rezultat ostvaren u Njemačkoj za nas bio katastrofalan. O tome sam javno govorio pred nadležnim tijelima FSS i srpskim medijima, jer je to nepobitna istina, što mi je uzeto za greh“, napisao je Miroslav Tanjga u poruci dostavljenoj SportKlubu i dodao: "Taj neuspjeh ne može da se brani ucjenama, već preuzimanjem lične odgovornosti bez obzira na visine ugovora selektora i njegovih direktora. Sujeta, osionost i nedostatak samokritike preplaćenih 'stručnjaka' dovela je do toga da nam se najbolja selekcija za kratko vrijeme prepolovi. Igrači su bili i ostaju žrtve njegove nestručnosti i arogancije."

Nekadašnji fudbaler bio je još direktniji kada je pomenuo selektora Srbije. "On se nažalost najmanje bavio trenerskim poslom, igračima i taktikom, a najviše kadrovanjem u savezu. Svuda je vidio zavjeru, sklanjao je sve koji ne misle kao on, a okružio se ljudima koji ga zovu 'Mister' i koji hrane prenaglašen ego. I uvijek su drugi krivi, svi osim njega", poručio je Tanjga i dodao: "Razočaran sam nedostatkom autoriteta predsjednika i članova IO da se suprotstave samovolji i ucjenama egocentričnog i samozaljubljenog selektora. Kao neko ko se tek vratio u srpski fudbal osjećam se zatečeno načinom na koji savez u Srbiji funkcioniše, gdje se selektor ponaša kao predsjednik saveza, a članovi IO kao puki poslušnici i dizači ruku. Očigledno je da smo za loše rezultate u Njemačkoj jedino krivi generalni sekretar i ja. Ako će ta odluka spasiti srpski fudbal ja sam spreman da platim tu cijenu."

Na kraju, doskorašnji zaposleni u Fudbalskom savezu Srbije poželio je sreću reprezentaciji. "Definitivno, mi imamo odlične igrače, ali i katastrofalno stručno vođenje. Fudbalska javnost to dobro prepoznaje, za razliku od profesionalnih dizača ruku koji to ne znaju, ne žele ili ne smiju da vide. Reprezentativcima želim sreću i uspjeh u Ligi Nacija!"

(SportKlub/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Reci nam nešta što ne znamo, ovo cela Srbija gleda godinama

paprika

otrese ga tanjga ko mraz paprike

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC