• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Puna podrška Piksiju i momcima!" Peđa Mijatović pred Španiju stigao u Staru Pazovu

Bivši fudbaler Peđa Mijatović motivisao reprezentativce Srbije.

 Peđa Mijatović podržao Srbiju pred utakmicu sa Španijom Izvor: Fudbalski savez Srbije

Fudbaleri reprezentacije Srbije pripremaju se za mečeve protiv Španije i Danske u ovkriu Lige nacija, a pred novi takmičarski ciklus imali su veoma važnu posjetu Predraga Mijatovića. Selektora Dragana Stojkovića Piksija, njegove saradnike i reprezentativce Srbije u Staroj Pazovi posjetio je jedan od najboljih fudbalera u istoriji na ovim prostorima, strijelac gola koji je Real Madridu donio jednu Ligu šampiona.

Slavni Mijatović družio se sa svojim saigračima iz igračkih dana, ali i novom generacijom srpskih reprezentativaca. Posebno je lijepo vidjeti da se u Staroj Pazovi razmišlja i priča samo o fudbalu ovih dana, jer je to najbolji način da se igrači pripreme za veoma teške izazove - prvi je aktuelni evropski šampion, a Mijatović je svojevremeno volio da igra baš protiv takvih.

"Došao sam da pružim punu podršku Piksiju i njegovim momcima u ovako delikatnom trenutku. Biću na stadionu i truditi se da zajedno sa publikom pošaljem pozitivnu energiju koja će svakako biti od velikog značaja u duelu protiv prvaka Evrope i jedne od najjačih reprezentacija na svijetu", kaže Mijatović na početku razgovora za sajt FSS i poručuje da Srbija nije mogla da poželi boljeg i atraktivnijeg rivala ne početku ciklusa stvaranja igre i tima pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026: "Dok sam bio igrač, najviše sam volio da igram protiv najjačih. U tim utakmicama motivacija je uvijek na najvišem mogućem nivou i rijetko se dešava da podbacite. Pružiti otpor jednom tako kvalitetnom protivniku kao što je Španija, jeste teško i komplikovano, ali nije nemoguće. Pokazali su u Njemačkoj da su ubitačni i dominantni, ali ako svaki igrač kome Piksi pruži šansu u startnoj postavi i svaki koji uđe sa klupe, pokažu hrabrost, ambiciju i zajedništvo, ako se stave u službu kolektiva, sve je moguće. Uopšte ne sumnjam da će biti kako treba.“

Mijatović se u Staroj Pazovi pozdravio sa našim igračima i uvjerio da je atmosfera u reprezentaciji pozitivna i adekvatna trenutku u kome se dočekuje najatraktivniji protivnik u grupi. "Nije lako održati atmosferu poslije svega što se desilo na Evropskm prvenstvu i događaja koji su prethodili okupljanju reprezentacije za mečeve sa Španijom i Danskom. Srećom, vidim da su igrači nasmijani, raspoloženi. Da su spremni i orni za veliki izazov u četvrtak uveče. Razgovarao sam sa Piksijem i Dikom, vidim da su fokusirani na fudbalske stvari i to me raduje. Tako i treba da bude. Institucionalne probleme u ovakvim trenucima treba staviti po strani i koncentrisati se isključivo na teren", istakao je legendarni fudbaler Partizana, Reala i drugih klubova.

Mijatović je u karijeri tri puta izlazio na crtu reprezentaciji Španije i sva tri puta je na terenu prštalo od uzbuđenja. "Igrali smo u Valensiji, Beogradu i Brižu. Sva tri puta za mene je bila ogromna čast da branim boje državnog tima protiv tako jakog protivnika. Mislim da su oni na sve tri utakmice imali i sreću na svojoj strani, pogotovu na meču u Brižu. Na ova dva meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998, kvaliteta je bilo u enormnim količinama u taboru obje reprezentacije. Pružili smo dostojan otpor i ostaje žal što bar u jednom meču nismo slomili protivnika i došli do pobjede. Pamtiću taj gol iz penala u Beogradu kao jedan od najdražih momenata u karijeri, prisjetio se Mijatović.

Ne krije Mijatović da mu je čast i privilegija što se njegov portret nalazi da ‘Zidu rekordera’ u Staroj Pazovi. "Kada poslije toliko godina vidite da vas nisu zaboravili i da zaista cijene ono što ste uradili u dresu reprezentacije, morate da se osjećate ponosno i privilegovano. Sve te brojke i statistika koji su zaista impozantni i kojih tokom aktivnog igranja niste ni toliko svjesni, kasnije vam posluže kao satisfakcija i dokaz da ste napravili nešto veliko u karijeri. To ostaje za sva vremena. Kako da ne budem počastvovan“, zaključio je Mijatović.

Nakon dužeg razgovora sa svojim velikim prijateljima iz igračkih dana Draganom Stojkovićem, Stevanom Stojanovićem i Goranom Đorovićem, jedan od najboljih fudbalera svih vremena sa ovih prostora pozirao je pored fotografije koja se nalazi na ‘Zidu rekordera’ u srpskoj kući fudbala. Naime, Mijatović je sa 73 nastupa jedan od desetorice igrača sa najviše utakmica u istoriji reprezentacije, a sa 26 golova zajedno sa Borom Kostićem na deobi devetog mjesta vječne liste strijelaca, iza neprikosnovenog Aleksandra Mitrovića, Stjepana Bobeka, Milana Galića, Blagoja Marjanovića, Sava Miloševića, Rajka Mitića, Dušana Bajevića i Todora Veselinovića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC