• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi se oglasio iz Danske! Srbija odoljela prvaku Evrope, sad "orlove" čeka novi izazov!

Autor Dragan Šutvić

Selektor Dragan Stojković otkrio šta Srbija želi u Danskoj.

 Liga nacija Danska Srbija najava Piksi  Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije u veoma podmlađenom sastavu odigrala je 0:0 protiv Španije i domaćoj javnosti ulila novu dozu optimizma. Naredni izazov biće selekcija Danske na gostujućem terenu, a selektor Dragan Stojković ponovo će računati na veoma mlad tim od kojeg će u budućnosti tek dobiti najbolje partije.

Za sada je dobra vijest što su svi igrači koje je selektor imao na raspolaganju protiv Španaca u kombinaciji za tim protiv Danske. Piksi će moći da bira, vjerovatno će neke fudbalere odmoriti pred novi težak izazov, ali to ne znači da će Srbija biti bez ambicija.

"Ono što je najbitnije, niko se ne žali na povrede. Takav je i izvještaj doktora. Svi igrali koji su ovdje, biće u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danci su igrali sa Švajcarskom. To je profesionalni fudbal, na tri dana se igraju utakmice. Moramo da osvježimo ekipu za sutra. Važno je da dobro spavaju, da ishrana bude OK i da sutra budu spremni za izazov kakav je Danska", rekao je selektor Srbije.

Po riječima selektora Stojkovića, koji je bio igrač davne 1990. godine kada su srpski reprezentativci posljednji put pobijedili Dance, ni ovog puta neće biti lako. Za rivala će Srbija imati tim koji godinama igra zajedno i odlično se poznaje, a bilježi i sasvim dobre rezultate na velikim takmičenjima.

"Danska je uvijek bila neugodan rival. Pokazuju to iz ciklusa u ciklus. Bez njih ne može da se odigra ni svjetsko, ni evropsko prvenstvo. Nedavno smo odigrali meč od izuzetne važnosti. Završeno je 0:0, ali su oni bili zadovoljniji. Sutra očekujem da bude utakmica na takvom nivou. Svaka utakmica predstavlja izazov. Došli smo da odigramo najbolje što možemo, maksimalan otpor i dobar rezultat", rekao je selektor Stojković i dodao:

"Ekipa se nije previše promijenila u odnosu na prije dva mjeseca. Kristijansen i Mele nisu sa njima, ali imaju kvalitetne zamjene. Stoga ne očekujem da će se nešto značajno promijeniti u sistemu, postavci, taktici. Napravili smo dobru analizu i znamo šta nas očekuje."

Defanzivac Strahinja Pavlović, jedan od najboljih pojedinaca srpskog tima protiv Španije, otkrio je kakva je situacija u ekipi koja je nakon Evropskog prvenstva doživjela velike promjene. 

"Razgovarao sam sa nekoliko igrača pred meč sa Španijom. Osjetio sam kod njih samopouzdanje. I na utakmici su pokazali da su spremni i da može da se računa na njih", rekao je Pavlović, a novinari su ga podsjetili na nedosuđen penal za Srbiju protiv Danske na Evropskom prvenstvu: 

"Iskreno, poslije te utakmice... Bilo je elemenata, ali sudija je tako vidio situaciju... Nisam htio da tražim alibi. Bili smo blizu, falio nam je jedan gol, da je Jović bio par centimetara iza čuvara, izbjegao bi ofsajd, gol bi bio priznat i pobijedili bismo... Falilo nam je sreće... Nisam previše razmišljao o tome."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC