• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ženska reprezentacija Sjeverne Koreje osvojila Svjetsko prvenstvo

Autor Haris Krhalić

Sjeverna Koreja je osvojila Svjetsko prvenstvo možda zvuči kao naslov u propagandnim novinama u ovoj zemlji, ali ovog puta je to istina.

 sjeverna koreja u20 Izvor: Luis ACOSTA / AFP / Profimedia

Ženska reprezentacija Sjeverne Koreje do 20 godina osvojila je U20 Svjetsko prvenstvo na superioran način upisavši maksimalnih sedam pobjeda uz samo četiri primljena gola.

Na turniru odigranom u Kolumbiji djevojke iz Sjeverne Koreje su u grupnoj fazi ostvarile ubjedljive tri pobjede. Najprije su bile bolje od Argentine sa 6:2 da bi nakon toga savladale Kostariku sa ubjedljivih 9:0.

U trećem kolu snage su odmjerile sa odgovarajućom selekcijom Holandije te na kraju slavile sa 2:0.

U osmini finala SP sastale su se sa Austrijom, koja je jedina reprezentacija, pored Argenitne koja je uspjela postići pogodak protiv Sjeverne Koreje, a rezultat je na kraju bio 5:2.

Nakon toga uslijedile su tri minimalne pobjede reprezentacije sa Korejskog poluostrva. U četvrtfinalu su slavile protiv Brazila, a onda je uslijedila i pobjeda protiv SAD-a.

U finalnom susretu su bile bolje od Japana.

Pogledajtei pogodak koji je Sjevernoj Koreji donio naslov svjetskog šampiona i staloženu reakciju komentatora na državnoj KCNA televiziji:


Inače, propaganda u ovoj državi je veoma jaka, pa se dugo spekulisalo da je javnosti "poturena" informacija kako je muška seniorska reprezentacija postala prvak svijeta na Mundijalu 2010. godine. Iako znamo da je to daleko od istine, ovog puta je ova zemlja došla do svjetske titule i to treći put u ovom uzrastu.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kebab

I po povratku u svoju državu, u roku od 48 sati vratiće se na svoje redovne obaveze, studiranje, posao, šta već... A kod nas bi odmah išle na Pink i Hepi, hodale po tržnim centrima i vikale kako muškarci moraju u vojsku.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC