• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glas fudbala ponovo u eteru: Zrinjski - Radnik u direktnom prenosu - NA RADIJU!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novitet iz mostarskog kluba.

 Radio Izvor: Stock-Asso/Shutterstock

Nostalgija za vremenima kada su se fudbalske utakmice pratile uz šum i glas komentatora iz radio prijemnika ponovo dobija svoj trenutak. Radio prenosi, koji su decenijama bili most između navijača i terena, vraćaju se u etar i podsjećaju na zlatno doba sportskog novinarstva.

U eri digitalizacije i prenosa uživo putem televizije i interneta, radio je na trenutak bio gurnut u zapećak. Međutim, povratak radio prenosa fudbalskih utakmica donosi specifičnu emociju i doživljaj koji nijedan drugi medij ne može ponuditi. Glas komentatora postaje vodič kroz igru, opisuje svaku akciju i prenosi atmosferu s tribina, omogućavajući slušaocima da zamišljaju scene na svoj način.

Ono što radio prenos čini jedinstvenim jeste osjećaj bliskosti. Komentatori, često vatreni navijači, prenose strast i napetost utakmice kao da sjede pored vas. Svaki gol, faul i šansa dobijaju poseban ton u njihovom glasu, dok se publika stapala s emocijama koje se čuju iz prijemnika.

Povratak radijskih prenosa znači i dostupnost fudbala svima – posebno onima koji nisu u mogućnosti da gledaju utakmice putem ekrana. Bilo da su za volanom, u šetnji ili na radnom mjestu, navijači sada mogu biti dio svake akcije, bez obzira na to gdje se nalaze. Ovaj način praćenja utakmica ponovo okuplja ljude u zajedničkom doživljaju, kao što je to bio slučaj u nekim prošlim vremenima.

Radio prenosi fudbala nisu samo povratak tradiciji, već i podsjećanje na ljepotu jednostavnog doživljaja igre - kada je mašta gledalaca bila jedini ekran, a glas komentatora najvažniji vodič kroz uzbuđenja na terenu. Kako utakmice ponovo budu odjekivale radijskim talasima, jedno je sigurno - fudbal i dalje živi u srcima navijača, bez obzira na format prenosa.

Tako će duel trećeg kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Radnika, koji je trebalo da bude odigran sredinom avgusta, ali je zbog nastupa "plemića" u Evropi prolongiran za srijedu, 16. oktobra, direktno biti prenošen upravo na radiju! Mostarci su se odlučili da vrate prenose fudbalskih utakmica na radio prijemnike, te će tako svi sutra biti u mogućnosti da isprate duel sa stadiona "Pod Bijelim brijegom".

"Od sutra nešto novo! Ukoliko niste u mogućnosti biti na stadionu ili uz TV ekrane, direktan audio prenos susreta protiv FK Radnik možete pratiti putem naše nove emisije '1905FM'. U program se uključujemo od 17.30 zagrijavanjem i najavom s terena, nakon čega 'radijski' prijenos možete slušati uživo na našoj web stranici i službenom Youtube kanalu HŠK Zrinjski!", saopštili su iz Zrinjskog.

Uprkos dva meča manje, Mostarci su trenutno lideri Premijer lige BiH, dok je Radnik na osmoj poziciji.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC