• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Težak poraz Srbije protiv Španije na gostujućem terenu.

 Liga nacija Španija Srbija uživo prenos  Izvor: Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije doživjela je poraz protiv Španije 3:0 (1:0) u okviru četvrtog kola Lige nacija. Iako je u pitanju težak poraz, dobro je da nije i teži - pošto je golman Predrag Rajković vidio čak 30 lopti koje su išle ka njegovom golu. Većinu ih je zaustavio, imali su Španci i stativu i prečku, promašen penal Morate iz 54. minuta, a opet su rutinski došli do trijumfa u Kordobi.

Poveli su u petom minutu nakon kiksa čitave odbrane koja nije videla Emerika Laporta na drugoj stativi, a nakon jedine šanse Srbije koju je imao Aleksandar Mitrović, uslijedila je bolna kazna. Alvaro Morata je u 65. minutu duplirao vođstvo, da bi trijumf potvrdio Aleks Baena u 77. minutu iz slobodnog udarca sa 18 metara. Prije toga je Strahinja Pavlović dobio direktan crveni karton jer je kao posljednji igrač odbrane zaustavio napad Španije.

Kada su "orlovi" ostali sa desetoricom, tek tada je isplivala frustracija kod srpskih igrača koji su čitavu utakmicu trčali za Špancima i bivali bez lopte, pa su još četvorica naših igrača dobila žute kartone.

Španija se ovom pobjedom plasirala u drugu fazu Lige nacija jer ima 10 bodova, a Srbiji ostaje da se bori za drugo mjesto s Danskom. Skandinavci imaju sedam bodova, a Srbija četiri. Upravo će Srbija sa njima igrati sa njima u Leskovcu u novembru, dok na kraju ostaje i gostovanje Švajcarcima.

22:38

KRAJ!

Španija je pobijedila Srbiju 3:0, iz praktično 30 udaraca ka golu Predraga Rajkovića, najboljeg srpskog igrača večeras.

22:33

90' - Još tri minuta!

Na kraju žuti karton i za Luku Jovića zbog faula, opet iz frustracije.

22:25

80' - Prečka!

Španci ne staju, sada i Pedri pogađa prečku poslije dobre akcije Španije.

22:23

77' - Gol! 3:0! Baena!

Perfektan slobodan udarac Aleksa Baene, u lijevi ugao Predraga Rajkovića koji se nije ni pomjerio. U igri je Hoselu umjesto Morate, dok je Mitrovića zamijenio Jan Karlo Simić.

22:20

76' - Nije žuti, nego crveni!

Nakon gledanja VAR-a, isključen je Pavlović.

22:18

75' - Novi karton

Oborio je Pavlović brzonogog Ojarzabala i našao se u bilježnici sudije iz Poljske. Slobodan udarac na 18 metara.

22:12

70' - Baena!

Ko zna koja po redu odbrana Rajkovića večeras, jedini je "kriv" što je samo 2:0 na semaforu.

22:10

65' - Gol! 2:0! Morata!

Odmah su kaznili Španci... Samo tri minuta poslije promašaja za 1:1, Morata se ispravlja i savršenim udarcem vara Rajkovića.

22:08

62' - Mitar!

Jao, kakav promašaj najboljeg strijelca Srbije...

22:03

60' - Rajković!

Brani se Srbija sa 11 igrača, a Poro sa lijeve strane centrira bez bloka, pa na drugoj strani opet Baena sam, da bi potom Rajković refleksno odbranio šut Merina. Previše šansi su stvorili Španci.

21:57

54' - Promašaj!

Alvaro Morata je prebacio stadion... Kakav očajan šut sa "kreča", sreća za Srbiju!

21:54

52' - Penal za Španiju!

Nevjerovatno... Na šut Pora "uleće" Birmančević i lopta ga pogađa u ruku.

Zbog protesta žuti karton dobija Aleksandar Mitrović, pa za njim i Nikola Milenković. Bijesni srpski igrači na sudiju.

Djeluje da je VAR soba potvrdila da je penal.

21:51

49' - Morata!

Već 11. šut za Španiju, lijepo iz okreta pored Maksimovića, srećom to ide pored gola.

21:47

46' - Izmjene

Grujić i Jović na terenu, a izlaze danas vrlo slabi Samardžić i Joveljić.

21:32

Kraj poluvremena!

Španija vodi 1:0, nakon vrlo dobre igre u prvih 40 minuta meča, nakon čega su "orlovima" prepustili posjed lopte. Ali, sa njim nisu ništa uradili...

21:24

39' - Žuti karton

Pobjesnio je Piksi, Eraković dobija žuti karton zbog faula nad Baenom, a odmah dolazi Mitrović da prigovori jer prethodno sličnu situaciju na drugoj strani nije sankcionisao.

21:22

34' - Uh, uh...

Greška srpskih igrača na sredini terena, osvojio je loptu Ojarzabal i nije imao dilemu - odmah je šutirao sa ivice kaznenog. Srećom, veoma je koncentrisan Rajković, uspijeva da "izvuče" loptu iz gola. Fantastična odbrana golmana Srbije.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

21:17

30' - Mitar je ljut

Mitrović pada na desnoj strani u kontri, na leđima je imao Vivijana, a potom bjesni na arbitra. Nije ga poslušao sudija iz Poljske i prošao je štoper Bilbaa bez kartona.

21:15

28' - Zubimendi

Zubimendi okušava šut sa ivice kaznenog prostora, bio je u dobrom prodoru, ali nije uspio da iskontroliše šut. Preko gola!

21:10

25' - Pljušti kiša u Kordobi

Teren je sada već ozbiljno natopljen, ali to ništa ne smeta Špancima koji gospodare u posjedu lopte i igraju vrlo direktno.

21:01

15' - Šanse, šanse... Stativa!

Dosta problema ima Srbija u odbrani, kako u kontrama, tako i u postavljenom napadu. Za sada je spasava Predrag Rajković koji je odbranio pokušaje Ojarzabala i Merina, vrlo opasne... Žele što prije do drugog gola igrači "furije".

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

20:56

10' - Mora bolje!

Srbija pravi dosta grešaka do sada i nije čudo što je Piksi odmah skinuo sako i počeo da traži bolju koncentraciju od svojih igrača.

Izvor: RTS/Screenshot

20:50

5' - Gol! Srbija već gubi! 1:0

Emerik Laport na drugoj stativi vara srpsku odbranu poslije prekida, olako su "orlovi" primili gol.

Zaspala je kompletna defanziva, teško je naći samo jednog krivca, pošto je Laport zaboravljen i samo je "spustio" loptu u mrežu golmana Rajkovića. Niko tu nije uspio da parira iskusnom štoperu, Rajković je bio bez šanse.

Izvor: RTS/Screenshot

Piksi i Milenković odmah viču na igrače da se koncentrišu, da ovakve stvari ne mogu da se dešavaju. U međuvremenu žuti karton za Ojarzabala zbog nepoštovanja distance kod izvođenja prekida.

20:45

1' - Meč je počeo!

Očekivano, srpski fudbaleri odmah staju iza lopte i prepuštaju posjed Španiji.

20:43

Igrači izlaze na teren!

Intoniraju se himne, a onda čekamo spektakl u Kordobi na "Nuevo Arkangelu".

Izvor: RTS/Screenshot

19:43

A na klupi...

Ko čeka šansu? Na klupi Srbije su golmani Jovanović i Ilić, odnosno Simić, Zukić, Ćirković, Grujić, Čumić, A. Maksimović, Ivanović i Jović. Kod Španije šansu čekaju golmani Remiro i Sančez, odnosno Grimaldo, Pau Tores, Hoselu, Rikelme, Saragosa, Migeza, Kubarsi, Serhio Gomez, Pedri i Erik Garsija.

19:42

Čime nas je Piksi iznenadio?

Dok su svi očekivali Andriju Maksimovića, Piksi je odlučio da ponovo izađe u formaciji sa dva napadača, pa će tako uz Mitrovića šansu dobiti Dejan Joveljić, napadač L.A. Galaksija. Dakle, prednost je dobio i u odnosu na Jovića, što bi trebalo da bude pravo iznenađenje za Španiju.

Takođe, pomalo neočekivano i Saša Zdjelar dobija priliku u 11, pošto se očekivalo da Marko Grujić bude od starta u timu, ali se sumnja da ima manju povredu.

19:40

Izašli sastavi!

ŠPANIJA: Raja - Poro, Vivijan, Laport, Kukurelja - Zubimendi, Ruiz, Merino - Ojarzabal, Baena, Morata.

SRBIJA: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, N. Maksimović, Zdjelar, Birmančević - L. Samardžić - Joveljić , Mitrović.

Izvor: AC/© MN press, all rights reserved

19:38

Ko sudi?

Današnji meč u Kordobi sudi poljski arbitar Danijel Štefanski, a pomažu mu njegovi zemljaci David Golis, Mihal Obukovič i Vojćeh Mić. U VAR sobi su takođe Poljaci - Pjotr Lasik i Pavel Račkovski.

19:34

Bez pritiska u Kordobi

Pogledajte kako su danas fudbaleri Srbije uživali u andaluzijskom gradiću, pred utakmicu.

19:33

Pola tima fali i Španiji!

Zbog povreda nema Rodrija i Danija Karvahala, dok je najveći gubitak za selektora Španije izostanak i Lamina Jamala.

19:32

Kakav tim se očekuje?

Srbija će najvjerovatnije istrčati na teren u sljedećem sastavu: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, N. Maksimović, Birmančević - A. Maksimović, Samardžić - Mitrović.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

19:28

Ko sve ne igra za Srbiju?

Piksi je i prije objavljivanja spiska imao probleme i nije mogao da pozove Dušana Vlahovića i Sergeja Milinković-Savića koji su tražili poštedu, dok su zbog povrede otpali još Srđan Babić, Miloš Veljković, Ivan Ilić, Vanja Milinković-Savić i Andrija Živković. Da stvar bude gora, na meču sa Švajcarskom povrijedio se i Saša Lukić koji nije otputovao sa timom u Kordobu.

19:27

Dobro došli u MONDO prenos!

Srbija večeras od 20.45 igra protiv Španije u Kordobi vrlo važnu utakmicu Lige nacija. Ovo je možda i posljednja prilika za srpski tim da se nađe među dva najbolja u grupi, kako bi uspio da obezbijedi i prvi šešir za žreb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026, a to neće biti nimalo lako jer "orlove" dočekuje šampion Evrope.

Ipak, oslabljeni su, prije mjesec dana Srbija je uspjela da ih zaustavi Beogradu, a ostaje da se vidi da li Piksi ima rješenje i ovoga puta u rukavu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije