• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije samo 3:0, ima još loših vijesti za Piksija: Ide u goste Džaki bez pola tima - a jako je važno

Fudbalska reprezentacija Srbije biće oslabljena na gostovanju Švajcarskoj u novembru u okviru Lige nacija.

 Srbija će biti oslabljena protiv Švajcarske Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Fudbalska reprezentacija Srbije doživjela je težak poraz protiv Španije (3:0) u okviru četvrtog kola Lige nacija, a da stvar bude gora, može se reći da su dobro prošli. Golman Predrag Rajković bio je suočen sa čak 30 udaraca ka svom golu, ali je dobrim intervencijama, i uz pomoć stative i prečke uspio da nam donese podnošljiv poraz.

Srbija se na kraju branila sa desetoricom, vidio se bijes na licu igrača Srbije zbog toga što su bili nemoćni, Španija je prosto sve vrijeme držala loptu u svojim nogama, dok im ni sudijske odluke nisu išle baš na ruku. To se na kraju ispoljilo bijesnim reakcijama fudbalera koje je sudija Danijel Štefanski odmah kaznio, tako da nam u novembru slijede novi problemi koji nam uopšte nisu bili potrebni.

Piksi neće moći da računa na Strahinju Erakovića i Strahinju Pavlovića na meču protiv Švajcarske 15. novembra u Cirihu, a upravo u tom susretu odlučuju da li su za "A" ili "B" diviziju. Odnosno, da li ćemo biti u prvom ili drugom šeširu za žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi.

Ko se vraća?

Selektor "orlova" najavio je da će se Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić vratiti u tim u novembru, pod uslovom da ne budu povrijeđeni.

To znači nova "pretumbavanja" u zadnjoj liniji, i to baš sada kada su se makar malo uigrali, a problem je što na mjestu štopera nemaju previše rješenja. Miloš Veljković je bio povrijeđen, Srđan Babić je tek operisan, dok je Jan Karlo Simić i dalje neiskusan. Od ranije je selektor otpisao Spajića, Stojića i Gudelja, dok bi eventualno mogao da pozove Erhana Mašovića, koji je tek povremeno u državnom timu.

Podsjetimo, Srbija ima četiri boda i nalazi se iza Danske (7) i Španije (10), dok je Švajcarska do sada osvojila najmanje bodova - tek jedan - i gotovo je siguran putnik u "B" diviziju. Ali, preokreti su i dalje mogući...

Posljednji meč u ovom ciklusu Srbija inače igra 18. novembra protiv Danske u Leskovcu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC