• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je mračan dan za Englesku": Sramotan doček za selektora, velikim slovima napisali njegovu nacionalnost

Poznati engleski list "Dejli mejl" je skandalozno dočekao Tomasa Tuhela na klupi reprezentacije

 Dejli mejl oštro napao imenovanje Tomasa Tuhela za selektora Engleske Izvor: NEIL HALL/EPA

Engleski tabloid "Dejli mejl" objavio je komentar u kojem je žestoko kritikovao imenovanje Tomasa Tuhela za selektora tamošnje reprezentacije. "Tri lava se klade na NIJEMCA... ali Tuhel ima samo 18 mjeseci da dokaže da je dostojan", navedeno je u uvodu teksta.

Autoru prije svega smeta to što je Tuhel Nijemac, bez obzira na njegovu stručnost i na sve uspjehe koje je ostvario vodeći Majnc, Borusiju Dortmund, Pari Sen Žermen, Čelsi, Bajern... Osvajaču Lige šampiona sa Čelsijem zamjera se uz to i da je "upitna njegova trenerska prošlost". Zvuči nevjerovatno, ali pročitajte taj tekst.

"Međunarodni fudbal trebalo bi da bude duel najboljih naših protiv najboljih njihovih. Garet Sautgejt možda nije bio svima po volji, ali dao je našoj reprezentaciji identitet i igračima, kao i svima nama, razlog da vjeruju. Išao je na turnire sa nadom i očekivanjima"

"Nosio je dres 'Tri lava' kao igrač i unosio je tu snagu i ponos u svoj posao svakog dana. Kao igrač je na Evropskom prvenstvu 1996. stigao do polufinala, a kao menadžer do finala - dva puta. Bio je jedan od nas. Sada imamo Tomasa Tuhela, sa diskutabilnom trenerskom prošlošću, i Fudbalsku federaciju koja juri kao obezglavljena kokoška da bi dobila trenera prije Mančester junajteda"

Izvor: NEIL HALL/EPA

"Li Karsli (dosadašnji vršilac dužnosti), jasno, nije bio pravi čovjek za to, ali da li je ovo zaista najbolje što možemo?! Zar niko nije naučio iz stava Svena-Gorana Eriksona i Fabija Kapela, koji su pristupili poslu u stilu 'Uzmi novac i bježi'? I šta ovog ovori o engleskom trenerskom sistemu? Kako je to samo uvredljivo, glupo i neoprostivo kratkovido. Da li bi Španija ili Francuska imali isti pristup?"

"Možda smo mogli da napravimo izuzetak za moćnog Pepa Gvardiolu, ali sada imamo pištolj na iznajmljivanje kome ništa nismo dužni i koji će samo proći kroz našu igru sa velikim čekom i bez ikakvog odnosa sa navijačima ili igračima"

"Ovo je mračan dan za engleski fudbal. Smije nam se cijeli svijet", zaključak je teksta.

Tuhel će debitovati na klupi reprezentacije 14. novembra u Atini, na Olimpijskom stadionu, protiv Grčke koja je pod vođstvom Srbina Ivana Jovanovića pobijedila Englesku na Vembliju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC