• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jsufubegović nakon poraza u Bijeljini: Ovo je ispod našeg nivoa, problemi su tu i na nama je da ih rješavamo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sloga doživjela poraz od Radnika na debiju novog trenera Nedima Jusufbegovića.

 Nedim Jusufbegović Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Radnik je slavio 2:1 protiv Sloge u 10. kolu Premijer lige BiH. Nedim Jusufbegović doživio je poraz na debiju na klupi Sloge, a tokom meča u Bijeljini mogao je da vidim u kakvom stanju je njegova ekipa i šta će sve biti potrebno da se popravi kako bi dobojski tim izašao iz zone ispadanja u kojoj se trenutno nalazi.

"U prvom dijelu odgovor u fazi napada nije postojao, komunikacije u odbrani nije bilo, nismo radili kvalitetan pritisak... Jednostavno, neke stvari nismo kontrolisali na način kako smo to željeli. Gubili smo energiju i nestajalo je snage da igramo prema naprijed. U nastavku smo uspostavili balans, uspjeli smo da se prebacimo drugim loptama, kreirali neku situaciju koja nam je donijela crveni karton i tu negdje smo se nametnuli. Čestitam Radniku na zasluženoj pobjedi, ovo je što se nas tiče utakmica ispod nivoa. Problemi su tu, na nama je da ih rješavamo. Momci dobro rade, ali potrebno je vrijeme da bi se ova ekipa podigla i riješila neke fundamentalne stvari, kako bi bila kompetitivna i mogla da parira na najbolji mogući način. Idemo s vjerom naprijed i siguran sam da ćemo biti sve bolji i bolji", poručio je Jusufbegović.

Naredni meč Sloga će igrati sa GOŠK-om, koji je ovog vikenda upisao prvi trijumf u sezoni. Biće to dobra prilika za dobojske "crveno-bijele" da dođu do bodova, koji su im i te kako potrebni.

"Nama je svaka utakmica teška i zahtjevna. U takvoj smo situaciji da će svaka utakmici biti takva do kraja. Nadam se da ćemo uspjeti da podignemo nivo forme, imamo i dosta povrijeđenih igrača i primarni cilj je da skupimo što više bodova", dodao je Jusufbegović.

Izvor: MONDO

Nakon dva poraza od favorita Borca i Zrinjskog, u kojima je Radnik takođe pokazao dobru igru, ali je izostao rezultat, danas se sve Bijeljincima vratilo.

"Čestitam momcima na pobjedi karaktera. Znali smo da dolazimo iz dva poraza protiv Borca i Zrinjskog, ali kako nakon prva tri kola, kada smo osvojili sedam bodova, nismo letjeli visoko, tako ni sada nismo padali u očaj. To su za nas utakmice zbog kojima smo ovdje u ligi. Prvo poluvrijeme bilo je zaista perfektno u organizaciji igre. Nije lako po ovakvom terenu kontrolisati igru. Potpuna dominacija, zasluženo smo vodili 2:0, do crvenog kartona i nesmotrene reakcije. Šteta što smo primili taj gol, ali kada se sve sabere, rekao bih zaslužena pobjeda. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i u nastavku prvenstva", rekao je Velibor Đurić, trener Radnika.

Slijedi gostovanje Željezničaru na "Grbavici".

"Po mom mišljenju - najljepši ambijent za gostujuće ekipe. Šteta zbog Nebojše Gavrića bez koga smo ostali za narednu utakmicu. Momci dobro rade i treniraju i zadovoljstvo je gostovati na 'Grbavici'. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu", poručio je Đurić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC