• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki "Nigerijosi" slavili eliminaciju BiH

Autor mondo.ba

Grupa od tridesetak simpatizera i navijača fudbalske reprezentacije Nigerije bodrila afričku reprezentaciju u duelu sa BiH i na kraju slavila pobjedu "superorlova" nad "zmajevima".

Reprezentacija BiH u noći sa subote na nedjelju poražena je od Nigerije 1:0 čime je postalo jasno da će poslije grupne faze putovati kući, a vrlo zanimljivo bilo je u jednom od kafića u Banjaluci gdje se pratila ova utakmica.

Grupa navijača Nigerije, koja je dobila popularni naziv “Nigerijosi” izradila je zanimljive maske i majice s ćiriličnim natpisom "Nigerija" u kojima su povremeno plesali u afričkim ritmovima, kao i uz hit Manua Čaa, posvećen proslavljenom argentinskom fudbaleru Diegu Armandu Maradoni, piše “Press RS”

"Odštampali smo i transparente ‘Ne rasizmu’... Kako god, svima smo demonstrirali fer, mirno i korektno navijanje, bez ikakvih incidenata. Onima koji će nas zbog toga što volimo Nigeriju i nikoga ne mrzimo nazvati nekakvim bolesnicima i koji govore da Banjaluka navija za BiH poručujemo da nije tako. Banjaluka navija za Srbiju, a bodrila bi jedino reprezentaciju Republike Srpske ako bi se ona plasirala na neki svetski ili evropski turnir. Daće bog da se i to jednoga dana desi", objasnio je reporteru "Pressa RS" je jedan od okupljenih "nigerijosa".

Banjaluka kao Buenos Aires

Najvatrenije banjalučke pristalice reprezentacije Argentine su prethodnih dana Svjetskog prvenstva u Brazilu bodrili "gaučose" u meču protiv selekcije BiH, koji je završen rezultatom 2:1. I oni su burno proslavili pobjedu Mesija i ekipe, a po mnogima su usjpeli da Banjaluku nakratko pretvore u glavni grad Argentine - Buenos Aires.

 On je dodao da oni nemaju nikakve veze s banjalučkim "gaučosima", koji su navijali za Argentinu u meču protiv BiH.

"Ipak, pozdravljamo ih i nadamo se da ćemo ih pobediti u narednom meču koji će odlučivati o prvom mjestu u grupi. Još da nam je naš proslavljeni fudbalski trener Bora Milutinović, koji ih je nekada uspješno vodio, te super jaka generacija u kojoj su igrali Taribo Vest, Selestin Babajaro, Danijel Amokači, Nvankvo Kanu, Tijani Babangida, Emanuel Amunike, Džej Džej Okoča, Džordž Finidi... Mada, i ova Nigerija može daleko da dogura i da iznenadi".

A kada je Piter Odemvingi, igrač engleskog Stouka, u 29. minutu postigao jedini gol na meču i njime, ispostaviće se, raspršio sve nade BiH da će proći grupnu fazu turnira, sreći banjalučkih "nigerijosa" nije bilo kraja, dok je u Sarajevu vidno zavladao muk.

"Mogu navijači BiH pričati da su bili bolji, da ih je novozelandski sudija oštetio za čist gol... Ko gubi ima pravo da se ljuti i to je fudbal u kome se na kraju računa samo rezultat. Mi, naravno, nećemo nikoga vređati. Samo ćemo reći da je BiH poslije Odemvingijevog gola imala sat vremena da pobijedi. Pošto nije, naša Nigerija je zasluženo slavila, jer je pokazala da je, ipak, iskusnija reprezentacija. BiH više sreće drugi put", istakli su "Nigerijosi".

Slavlje zbog pobjede Nigerije nad Džekom, Pjanićem, Ibiševićem, Misimovićem i ostalim "zmajevima" nastavili do četiri časa ujutro, a poručili su da neće navijati za Iran protiv BiH.

Komentari 13

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Makarije

Iskreno zalim za ovim mladim ljudima, privlacenje paznje demonstracijom ogromne mrznje prema nekom je jednostavno dno dna. Niko nama nije kriv sto su nam reprezentaciju prekrajali menadzeri iz senke, te kriminalci sirom domace a i strane scene. Jesam navijac nase reprezentacije ali pre bih ruku pruzio nekom bosancu koji navija za Srbiju nego ovim kvazinavijacima Srbije...

Okocha

Bravo,pokazali ste svima da je Banjaluka otvoren,kosmopolitski grad,da je nebitna boja koze i kontinent,bitno je samo sportsko i fer navijanje!Zato veceras Viva la Mexico!!!!!

Za_selje

E moje seljačine..

Damir BiH <3

Nek ovi momci malo pogledaju svoje licne karte i pasoše. Toliko. Pozdrav iz Maglaja, srca jedne i jedine, Bosne i Hercegovine.

sasa

Dobro, ljudi vole Nigeriju, evo ja sam Srbin i Srbija mi je iznad svega ali sam stvarno zelio da BiH pobijedi Nigeriju i prodje grupu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC