• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobedila, Stanković najavio povratak

Autor mondo.rs

"Pre ili kasnije ću opet doći u Zvezdu. Moram prvo da 'ispečem zanat'", poručio je Dejan Stanković u pobedi crveno-belih protiv Udinezea 1:0.

 Zvezda pobedila, Stanković najavio povratak Izvor: MN PRESS

Dejan Stanković je ponovo igrao na "Marakani" u dresu Crvene zvezde!

U prijateljskom meču sa Udinezeom, najmlađi kapiten u istoriji crveno-belih odigrao je desetak minuta za klub u kojem je ponikao i na taj način se oprostio od navijača. I to pobedom, pošto je Zvezda slavila 1:0 golom Bogdana Planića u 7. minutu.

"Stavio sam tačku na dečački san i zatvorio krug jedne fenomenalne karijere. Hvala vam!", poručio je Stanković u pauzi između poluvremena.

Stanković je u Beograd došao kao pomoćni trener Andree Stramaćonija, šefa stručnog štaba Udinezea, a najavio je da bi u budućnosti mogao da se vrati i kao "šef".

"Pre ili kasnije ću opet doći u Zvezdu. Moram prvo da 'ispečem zanat', ovo je ozbiljan posao i ima još mnogo da se uči", rekao je Stanković za TV Arena Sport.

Kao što je najavio, Nenad Lalatović je šansu u pružio uglavnom igračima sa manjom minutažom, uz pojačanja u vidu Darka Lazića i Darka Lazovića.

"Odigrali smo dobro i zaslužili pobedu. Pored gola imali smo još četiri gol-šanse i to je odlično. Bitno je da smo protiv ovakvog protivnika stvarali prilike za pogodak i zadovoljan sam", rekao je trener crveno-belih, inače, nekadašnji Stankovićev saigrač.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman (56. Trkulja) - Antić (46. S. Đorđević), Lazić, Jovanović, Planić (87. Mijailović) - Grujić (87. Stojanović), Ristić, Savićević (60. Gogić), Gavrić (60. Katai) Lazović - Jović (60. Despotović).

UDINEZE: Kelava - Belmonte (Faraoni), Domici, Bubnjić (Koda), Alhasan (Mola), Pinci (Bohniviš), Halenberg, Žadson (Nabil), Giljerme (Jakub), Murijel (Geiho), Zapata (Prtajin).

TOK UTAKMICE:




KRAJ. Mladi igrači Crvene zvezde uspeli su da savladaju rivala. Nekoliko igrača predstavilo se u dobrom izdanju i nagovestilo da bi Nenad Lalatović ubuduće mogao i ozbiljnije da računa na njih. Pre svih, Marko Grujić i Vukašin Jovanović, a treba istaći i odlične golmane Damira Kahrimana, koji se nažalost povredio, i Marka Trkulju.

- Dvojica omladinaca Zvezde dobiće šansu u poslednjih par minuta, Marko Mijailović i Miloš Stojanović ušli su umesto Grujića i Planića.

- Udineze je nekoliko puta ozbiljno zapretio u periodu od 65. do 70. minuta, ali je odlično branio mladi golman Zvezde Marko Trkulja.

- U 60. minutu Despotović, Katai i Gogić ulaze na teren umesto Jovića, Savićevića i Gavrića.

- Problem za Crvenu zvezdu, pošto se povredio golman Damir Kahriman. Umesto njega ušao je Marko Trkulja u 56. minutu.

- Drugo poluvreme počelo je povratkom Vukana Savićevića na teren umesto Stankovića i izlaskom Aleksandra Antića, a ulaskom Stefana Đorđevića.

Poluvreme. Nije postigao pogodak, ali je Dejan Stanković ispunio želju navijača i još jednom istrčao na "Marakanu" u Zvezdinom dresu. U pauzi su na teren izašli i bivši igrači Crvene zvezde i nekadašnji Stankovićevi saigrači. Usledila je grupna fotografija, a potom i uručivanje poklona Stankoviću, koji je obukao dres sa brojem devet i prezimenom Drulić, u čast Gorana Drulića koji je nedavno povređen u saobraćajnoj nesreći.

"Osećam se fenomenalno, Hvala svima koji su mi omogućili da u ovih desetak minuta stavim tačku na svoj dečački san", rekao je Stanković za TV Arena sport.

Na pitanje ko je najzaslužniji za njegovu bogatu karijeru, odgovorio je:

"Pižon (Vladimir Petrović), Toma Milićević, Ljupko Petrović... Da ne nabrajamo sve da nekoga ne bismo izostavili".

Stankoviće je, takođe, najavio da bi jednog dana mogao da se nađe u ulozi trenera Crvene zvezde.

"Pre ili kasnije ću opet doći u Zvezdu. Moram prvo da 'ispečem zanat', ovo je ozbiljan posao i ima još mnogo da se uči", rekao je trenutno pomoćni trener u Udinezeu.

- Dejan Stanković ulazi u igru umesto Vukana Savićevića u 40. minutu, a istovremeno na severu počinje bakljada. Lazović je prišao i predao kapitensku traku Stankoviću.Ovo je 115. put da je Stanković u dresu Crvene zvezde.



- Na severnoj tribini razvijen je transparent: "Deki, Zvezda te zove i čeka na tebe!"

- Još jedna greška u odbrani Udinezea i šansa za Luku Jovića. Mladi napadač crveno-belih lepim driblingom se oslobodio Bubnjića, ali je Kelava uspeo da odbrani njegov šut.

- Umalo izjednačenje u 12. minutu. Zapretili su gosti posle kornera, ali je prvo Kahriman odlično intervenisao, a potom Belmonte "makazicama" šutirao malo pored gola.

- Neverovatan promašaj Vukana Savićevića u 9. minutu! Luka Jović mu je namestio "na tacni" šansu posle greške defanzivaca Udinezea, ali je vezista Zvezde očajno šutirao...



- GOL! 1:0 za Crvenu zvezdu golom Bogdana Planića u 7. minutu. Defanzivac crveno-belih šutirao je glavom na centaršut iz kornera. Odlično se ubacio iz drugog plana na centaršut Mihaila Ristića.



- Početak meča Stanković će provesti na klupi gostujućeg tima.

- Po izlasku ekipa na teren sa tribina je usledilo skandiranje "Stanković Dejan, Stanković Dejan". Na stadionu je oko 10.000 gledalaca.

KARIJERA DEJANA STANKOVIĆA

Klubovi: Crvena zvezda (1995-1998), Lacio (1998-2004), Inter (2004-2013).
Za Zvezdu je debitovao kao 16-godišnjak, 11. februara 1995. protiv OFK Beograda. Sa 19 godina postao je najmlađi kapiten crveno-belih, uoči sezone 1997-1998.
Leta 1998. prešao je u Lacio za 24 miliona tadašnjih maraka (7,5 miliona funti).
Zbog finansijskih problema rimskog kluba, januara 2004. prodat je Interu za 4 miliona evra, zajedno sa Makedoncem Goranom Pandevom.
Za reprezentaciju je odigrao 103 utakmice, a nastupao je za tri zemlje: SR Jugosaviju, Zajednicu Srbije i Crne Gore i samostalnu Srbiju. Oproštajnu utakmicu u dresu nacionalnog tima odigrao je 11. oktobra 2013. u Novom Sadu protiv Japana.
Od sezone 2014/2015. radi kao pomoćik Andrei Stramaćoniju u Udinezeu.

Trofeji: Sa Zvezdom: šampion Jugoslavije (1995), Kup Jugoslavije (1995, 1996, 1997).
Sa Laciom: prvak Italije (2000), Kup Italije (2000), Superkup Italije (1998, 2000), Kup pobednika kupova (1999), UEFA superkup (1999).
Sa Interom: šampion Italije (2006, 2007, 2008, 2009, 2010), Kup Italije (2005, 2006, 2010, 2011), Superkup Italije (2005, 2006, 2008, 2010), Liga šampiona (2010), FIFA svetsko prvenstvo kluba (2010).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC