• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uščuplić: Može remi

Autor mondo.ba

Trener Sarajeva ne bi imao ništa protiv da prvi meč protiv Leha završi remijem.

 Očekivanja trenera Sarajeva pred Leh Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Fudbalere šampiona Bosne i Hercegovine, Sarajeva očekuje meč kvalifikacija za Ligu šampiona. Protivnik je šampion Poljske Leh iz Poznanja.Iz Sarajeva poručuju kako su dobro radili na pripremama i da će dati sve od sebe protiv Leha, koji ja favorit.

“Ekipa Leha je izuzetno kvalitetna i ja sam imao priliku da se uvjerim u to. Dosta su čvrsti i imaju i glavu i rep. Međutim, i mi imamo svoje metode i načine igre. Pokušaćemo da napravimo kvalitetnu igru, da budemo maksimalno odgovorni i maksimalno skoncentrisani na terenu, te ćemo probati da napravimo spektakl od ove utakmice. Njihova najveća snaga leži u timskoj igri, jer nemaju nekih velikih imena, ali zajedničkom, timskom igrom, nadomješteni su svi nedostaci", rekao je trener Sarajeva Dženan Uščuplić i dodao:

" Sarajevo je dovelo kvalitetne igrače koji su se dosta dobro uklopili. Imali smo priliku da se u ovih mjesec dana uigramo i budemo još čvršći što se tiče stoperskog para. Vidjećemo šta će biti. Primaran cilj iz pripremnih utakmica nije bio rezultat. Drago mi je da su svi igrači bili u dobrom stanju i nadam se da ćemo po zaslugama izabrati 18 najboljih igrača”,rekao je trener Sarajeva.

Uščuplić smatra da je prednost njegove ekipe što je domaćin u prvom meču.

“Po mom mišljenju, prednost je da igramo prvu utakmicu na našem stadionu. Bio bih zadovoljan sa neriješenim rezultatom iz prve utakmice, a pristupit ćemo utakmici onako kako smo pristupali utakmicama i u posljednjih mjesec i po dana u prvenstvu. Igraćemo sa dosta kombinatorike, dosta trčanja i presinga i nadam se da ćemo biti na svom nivou, jer mi drugačije ne možemo igrati. Odbrana Leha je slabiji dio njihovog tima, dok su prema naprijed puno kvalitetniji. Sarajevo ima malo problema sa povredama Leona Benke, Gojka Cimirota i Džemala Berberovića, ali oni će stisnuti zube i biti spremni za nastup”, završio je Uščuplić.

Meč Sarajevo-Leh na programu je u utorak od 21 čas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC