• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Mladost je zamka, veća od Želje

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac u subotu od 19 časova na Gradskom stadionu dočekuje debitanta, Mladost iz Doboj Kaknja u okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. "Oprez nije kurtoazan, nego je sasvim opravdan", kaže trener crveno-plavih.

 Premijer liga BiH: Borac dočekuje Mladost Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je u prva dva kola nove sezone osvojio četiri boda. Nakon senzacionalnog trijumfa protiv Željezničara u prvom kolu 1:0, tim Vlade Jagodića odigrao je 1:1 u Mostaru protiv Veleža.

Priliku za "ovjeru" ovih bodova, crveno-plavi imaće u subotu, kada na Gradski stadion u Banjaluku stiže Mladost iz Doboj Kaknja, debitant u društvu najboljih.

"U prva dva kola odigrali smo dva derbija i zadovoljstvo mi je što smo uspjeli osvojiti četiri boda. Ima tu malo i nezadovoljstva, jer uvijek težim perfekciji. Imali smo priliku protiv Veleža da stignemo i do šestog boda, ali možda bi to u ovom trenutku, ipak, bilo previše. Smatram da ćemo u nastavku prvenstva svima biti tvrd orah", naglasio je trener Borca.

Iako je mlada ekipa Borca pokazala u prva dva kola da se ravnopravno može nositi i sa najjačim u ligi, trener Jagodić poziva na oprez. Svjestan je da ga u subotu očekuje mnogo zamki.

"Utakmica protiv Mladosti će nam biti teža nego protiv Željezničara. Zašto teža? Zato što ćemo po prvi put u ovom prvestvu morati da preuzmemo ulogu favorita, a za mladu ekipu znamo šta to znači", poručio je Jagodić i nastavio u dahu:

"Oprez nije kurtoazan, nego je sasvim opravdan. Želim da igrači shvate da je meč protiv Mladosti ovjera ova četiri osvojena boda. Dolazi nam ekipa koja je neuspješno startovala u odnosu na svoj kvalitet, ali sada imaju više iskustva i moramo biti maksimalno spremni", svjestan je Jagodić da će debitant u Banjaluku doći s parolom da "ništa ne može da izgubi, a može mnogo toga da dobije".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević



Šef stručnog štaba crveno-plavih nada se da će tribine Gradskog stadiona ponovo biti dobro ispunjene.

"Iznenađujuće mnogo gledalaca je bilo protiv Željezničara. Želim da se to ponovi i protiv Mladosti i bilo bi mi žao da se pokaže da je ta publika došla zbog Željezničara, a ne zbog ovog mladog tima. Treba nam podrška i nadam se da ćemo se poslije utakmice svi zajedno radovati", poručio je Jagodić.

Strijelac izjednačujućeg pogotka protiv Veleža Toni Jović nada se osvajanju novih bodova.

TABELA:

Široki Brijeg 6, Zrinjski 6, Radnik 6, Borac 4, Čelik 4, Sarajevo 3, Rudar Prijedor 3, Sloboda 3, Travnik 3, Velež 2, Slavija 2, Olimpik 1, Mladost 1, Željezničar 0, Vitez 0, Drina 0.

"Mlada ekipa jesmo, ali nikome neće biti lako s nama, pogotovo na Gradskom stadionu. Ostvarili smo dva dobra rezultata i sada jedino razmišljamo o pobjedi protiv Mladosti, kako bi ovjerili ta četiri boda", rekao je Jović.

Jagodić neće moći računati na još nedovoljno oporavljenog Ajdina Redžića, dok je pod upitnikom Siniša Saničanin, koji je protiv Veleža dobio nezgodan udarac u nogu.

Meč Borac - Mladost igra se u subotu od 19 časova uz direktan prenos na Areni sport 1. Pravdu će dijeliti Antoni Bandić iz Gruda.

Izvor: MONDO/Ilustracija

PAROVI 3. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Subota:
Čelik - Drina (17:30)
Radnik - Velež
Borac - Mladost (19)
Zrinjski - Travnik (20)

Nedjelja:
Sarajevo - Široki Brijeg (17)
Vitez - Željezničar
Rudar Prijedor - Olimpik (17:30)
Slavija - Sloboda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC