• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajernu nema ravnog

Autor mondo.ba

Ekipa Pepa Gvardiole protiv Štutgarta upisala je 11. trijumf u 12 bundesligaških mečeva, ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri u prvih 45 minuta, kada su postignuta sva četiri gola.

Šampiona Njemačke nije pretjerano uzdrmao neplanirani remi i gubitak dva boda od Ajntrahta u Frankfurtu prošlog petka. To se vidjelo i u meču Lige šampiona protiv Arsenala (5:1) u srijedu, ali i danas protiv Štutgarta.

Tim Pepa Gvardiole vrlo brzo vratio se na pobjednički kolosijek u Bundesligi, i to više nego ubjedljivim trijumfom protiv Štutgarta 4:0, 14. uzastopnim u svim takmičenjima protiv "švaba".

Bajern Minhen već u prvih 45 minuta napunio je mrežu gostiju i najavio novu goleadu na "Alijanc Areni".

REKORDI

- Bajern Minhen nakon 12 kola sakupio je 34 boda, što je najbolji rezultat svih vremena.

- Bavarci su neporaženi u posljednja 54 meča u Bundesligi (45 pobjeda, devet remija), što je najdruža serija u istoriji.

Prvi ozbiljan napad Arjen Roben pretvorio je u vođstvo Bavaraca u 11. minutu, i to na dodavanje najboljeg asistenta lige Daglasa Koste. Brazilac je osam minuta kasnije povisio na 2:0, da bi odlična akcija u 37. minutu završena novim pogotkom.

Štutgart je prvi šut u okvir gola uputio u 34. minutu, i to kakav! Srpski internacionalac Filip Kostić topovskim udarcem pogodio je prečku i činilo se tada da bi gosti konačno mogli zaprijetiti.

Ipak, tri minuta kasnije viđen je novi gol u mreži poljskog golmana Pržemislava Titona, koji je uprkos primljenim golovima danas imao desetak vrhunskih intervencija i bio jedan od najboljh igrača Štutgarta.

Tomas Miler sjajno je uposlio Roberta Levandovskog, a Poljaku nije bilo teško da 14. put ove sezone savlada protivničkog čuvara mreže. Samo tri minuta kasnije i Miler se upisao u strijelce za konačnih 4:0 nakon prvog poluvremena.

Iz poprilično nezanimljivog drugog poluvremena treba izdvojiti 59. minut. Holger Badštuber ušao je u igru zamijenivši Milera i tako se prvi put našao na terenu u bundesligaškom meču još od aprila, odnosno poslije tačno 200 dana.

Drugih 45 minuta Bajern je odigrao netipično, "pod ručnom", opao je ritam, pa su gosti na kraju Minhen napustili sa "samo" četiri gola u svojoj mreži.

Bh. reprezentativac Toni Šunjić odigrao je cijeli meč na "Alijanc Areni", ali teško da je mogao pružiti dobru partiju protiv izuzetno raspoloženih Bavaraca.

Komšijski derbi u Leverkuzenu donio je mnogo uzbuđenja. Gosti su konačno nakon 382 minuta bez gola zatresli protivničku mrežu preko Dominika Maroha, da bi sedmim ovosezonskim golom Havijer Ćićarito izjednačio na 1:1.

U nastavku, Kirjakos Papadopulos zaradio je isključenje, njegovo već četvrto u 87 bundesligaških utakmica, pa su gosti igrača više iskoristili u 73. minutu i drugim golom Slovenca Maroha došli do vrijednih bodova.

Ingolštat je i deveti put na 12 mečeva prvo poluvrijeme odigrao bez golova, a nije ih bilo ni u nastavku, baš kao ni u duelu Hofenhajma i Ajntrahta iz Frankfurta.

Majnc je rezultatom 2:0 savladao Volfzburg, dok su Darmštat i HSV podijelili bodove. Viđen je po gol na obje strane, čime su i jedni i drugi ostali u donjem dijelu tabele.

U nedjelju od 15:30 časova biće odigran "derbi svih derbija" između Borusije Dortmund i Šalkea. Uoči izuzetno bitnog meča, navijači Šalkea su napravili fenomenalnu atmosferu na treningu i tako silno motivisali fudbalere iz Gelzenkirhena za derbi rurske regije.

Kolo, takođe u nedjelju, zatvaraju Augzbug i Verder (17:30).

BUNDESLIGA - 12. KOLO:

Bajern Minhen - Štutgart 4:0 (4:0)
/Roben 11, Daglas Kosta 18, Levandovski 37, Miler 40/

Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt 0:0

Bajer Leverkuzen - Keln 1:2 (1:1)
/Ćićarito 33 - Maroh 17, 73/

Majnc - Volfzburg 2:0 (1:0)
/De Blazis 31, Mali 75/

Borusija Menhengladbah - Ingolštat 0:0

Darmštat - HSV 1:1 (0:1)
/Heler 47 - Lasoga pen 29/

Odigrano u petak:

Hanover - Herta 1:3 (0:1)
/Kijotake pen 70 - Kalu 33, 61, pen 87/

U nedjelju:

Borusija Dortmund - Šalke (15:30)
Augzburg - Verder (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 34, Borusija Dortmund (-1) 26, Volfzburg 21, Herta 20, Šalke (-1) 20, Borusija Menhengladbah 19, Keln 18, Bajer Leverkuzen 17, Majnc 16, Ingolštat 16, HSV 15, Ajntraht Frankfurt 14,  Darmštat 14, Hanover 11, Verder 10 (-1), Štutgart 10, Hofenhajm 8, Augzburg (-1) 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC