• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Le Talek: Ako golman dobije crveni, tu sam...

Autor mondo.rs

Francuski univerzalac za MONDO pričao o mestu u timu, gostovanju u Novom Pazaru, Zvezdi i srpskom fudbalu, Jirgenu Klopu...

 Damien-Le-Talek-intervju-za-MONDO. Izvor: MN PRESS

Karijeru je počeo kao napadač, zatim je prekomandovan u vezni red, a u Crvenoj zvezdi je stigao i do pozicije štopera. Da li je sledeće na redu mesto među stativama, pitali smo Damiena Le Taleka.

"Ha-ha-ha, tako se čini. Ako trener bude tražio da branim, nema problema. Možda ako nekada golman dobije crveni karton", poručio je 25-godišnji Francuz u razgovoru za MONDO i podsetio:

"Jirgen Klop me je prebacio iz napada u vezni red. Prvo iza napadača, a onda i nešto defanzivnije. U Ukrajini sam opet neko vreme igrao u špicu, ali ne dugo".

"Grujić može daleko da dogura"

Damien Le Talek je dve i po godine u Borusiji Dortmund sarađivao sa Jirgenom Klopom, budućim trenerom Marka Grujića u Liverpulu. "Gruja može da bude srećan jer se njegov način igre sviđa Klopu, čim ga je zvao u Liverpul. Sigurno će mu pružiti šansu da se dokaže, a na njemu je da je iskoristi. Verujem da može daleko da dogura", predvideo je Francuz mlađem saigraču.

Trener Miodrag Božović namenio je Le Taleku mesto defanzivnog veznog igrača, koje je u prvom delu sezone pripadalo Marku Grujiću, sad pomerenom pred protivnički kazneni prostor, ali je po potrebi već dva puta morao u zadnju liniju tima. Protiv Partizana zbog isključenja Aleksandra Lukovića, a protiv Jagodine zbog povrede Sava Pavićeva.

Oba puta se snašao kao da je školovan baš za tu ulogu.

"Nemam problem da igram gde god trener to želi, ali najviše mi prija kada sam u veznom redu", istakao je momak koji je fudbal učio u Avru i Renu, a u profesionalne vode je uplovio kao član Borusije Dortmund.

Le Talek je u Zvezdu stigao tokom zimskog prelaznog roka iz Mordovije i u samo tri utakmice pokazao je da će biti veliko pojačanje. Značajan doprinos tome dao je Mičel Donald, sa kojim je već sarađivao u Rusiji.

Izvor: MN PRESS

"Imam osećaj kao da sam u Zvezdi već godinu dana, a ne tek par meseci. Donalda i Vijeiru sam znao od ranije, iz Rusije, i mnogo su mi pomogli da se brzo prilagodim i da me ostali igrači prihvate. Uz to, već sam igrao sa Mičelom, što mi olakšava obaveze na terenu".

 Crveno-beli su vezali 22. pobede u Superligi i još sedam im fali da izjednače evropski rekord koji drži Benfika.

"Verujem da je to moguće. Kada smo već prišli tako blizu, zašto da ne?".

Naredni ispit imaće u Novom Pazaru (nedelja, 13 časova). Le Talek kaže da je čuo od saigrača da je to jedno od težih gostovanja i da ih tamo čeka "naelektrisana" atmosfera.

"Nije mi problem takva atmosfera. Igrao sam već na 'vrućim' gostovanjima dok sam bio u Rusiji, protiv Tereka iz Groznog na primer. Ne interesuje me šta se dešava van terena, koncentrišem se samo na igru... Idemo tamo po pobedu, a po kvalitetu koji imamu verujem da ćemo do nje i doći", poručio je Francuz.

Iza njega su tek tri utakmice, ali Le Talek kaže da mu se čini da se u Srbiji igra dobar fudbal.

"Ima dobrih igrača, dobra je liga, ali nisam dovoljno dugo tu da bih davao neku ozbiljniju ocenu".

Ako nastavi sa igrama kao u prethodnim mečevima, teško da će se dugo i zadržati u našem fudbalu.

"Dobre igre sa Zvezdom bi mogle da mi 'kupe' kartu za povratak u Francusku, ali sada sam koncentrisan samo na igre u Zvezdi, tako da ne razmišljam o tome", zaključio je Damien Le Talek, koji sa crveno-belima ima ugovor na dve i po godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC