• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" počeli "Operaciju Azerbejdžan"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor Sakib Malkočević optimista uoči nastupa bh. kadeta na Evropskom prvenstvu: "Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Azerbejdžan".

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu koje će u maju biti održano u Azerbejdžanu.

Selektor bh. kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević, na konferenciji za novinare u Trening centru FS BiH u Zenici izrazio je optimizam i rekao kako je situacija uoči Evropskog prvenstva idealna.

Malkočević je kazao da je situacija u ekipi idealna i da su svi igrači zdravi i u najboljoj formi. Svi igrači koji su se našli na selektorovom spisku odazvali su se pripremama koje će trajati do 2. maja, kada je planiran odlazak u Baku.

"Pet dana ćemo trenirati u Zenici u potpunom miru, jer ne smijemo riskirati povrede. Ovaj plasman je za nas nova stvar i imamo dovoljno vremena da se spremimo za teške izazove koji nas čekaju, a juče smo odradili i prvi trening. Ovo je prvi put da je situacija idealna i zdravstveni bilten je odličan, svi su u dobroj formi i za sada nemamo problema. Teško je još uvijek govoriti šta možemo postići u Azerbejdžanu, za sada smo fokusirani na prvu utakmicu i već smo pregledali snimke protivničkih ekipa, a sutra će to uraditi i igrači. To su kvalitene ekipe koje su stalne učesnice velikih takmičenja, ali mi smo u elitnom krugu pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svima", pojasnio je Malkočević.

Istakao je da niko ne poznaje granice "zmajića" i da su košarkaški kadeti najbolji primjer kada su u pitanju sportske senzacije iz BiH.

Stefan Kovač, igrač Crvene zvezde, kazao je da je ovo najljepša godina u njegovom životu.

SPISAK

Na Malkočevićem spisku nalaze se: Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Nermin Hajdarević (Sloboda Tuzla), Saša Perić (Crvena zvezda, Srbija), Stefan Kovač (Crvena zvezda, Srbija), Nedim Hadžić (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Filip Vasilj (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Benjamin Mušija (Željezničar), Edis Smajić (Sloboda), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Demirel Veladžić (Sarajevo), Ergin Mehuljić (Sarajevo), Amar Beširević (Željezničar), Nikola Vuletić (Hajduk Split, Hrvatska), Milan Mirić (Partizan), Rijad Sadiku (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar), Amar Ragipović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (Željezničar), Luka Knežević (Široki Brijeg), Ahmed Buljubašić (Sarajevo), Filip Božić (OFK Beograd, Srbija), Benjamin Hadžić (Bajern Minhen, Njemačka), Filip Dujmović (Zrinjski), Predrag Vladić (Partizan, Srbija).

"Čekaju nas teški susreti sa velesilama i pokušaćemo da ostavimo što bolji utisak i da opravdamo svoj plasman. Nikoga se ne plašimo i to smo do sada pokazali, uz malo sportske sreće, sve je moguće. Ovo je jedna od najljepših godina u mome životu, jer sam potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom i sa reprezentacijom sam se plasirao na Evropsko prvenstvo i nadam se da ćemo u Azerbejdžanu ostati što duže", kazao je Kovač.

Jasmin Čeliković nije krio oduševljenje pred odlazak u Azerbejdžan.

"Zaista sam presretan što smo postigli istorijski uspjeh i nadam se da ćemo biti među ekipama koje će obilježiti ovo Evropsko prvenstvo", istakako je Čeliković.

Podsjetimo, na kvalifikacionom turniru u Gruziji bh. kadeti savladali su domaću selekciju (2:1) kao i reprezentaciju Italije (1:0), a u posljednjem kolu poraženi su od selekcije Rusije rezultatom 1:2. Zahvaljujući boljoj gol razlici osigurali su plasman na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu.

Kadeti BiH po prvi put će nastupiti na šampionatu Starog kontineta, a u Azerbejdžanu su svrstani u grupu B, gdje će za protivnike imati Austriju (5. maja), Njemačku (8. maja) i Ukrajinu (11. maja).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC