• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bratski" remi Srbije i Rusije, novi gol Mitra!

Autor mondo.rs

Reprezentacije Srbije i Rusije nisu odigrale naročito zanimljivu utakmicu u Monte Karlu, ali su dva kasna gola "razbudila" publiku. Srbija ostavila bolji utisak, ali ipak nije ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu.

 Prijateljske Srbija Rusija 1.1 Izvor: MN PRESS

Nema pobede, ali utisak nije pokvaren.

Reprezentacije Srbije i Rusije remizirale su u poslednjoj proveri pred start kvalifikacija u septembru, odnosno pred start Evropskog prvenstva naredne nedelje, a u relativno nezanimljivoj utakmici golovi su "pali" tek u finišu.

Artem Dzjuba je doveo Ruse u vođstvo u 85. minutu, ali je Aleksandar Mitrović tri minuta kasnije na asistenciju Dušana Tadića doneo izjednačenje Srbiji i tako nije dozvolio da se porazom pokvari solidan utisak koji je Srbija ostavila protiv iskusnijeg protivnika.

SRBIJA - RUSIJA 1:1 (0:0)

Pre mesec dana je Slavoljub Muslin seo na klupu "orlova", a promena sistema igre u 3-4-3 se za sada čini kao vrlo pozitivna. Reprezentacija Srbije je i u trećoj proveri pod vođstvom iskusnog trenera ostala neporažena, što je dobro s obzirom na poslednje rezultate i samopouzdanje igrača.

Posle dve pobede (Kipar i Izrael) na red je došao daleko ozbiljniji rival, učesnik Evropskog prvenstva, koji je u Monte Karlu želeo da se pripremi za prave takmičarske utakmice koje ih čekaju već od naredne nedelje.

Međutim, ostavili su slab utisak.

Prvo poluvreme je proteklo bez većih prilika, jedino je Srbija u tri situacije pretila posle kornera, dok je Rusija iz svoje praktično druge šanse došla do vođstva. Kokorin je "zaboravljen" na desnoj strani, odmah je prosledio loptu Artemu Dzjubi, a najefikasniji strelac prvenstva Rusije je loptu pospremio u mrežu Stojkovića.

Bio je to težak udarac za "orlove" koji su do tada bili tim koji je više razmišljao o ofanzivi i generalno, više napadao gol rivala.

Do tada je Srbija najopasnija bila preko Aleksandra Kolarova koji je dva puta iz neposredne blizine pogađao Igora Akinfeeva, a u šansama se nalazio i Aleksandar Mitrović, ali lopta nije htela u gol. 

Međutim, trenutak inspiracije najboljeg fudbalera "orlova" u ove tri provere - Dušana Tadića, ponovo je, kao i u Užicu, Aleksandar Mitrović pretvorio u gol. Tadić se našao na ivici kaznenog, navukao rivale, a onda u svom stilu loptu "bocnuo" u prostor, a Mitrović je sjajno zakucao loptu u mrežu.

Muslin i na ovoj utakmici nije odstupio od "svoje" formacije, ali je bilo zanimljivo videti da je umesto Marka Grujića na poluvremenu ušao Aleksandar Kolarov koji je dobrih pola sata igrao na poziciji centralnog veziste.

Jedini fudbaler koji je svih 270 minuta proveo na terenu u ove tri utakmice je Nemanja Milunović.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Milunović, Rajković (Maksimović) - Rukavina, Grujić (Kolarov), Milivojević (Zdjelar), Mladenović (Kolarov) - Kostić, Tadić i Mitrović (Stojiljković).

RUSIJA: Akinfeev - Smolnikov (Šiškin), Ignaševič, Berezucki, Ščenikov (Torbinski) - Denisov (Glušakov), Golovin (Ivanov), Šatov (Širokov) - Kokorin, Smolov (Mamaev), Dzjuba.

N A J A V A

Poslednja prijateljska utakmica koju će reprezentacija Srbije odigrati pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji - je baš protiv reprezentacije Rusije.

"Orlovi" su pre mesec dana dobili novog selektora Slavoljuba Muslina kod koga su dobrim partijama prvo savladali Kipar u Užicu (2:1), dok je u drugom meču u Novom Sadu pobeda ostvarena i protiv reprezentacije Izraela (3:1).

Međutim, učesnik EURO2016 je daleko ozbiljniji i motivisaniji rival.

Selektor Muslin je pre meča upozorio da koliko god da je Srbiji važna ova utakmica, kako se ne bi pokvario utisak iz prethodne dve i sa pobedom se krenulo u kvalifikacije, da je Rusiji još važnija jer im je ova utakmica generalna proba pred start Evropskog prvenstva.

Reprezentacija Srbije je počela da uigrava formaciju 3-4-3, što je do sada doprinelo velikom broju stvorenih šansi, ali je takođe otkrilo i očekivanu neuigranost zadnje linije tima. 

Srbija i nema naročito dobar skor sa Rusijom. Dve reprezentacije su se do sada sastale 27 puta, a Srbija je slavila u samo tri susreta. Rusi imaju čak 15 pobeda, a 9 puta je bilo nerešeno. Najskoriji susret bio je pre tri godine u Dubaiju, a tada je bilo 1:1. Gol za Srbiju postigao je Filip Đorđević.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! 1:1!

88' - GOOOOOOOOOOOL! MITROVIĆ!

Pravda je ipak zadovoljena... Aleksandar Mitrović je postigao drugi gol u novom "ciklusu" i to na novu asistenciju Dušana Tadića. Sjajni kreativac se našao na ivici šesnaesterca, a potom "bocnuo" loptu u pravom trenutku, a Mitroviću nije bilo teško da pogodi.

Stojiljković umesto njega ulazi u igru!

Mitrović
Izvor: YouTube

85' - GOL ZA RUSIJU 1:0!

Velika šteta, Srbija je bila bolja u dosadašnjem toku utakmice, ali je prva "kapitulirala". Kokorin je iskoristio šansu na levoj strani i uputio dobru loptu na pet metara za Dzjubu, pa Rusi lako postižu gol.

Dzjuba
Izvor: YouTube

83' - Maksimović umesto Rajkovića u igri.

81' - KOLAROV! DVA PUTA! NIŠTA!

Ovo je definitivno najbolja šansa do sada... Kolarov je ušao u šesnaesterac, napravio dobar dribling, a onda šutirao u Akinfeeva. Lopta se odbila, ali je srpski bek još jednom pogodio ruskog golmana. Velika šteta!

78' - Andrija Živković ulazi u igru umesto Filipa Kostića. Već je igrao i u Užicu protiv Kipra.

72' - Tošić je zauzeo poziciju centralnog veziste.

70' - Jao, jao, jao...

Srbija je imala, potencijalno, najbolju šansu na utakmici. Rusi su izgubili loptu, pa je Mitrović "povukao" napred, imao još trojicu saigrača naspram trojice igrača "zbornaje", ali je vrlo loše kontrolisao loptu i na kraju potrošio vreme za dodavanje, pa je sve propalo.

Užasan potez napadača Njukasla.

68' - Najbolja šansa za Ruse u dosadašnjem toku meča. Na brzinu je Ščenikov izveo aut, pronašao u našem šesnaestercu Dzjubu koji je loptu vratio na desnu stranu za Mamaeva, ali Stojković izlazi i zaustavlja ovaj pokušaj.

65' - Još jedna, možemo reći, ofanzivna izmena. Kolarov se nije najbolje snašao u sredini terena, pa će sada na "svoju" poziciju na levoj strani, pošto iz igre izlazi Mladenović, a menja ga Zoran Tošić. Videćemo gde će on zauzeti svoje mesto i da li će Tadić sada u sredinu.

56' - Bolji smo, ali ne za gol!

Smolnikov je napravio grešku, lepo je Tadić odigrao na desnu stranu za Rukavinu, ali stiže Ščenikov to da izblokira. Nakon toga šut sa ivice kaznenog prostora, ali dosta loše. Ne može se reći da gledamo spektakularnu utakmicu, Rusi nisu pokazali mnogo...

46' - Počinje drugo poluvreme i odmah veoma interesantna izmena. Marka Grujića je zamenio Aleksandar Kolarov, a čini se da će on igrati na poziciji na kojoj je bio i fudbaler Liverpula - na sredini terena. Mamaev je ušao umesto Smolova.

45' - Kraj slabog prvog poluvremena. 

37' - Sada Milivojević u šansi, ponovo prilika nakon prekida... I ova odlazi u nepovrat.

31' - Dzjuba sa male udaljenosti - brani Stojković!

25' - Rusi su preuzeli inicijativu, ali opet šansa za Mitrovića. Ništa!

12' - Ivanović! Loše!

Ostao je u napadu Branislav Ivanović i potom se našao u poziciji "centarfora" na pet metara od gola, ali je izuzetno loše šutirao na pas Rukavine.

10' - Malo toga se dešavalo u prvih desetak minuta igre. Najviše se igra na sredini terena, dok je Srbija u dva navrata neuspešno pokušavala da "prodre" po levoj strani. U drugu šansu na meču ušao je Aleksandar Mitrović, ali je sada izblokiran posle udarca nakon kornera. 

3' - Dobro je počelo, Srbija već preti. Posle kornera Dušana Tadića sa leve strane pokušava Aleksandar Mitrović glavom, ali ništa od pogotka. Akinfeev je vrlo dobro reagovao.

1' - Meč je počeo.

Utakmicu sudi sudija Buke iz Francuske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC