• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želji opomena od Olimpika

Autor mondo.ba

Prvi test meč tokom priprema za predstojeću sezonu, sarajevski plavi odigrali su protiv gradskog rivala, a tim sa "Otoke" slavio je minimalnim rezultatom.

 Prijateljska utakmica Željezničar Olimpik 0:1 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Novog trenera Željezničara Miloša Kostića očekuje mnogo posla ovog ljeta.

Sarajevski plavi sa znatno izmijenjenim sastavom ulaze u novu sezonu, a prvi kontrolni meč sa Olimpikom pokazao je mnoge slabosti kluba sa "Grbavice". Gosti su slavili minimalnim rezultatom, iako su domaći napadači imali mnoštvo prilika za pogotke.

Enis Sadiković već u petom minutu skrivio je jedanaesterac srušivši u kaznenom prostoru Emira Hadžića, a isti igrač bio je siguran sa "bijele tačke" za, ispostaviće se, konačnih 0:1.

Nakon primljenog pogotka, fudbaleri Željezničara imali su terensku inicijativu, stvarali prilike pred golom najmlađeg sarajevskog premijerligaša, ali se rezultat do kraja nije promijenio.

Osim igrača pod ugovorom, trener Kostić isprobao je i određene fudbalere koji su na probi, ali nakon ovog meča teško je reći da li je neko zadovoljio ukuse srpskog stručnjaka na klupi Želje.

U prvom poluvremenu Željezničar je nastupio u sastavu: Fejzić - Hasanović, E. Sadiković, Osmanković, Kramarić - Radinović, D. Sadiković, Beganović, Hadžalić, Lazić - Mujagić, dok su u nastavku na terenu bili: Ćeman - Stanić, Hodžurda, Duraković, Husić - Šećerović, Hervas, Žerić, Halvadžić, Efendić - Pozder.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC