• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željini dresovi za novu sezonu (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Željezničar predstavio tri nove garniture dresova u kojima će igrati utakmice u predstojećoj sezoni.

Dizajn novog dresa istovremeno je jednostavan i jedinstven, a osnovni elementi su skoro stoljetni simboli Kluba, te je namjera bila da se kroz takav dizajn ispriča jedinstvena priča FK Željezničar.

Na dizajnu dresa za FK Željezničar i kreiranju vizuelnog identiteta za sezonu 2016/2017 angažovani su i prijatelji Kluba, stručnjaci iz oblasti dizajna i marketinga koji su do sada kroz angažman u radnim grupama bili uključeni u realizaciju više projekata od značaja za FK Željezničar.

" Danas, znak Željezničara nije samo simbol Kluba već simbol ljubavi, zajedništva, prkosa i zato ga ponosno nosimo na prsima. Na novim dresovima, znak Željezničara “krila i točak” se uvijek nalazi na plavoj podlozi, boji radnih uniformi željezničara koji su osnovali naš Klub, dok boja dresa postoji u nekoliko opcija. Ovakva aplikacija znaka simbolizira da je Željezničar uvijek isti, dosljedan sebi, te da se nikada ne mijenja bez obzira na okruženje" , kazao je grafički dizajner Edin Bešlić.

Na dresu, uz krila na prsima koja dominiraju se nalaze i drugi detalji, simboli Kluba. U lijevom donjem dijelu, na prednjoj strani dresa nalazi se vezeni grb s lokomotivom, koja kompoziciju FK Željezničar treba da odvede do novih uspjeha, ovaj put uz pomoć naših novih partnera i sponzora iz kompanije Diadora.

Uskoro će biti poznato više informacija o datumu i cijeni kupovine dresova. Dresovi će sutra biti predstavljeni i na konferenciji za medije u Plavom salonu Stadiona Grbavica.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC