• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Napredak je isti kao derbi!

Autor mondo.rs

Trener Patizana Marko Nikolić najavljuje najjači mogući sastav za meč protiv Napetka u sredu u šesnaestini finala Kupa Srbije. "Neće biti velikih promena u ekipi u odnosu na derbi", kaže on.

 PARTIZAN: Napredak je isti kao derbi! Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović



Bio je "večiti derbi", Partizan je pobedio. Ali, to je već daleka prošlost u glavi Marka Nikolića i njegovih igrača.

"Za mene je derbi prošao i ne želim više o njemu da pričam, niti da se bavim derbijem. Pred nama je takmičenje koje mnogo cenim i iako mnogi žele da potcene njegov značaj ja to ne bih dozvolio i tako mu i pristupamo. I ne samo to, dobili smo apsolutno najtežeg mogućeg protivnika, tim koji je znao da bude neprijatan za Partizan u prethodnom periodu, tim koji je iskusan, sa Markoskim, Projićem, Punoševcem... sve igrači sa internacionalnim iskustvom, a imaju i nekoliko zanimljvih mladih igrača... Dakle, očekuje nas neprijatna utakmica i od velike je važnosti da sav fokus okrenemo ka toj utakmici", rekao je Nikolić uoči meča protiv Napretka u sredu u 18 časova na stadionu na Topčiderskom brdu (TV prenos Arena sport 1).

Koliko Nikolić zaista ozbiljno pristupa ovoj utakmici i uopšte takmičenju u kojem Partizan brani trofej, govori i to što je najavio gotovo isti tim koji je odigrao 152. "večiti derbi".

"Uvek su u ovim kolima iznenađenja moguća, a ne bismo smeli da dozvolimo da Partizan bude neprijatno iznenađenje. I zbog toga, neće biti velikih promena u timu, možda tek nekih izmena za igrače koji u ovoj fazi ne mogu da izdrže sve fizičke napore. Neke pozicije ćemo morati prinudno da promenimo, ali neće tu biti mnogo izmena. Ponavljam, jako ozbiljno shvatamo ovo takmičenje, želimo da mu tako pristupimo i ozbiljno shvatamo i protivnika", rekao je Nikolić, pozivajući navijače Patizana da dođu i podrže tim.

Dodao je i da tim nije vežbao penale, ocenjujući da je to "malo laička priča".

"Nismo vežbali penale. Ja otprilike znam ko može da šutira penale u Partizanu. A to je malo laička priča, kao i ona psihološka priprema za jednu utakmicu. To ne postoji. Psihološka priprema traje mesecima, kroz svaki trening, sastanak, razgovor, a isto važi za penale. Ne znam šta bismo mogli da uvežbamo u ova tri dana što ne vežbamo mesecima", rekao je Nikolić.


Upitan koliko je pobeda u derbiju značila za tim, Nikolić je odgovorio da je "tri dana posle derbija lepše utoliko što je popravljen ambijent i atmosferu u kojoj crno-beli žive i rade" i što je dobijena nova energija za dodatni rad.

"Ali, ispred nas je još mnogo rada i truda da podignemo Parizan na nivo na kojem još nije. I dalje smo četvrti na tabeli, protivnici nam beže 7 i 6 bodova... Prijaju mi tri pobede u tri derbija, bio bih neiskren kada bih rekao drugačije, ali sam svestan toga da ako se sutra ne pobedi, da će ta činjenica koju ste spomenuli pasti u vodu", rekao je Nikolić.

Na insistiranje novinara da ipak prozbori koju o derbiju i kvalitetu igre, Nikolić je ponovio:

"Ja sam derbi već ostavio iza sebe i ne želim da mu se vraćam. Podsetio bih vas na ono što sam rekao uoči derbija - važno je da bilo da se odigra takmičarska utakmica i da se dođe do cilja. Više ne pričam o derbiju, sada pričam o nečemu drugom - pričam o tome kako izgleda ozbiljan takmičarski fudbal danas ili da vas vratim na prošlosezonsko finale Lige šampiona gde su igrali, možda, ponajbolji igrači danas, ili na minulo Evropsko prvenstvo... Bilo je utakmica u kojima je Partizan igrao lepršavo, stvarao šanse, davao golove. Ovo je bila neka drugačija igra, a meni je bitno da Partizan može da pobeđuje u ovakvim i onakvim okolnostima".

O tome da li Vojvodina može da izdrži trku sa Zvezdom i Partizanom, Nikolić je ovako prokomentarisao:

"Mi smo, za ovu polusezonu, završili i sa jednima i sa drugima, sada neka oni (u direktnom duelu) završe priču među sobom. Ja ne potcenjujem nikoga, štaviše, rekao sam u današnjem uvodu da nam naši rivali beže sedam i šest bodova, dakle nisam pričao samo o našem najvećem rivalu... Ima još dosta dobrih timova u ligi, Radnički iz Niša je ispred nas, a mi delimo četvrtu poziciju sa još nekim... Dakle, osim činjenice da smo pobedili u derbiju, nemamo mnogo razloga za slavlje. Veliki put i rad je pred nama".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC