• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džoi Barton bi da bude selektor Engleske!

Autor mondo.rs

Problematični engleski fudbaler rekao je da bi mogao na klupu "Gordog albiona" jer bi bio bolji od sadašnjeg selektora Sema Alardajsa ili prethodnog Roja Hodžsona.

Džoi Barton ne prestaje da šokira javnost. Fudbaler Glazgov Rendžersa, koji je na tronedeljnoj suspenziji zbog svađe na treningu posle ubedljivog poraza od 1:5 od Seltika u škotskom derbiju, izjavio je da bi da se oproba u ulozi selektora Engleske.

Igrač koji ima samo jedan nastup za reprezentaciju, veruje da bi se lako prilagodio poslu selektora.

"Pogledajmo ko igra ključne uloge. Sem Alardajs je trener. Jesam li ja bolji igrač od njega? Pa da, naravno. Da li verujem da ja mogu da budem selektor kad je on postao? Naravno da verujem. Šta to ima Sem što nemam ja?", upitao je 34-godišnji Barton u intervjuu za "Dejli mejl".

On se nije zaustavio na kritici Alardajsa, već i Hodžsona, koji je podneo ostavku posle Evropskog prvenstva u Francuskoj ovog leta.

"Pogledajte u Roja i na njegov posao u Engleskoj i pogledajte kako se on sa time nosio. Sigurno čak i vi mislite da bih ja uradio bolji posao", rekao je Barton.

Ovaj igrač je pokušao da objasni svoj stav, a priznao je da možda i ne bi uspeo.

"Moj zanat je fudbal. Sve što sam ikad znao je fudbal. Gledam fudbal kao bilo ko drugi i fudbal mi znači kao bilo kome drugome. A možda i ne bih uspeo. Možda bih nogom opipao vodu i rekao 'je**š ovo'. Ali, pritisak? Ako ništa drugo, mislim da sam bolje opremljen da izađem s njim na kraj nego bilo ko drugi. Mislite da niko ne bulji u mene kad se šetam Glazgovom? Zbog svega što sam prošao, stalno sam pod lupom", rekao je Barton.

Autobiografija ovog igrača trebalo bi da izađe sutra. On je obećao da će u njoj pričati o svemu, bez ograničenja, kao i o sebi i svom karakteru. U intervjuu za britanski dnevnik takođe je pričao o sebi i svojoj aroganciji, koju on zove "vera u sebe", ali i sklonosti ka tuči.

Jedan od incidenata koje je obradio u knjizi je onaj iz maja 2012. kada je igrajući za Kvins Park Rendžers protiv Mančester sitija laktom udario Karlosa Teveza u glavu, potom dobio crveni karton, a onda šutnuo Serhija Aguera, pa glavom udario Vensana Kompanija.

Barton je objasnio da je to sve namerno uradio, proračunato, da bi naterao nekog od protivničkih igrača na reakciju.

"Da je neko od njih dobio crveni karton, to bi Kvins Park Rendžersu donelo bolje šanse. Takva je bila moja uvrnuta logika. Kad sam već počeo, hteo sam da završim po svaku cenu. Ako sam udario jednog, mogu već i dvojicu ili trojicu", objasnio je Barton.

Tada mu je trener bio Mark Hjuz, sadašnji šef stručnog štaba Stouka, o kome takođe nije štedeo reči.

"Mark Hjuz je užasan trener. Stouk je na dnu tabele. Njegov odnos sa ljudima je baš, baš loš", kazao je Barton.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC