• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosanke izgubile od Srpkinja

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Ženska fudbalska reprezentacija BiH poražena je od Srbije rezultatom 4:2 u posljednjem meču u okviru Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017.

Prvi gol na susretu postigla je Violeta Slović koja je u 8. minutu dovela selekciju Srbije do vodstva od 0:1, a bh. reprezentativke došle su do poravnanja u 40. minuti golom Merjeme Medić te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

U 48. minuti gol za vodstvo Srbije dala je Mirela Tenkov, dok je u 54. minutu Jelena Čubrilo dovela Srbiju u vodstvo od 1:3. U 69. minutu Tenkov ponovo pogađa gol za rezultat od 1:4, dok je u 84. minutu iz jedanaesterca gol za Bosnu i Hercegovinu i konačni rezultat od 2:4 postigla Milena Nikolić.

Izabranice selektorke Samire Hurem ovim porazom završile su kvalifikacije na četvrtom mjestu u Grupi 7.

Samira Hurem, selektorica bosanskohercegovačkog tima rekla je da je ”poraz greška igračica”.

”Ja sam znala kako Srbija igra, one su i tamo bile dobre, uvijek su dobre. Pobijedili smo ih tamo jer smo dali više, a danas nismo dale ni pola od toga koliko smo trebali, a da bi pobijedili jednu ovakvu ekipu morali smo biti kao i u Srbiji. Uspjele smo postići dva pogotka i dobro smo i prošle, vidjela sam da nemamo trku, ne poštuju se upute i ponašale su se nonšalantno i znala sam da je Srbija jak tim. Ovo je loše izdanje, do igračica je, mi smo se bile sve dogovorile, imale smo idealne uslove, ali kada igračice ne urade kako bi trebale, onda dobijete ovaj rezultat. Čestitam Srbiji, dominirale su u svim linijama i trebali smo drugačije da se ponašamo“, rekla je Hurem.

Dodala je da je reprezentacija BiH izgubila treće mjesto i da nije riječ o napretku već koraku nazad  za ovu selekciju

Goran Sretenović, selektor Srbije rekao je kako treba tražiti šansu u narednim kvalifikacijama.

”Završavamo kvalifikacije na trećem mjestu, a ovdje smo mogli možda tražiti i više. Bosna nas je iznenadila u Srbiji i sa tim porazom smo izgubili sve šanse za plasman. Ovo nam je bila dobra prilika da pokušamo i isprobamo nove igračice i postavimo novi sistem igre kojim ćemo pokušati da se probijemo na nešto više od trećeg mjesta u narednim kvalifikacijama“, rekao je Sretenović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC