• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Evrokup sa 20 timova!

Autor mondo.rs

U Barseloni odlučili da posle odustajanja nekoliko klubova ne angažuju nove zamene, što znači da FMP definitivno neće u Evropu.

Đordi Bertomeu i njegovi saradnici iz kompanije ECA stavili su tačku na haotično košarkaško leto, tokom kojeg su klubovi ulazili u Evrokup i izlazili iz njega kao putnici iz vozila gradskog saobraćaja.

U do sada drugom po značaju kontinentalnom takmičenju, koje od ove jeseni ima konkurenciju FIBA Lige šampiona, definitivno će od 12. oktobra igrati 20, a ne 24 tima!

Prošle nedelje najavljeni format od pet grupa sa po četiri tima, iz kojih samo poslednjeplasirani neće nastaviti takmičenje u Top 16 fazi, ozvaničen je promenama na sajtu Evrokupa.

U grupi A igraće Nižnji, Gran Kanarija, Cedevita, Lijetkabelis i MZT Skoplje, a u grupi B Himki, Alba, Bilbao, Lijetuvos Ritas i Fuenlabrada.

Grupu C činiće Unikaha, Bajern, Mursija, Zenit i Budućnost, dok će se u grupi D nadmetati Lokomotiva Kubanj, Valensija, Olimpija, Hapoel Jerusalim i Ulm.

Predstavnika će, dakle, imati četiri zemlje ex-YU regiona: Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Makedonija, ne i Srbija, nakon što se Partizan pod pritiskom KSS odlučio na prelazak u takmičenje FIBA, a FMP Železniku se nije ostvarila ambicija da uhvati "poslednji voz".

Ostaje da se vidi kako će se FIBA i nacionalni savezi postaviti prema "prestupnicima". Da li će oni snositi bilo kakve posledice, ili će biti po onoj narodnoj - "tresla se gora, rodio se miš"!?

Iz Evrokupa su nakon julskog žreba istupila četiri italijanska tima - Kantu, Ređo Emilija, Sasari i Trento - umesto kojih su ubačeni Fuenlabrada, MZT, Volgograd i Lijetkabelis.

Potom su odustali AEK, Partizan i Stelmet, broj učesnika sveden je na 21, da bi posle nekoliko nedelja razmišljanja o novim zamenama, "otpao" i Volgograd.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC