• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSBIH: Pronaći i kazniti napadače na sudije

Autor mondo.ba

Bh. kuća fudbala osudila napad na sudiju Ognjena Valjića i njegove pomoćnike na povratku sa utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva.

Valjić i njegove kolege Dragan Petrović i Sretan Udovičić napadnuti su na cesti pet kilometara od Širokog Brijega, dok je sudiji Senadu Ibrišimbegoviću auto pogođen flašom na parkingu.

Prema riječima Valjića, nepoznata lica prvo su pokušali svojim autom da ih izguraju sa ceste u provaliju, a nešto kasnije tri auta su im prepriječila put. Spasili su se vještim manevrom vozača i reakcijom policije koju su pozvali.

Povodom ovog napada, koji je Valjić ocijenio kao pokušaj ubistva oglasio se i FSBIH koji je osudio napad na sudije.

„Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na sudije Ognjena Valjića, Sretena Udovičića i Senada Ibrišimbegovića nakon utakmice 10. kola BHT Premijer lige NK Široki Brijeg - FK Sarajevo.

Ovaj nemili događaj, u kojem je bio ugožen fizički integritet mladih ljudi, ne samo da zabrinjava, nego i upozorava na preduzimanje energičnih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi desili.

U tom kontekstu, FSBiH očekuje od nadležnih bezbjedonosnih organa da što prije identifikuju i procesuiraju počinioce napada na sudije.

Nadležni organi FSBiH će takođe provesti odgovarajući postupak u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su prethodile nemilim događajima nakon utakmice u Širokom Brijegu. Savez će istrajati u nastojanju da zaštiti takmičenje i službena lica u obavljanju dužnosti“, stoji u saopštenju FSBiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC