• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijego Alves je "kralj penala", ali slavi Atleti!

Autor mondo.rs

Brazilski golman odbranio dva jedanaesterca protiv Atletiko Madrida, ali su "jorgandžije" ipak slavile 2:0 na "Mestalji".

Bez obrzira na stanje na tabeli - dueli Valensije i Atletiko Madrida su uvek "derbi kola".

Oni su odigrali odličnu utakmicu na "Mestalji", ali će gosti biti daleko zadovoljniji. Samo je Dijego Alves uspeo da svoju Valensiju "održi u životu" i da im nadu da na kraju mogu da izvuku bar bod, ali je pogodak Kevina Gameira raspršio sve nade da će "slepi miševi" postići izjednačujući gol.

VALENSIJA - ATLETIKO MADRID 0:2 (0:0)

"Jorgandžije" su sredinom nedelje imale ozbiljan zadatak u Ligi šampiona protiv Bajerna, i slavili su 1:0, pa je gostovanje na uvek vrućoj "Mestalji", i to samo dan nakon promene trenera, bilo teško.

Mogao je ovo da bude i lakši zadatak za Atleti, ali je Dijego Alves još jednom pokazao da je "kralj penala", dok je Antoan Grizman možda blizu odluke da izvođenje jedanaesteraca prepusti nekom drugom - jer ga jednostavno ne ide.

On je penal promašio u finalu Lige šampiona, pre nekoliko dana protiv Bajerna, a potom i danas u 44. minutu. Doduše, stvarno se nema šta zameriti Francuzu, odlično je šutirao, ali je Dijego Alves fantastično odbranio.




Grizman je svoj tim ipak doveo u prednost u 63. minutu, a od izvođenja jedanaesterca nekoliko minuta kasnije je odustao - i prepustio Gabiju - ali je Alves još jednom odbranio.

I to kako...




On je postao prvi golman Valensije koji je na nekom meču odbranio dva jedanaesterca, rekorder je i Primere, pošto je od 45 jedanaesteraca sa kojima se suočavao u dresovima Almerije i Valensije - primio samo 21 gol!

Njegov učinak je prosto impresivan jer brani svaki drugi penal (odbranio ih je 23), a dva puta je imao i sreće - kada je Verdu (Deportivo) promašio čitav gol, odnosno kada je Forlan (Atletiko) pogodio prečku.

Ništa nije mogao da uradi u nadoknadi vremena kada je Gameiro pogodio za 2:0 na pas Huanfrana, a samo nekoliko minuta pre toga Elijakvim Mangala mogao je da izjednači rezultat, ali je promašio.

Rezultati 7. kola:

Valensija - Atletiko 0:2 (0:0)
/Grizman 63, Gameiro 90+3/

Real - Eibar 16.15
Espanjol - Viljareal 18.30
Malaga - Bilbao 18.30
Selta - Barselona 20.45

u subotu:

Granada - Leganes 0:1 (0:0)
/Šimanovski 76/

Sevilja - Alaves 2:1 (0:0)
/Ben Jeder 76, 90+1 - Laguardia 84/

Osasuna - Las Palmas 2:2 (2:0)
/Tores 7, Leon 45+2 - Gomez 57, Garsija 90+2/

Deportivo - Hihon 2:1 (1:0)
/Borhes 35, Babel 90+2 - Alverez 65/

odigrano u petak

Sosijedad - Betis 1:0 (0:0)
/Vela 63'/


TABELA: Atletiko 15, Real (-1) 14, Sevilja 14, Barselona (-1) 13,  Viljareal (-1) 12, Bilbao (-1) 12, Las Palmas 11, Eibar 10, Sosijedad 10, Leganes 10, Alaves 9, Deportivo 8, Betis 8, Selta (-1) 7, Hihon 7, Valensija 6, Malaga (-1) 5, Espanjol (-1) 5, Osasuna 3, Granada 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC