• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nezaboravan meč: Selta - Barsa 4:3 (3:0)!

Autor mondo.rs

Centimetri su delili Pikea od het-trika za 4:4, nakon što je njegov tim gubio 3:0 u 33. minutu i potom doživeo da ga Ter Štegen "zakolje" neverovatnom greškom na putu preokreta.

Prošle sezone - 4:1.

Ove sezone - 4:3.

Fudbaleri Barselone malo gde u Španiji, i šire, imaju problema kao na "Balaidosu", gde su ove nedelje uveče, u pravom trileru, kakav je teško osmisliti i u teoriji, doživeli drugi uzastopni poraz i propustili priliku da na FIFA pauzu odu kao lideri Primere.

Selta - Barselona 4:3 (3:0) u poslednjem meču 7. kola La Lige, u kojem je konačni pobednik novi lider, Atletiko Madrid.

Celta 4-3
Izvor: YouTube



Ali, odakle početi izveštaj iz Galicije?

Posle 45 minuta igre na "Balaidosu": Selta – Barselona 3:0. Posle samo jedne izmene na poluvremenu, ali kakve: Selta - Barselona 3:2, a onda posle samo jedne greške, ali kakve: Selta - Barselona 4:2, što je - da ne dužimo - bio samo uvod u veoma dramatičnu završnicu u kojoj je Đerar Pike postigao drugi gol za: Selta - Barselona 4:3 i bio par centimetara neprecizan za ono što se na kraju nije dogodilo: Selta - Barselona 4:4.

Vrhunska zabava u kreaciji dva tima koji su odigrali neke nezaboravne mečeve u prethodne tri sezone.

Nemački golman Mark-Andre ter Štegen napravio je veliku grešku u 77. minutu, u trenutku kada se "Balaidos" tresao zbog brzih golova Nejmara i Pikea za prilazak na "minus 1", tako što je pred svojim golom nepotrebno komplikova, čekao, odbijao da ispuca loptu, na kraju - treba to reći - slušao Pikeove savete da sačeka, a kada je vrag odneo šalu i kada se na njega zatrčao Pablo Ernandez, čovek koji je dobio prednost u odnosu na prodatog Klaudija Brava napucao je Argentinca u glavu i lopta se od stative odbila u mrežu...

...na zaprepašćenje zgranutog trenera Luisa Enrikea - 4:2!

Ter Štegen
Izvor: YouTube



Od 3:0 posle pola časa i kusur minuta igre, šampion bi se možda i oporavio. Ali, od ovoga nije uspeo, iako su centimetri i minuti odlučivali.

Nakon što je Pike postigao i drugi gol na meču, glavom, u 87. minutu na asistenciju Luisa Suareza, "Blaugrana" je krenula u totalnu ofanzivu u kojoj je Nejmar bio malo neprecizan glavom u 90, a Pike još manje u 93. minutu, za prvi het-trik u profi karijeri i nestvarnih 4:4, što bi bio sjajan rezultat za Katalonce s obzirom na to kako su otvorili meč i odigrali prvo poluvreme.

Tek je ulaskom Andresa Inijeste umesto Rafinje Alkantare, ugruvani favorit povezao redove i sa "nedostižnih" 3:0 krenuo je u ofanzivu, pa je već do 63. minuta nadoknadio dva, od tri gola zaostatka. Prvo je Pike u 58. minutu pogodio mrežu domaćina za najavu povratka šampiona u utakmicu, da bi pet minuta kasnije Serđi Roberto bio oboren u šesnaestercu, a Nejmar pogodio za 3:2.

Bila je to prava nagrada za prikazano u prvom poluvremenu u kojem su se gosti gledali i čudili. Slavnom klubu se punih devet godina nije dogodilo da primi tri gola u prvih 45 minuta prvenstvene utakmice, još od vremena Franka Rajkarda.

Na mestu na kojem je prošle sezone poražena rezultatom 4:1, a u sezoni 2013/14 odigrala 2:2, Barsa gubila "tri razlike" posle nešto više od pola sata igre, i već tada bilo je jasno da će uslediti izmene trenera Luisa Enrikea.

On je odlučio da malo zarotira postavu i odmori dvojicu ključnih vezista, Inijestu i Ivana Rakitića, što se uz izostanak najboljeg igrača ekipe, povređenog Lea Mesija, pokazalo kao previše za bar egal utakmicu sa jednim od najnezgodnijih rivala "Blaugrane" u Španiji.

Barselona: Ter Štegen – Roberto, Pike, Matje, Alba (od 81. Pako) – Gomez, Buskets (od 76. D. Suarez), Turan – Rafinja (od 46. Inijesta), Nejmar, L. Suarez.

U 22. minutu 1:0, strelac Pione Sisto, koji je pre sedam dana 70 metara davao gol Espanjolu u Kataloniji, u 31. minutu 2:0, strelac Jago Aspas, a samo dva minuta kasnije svoju mrežu pogodio je i kandidat za izmenu, Žeremi Matje, no on je odigrao meč do kraja na poziciji levog beka (a, štoper je) jer je Enrike odlučio da zameni - Đordija Albu.

Pogledajte golove Selte iz prvog dela igre.

Celta
Izvor: YouTube


Treba reći i da je sudija Garido, koji je bio u pravu kod penala koji je dosudio za Barsu posle faula nad Đordijem Robertom, propustio priliku da nekoliko minuta kasnije, pri rezultatu 3:2, kazni i povlačenje Nejmara na petercu, tako da se u ukupnom zbiru može reći i da je gost oštećen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC