• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da oktobar više ne bude crn!

Autor mondo.rs

Na pitanje o lošoj tradiciji srpske reprezentacije u desetom mesecu, "orlovi" poručuju da su spremni da pišu novu istoriju

 Reprezentacija Srbije ima lošu tradiciju u oktobru Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Okupljeni u Staroj Pazovi, reprezentativci Srbije hvataju zalet za jako važne ovonedeljne kvalifikacione utakmice za plasman na Mundijal u Rusiji.

Izabranici Slavoljuba Muslina sastali su se u ponedeljak, u sredu kreću za Moldaviju, a u četvrtak će se u Kišinjevu suprotstaviti tamošnjoj reprezentaciji, sa namerom da upišu prvu pobedu.

Odmah potom, pred "orlovima" je povratak u Beograd i priprema za podjednako značajan duel protiv Austrije, zakazan za nedelju na stadionu "Rajko Mitić".

"Slede utakmice kojima bi trebalo da pristupimo kao i meču protiv Irske. Možda rezultat nije bio koji treba, ali igra sigurno jeste", rekao je u utorak na konferenciji za novinare napadač Andrija Pavlović, napravivši i kratak osvrt na meč protiv Republike Irske.

Međutim, vremena za osvrtanje nema.

"Nadam se da ćemo dobrim rezultatom uspeti da privučemo publiku na stadion za duel sa Austrijom", dodao je ofanzivac Kopenhagena, istakavši da je spreman i da zaigra u startnih 11.

"Ovde sam da bih se borio za mesto u timu. Zadovoljan sam formom i igrama, ali na selektoru je da odluči. Naravno da sam spreman".

U prethodnoj utakmici, na stadionu Crvene zvezde, Pavlović je u burnom drugom poluvremenu pogodio prečku.

"Sećam se dobro te situacije, naravno da mi je stalo da što pre postignem gol za reprezentaciju. Nadam se da će idući put sreća biti na mojoj strani", dodao je on.

Njegov saigrač, Antonio Rukavina, takođe je igrao protiv Irske, potrošio veliku energiju, ali nije uspeo da sa ostatkom tima upiše "trojku".

Iskusni defanzivac smatra da je došlo vreme za trijumf.

"Nadam se da ćemo u Moldaviji upisati prva tri boda. Moldavija možda jeste autsajder u našoj grupi, ali to je samo na papiru. Moramo ozbiljno da pristupimo utakmici".

Na pitanje zašto je oktobar tradicionalno "crn" mesec za našu reprezentaciju, Rukavina kaže:

"U septembru su svi tek izašli iz priprema, dok u oktobru možda stiže mali umor, ali ne znam stvarno... U svakom slučaju pokušačemo da promenimo tu statistiku".

Na konstataciju da je odigrao dobro protiv Irske i da je imao nekoliko zaista dobrih prodora, on odgovara da mu Muslinov sistem "leži".

"Promenom formacije do izražaja dolazimo mi bočni igrači, verujem da ćemo biti još ofanzivniji jer idemo na pobede. Meni ovaj stil odgovara". 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC