• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Infantino hoće "XXL" Mundijal

Autor mondo.rs

Predsednik FIFA tokom izborne kampanje je obećavao Svetsko prvenstvo sa 40 učesnika, a sada najavljuje da će ih biti čak 48.

Svetska prvenstva u fudbalu još od turnira u Brazilu 1950. godine počinju grupnom fazom, ali novi predsednik FIFA Đani Infantino želi to da promeni.

Njegova namera je da na Mundijalu ubuduće učestvuje 48 selekcija, umesto 32.

Njih 16 direktno bi se našlo u grupnoj fazi, dok bi preostale 32 kroz 16 "nokaut" utakmica rešile ko će ostati na takmičenju i odigrati bar još tri meča.

Drugim rečima, Infantino je zamislio da se jedna obimna runda "baraža" odigra na samom Svetskom prvenstvu, koje bi se nakon toga održavalo po sistemu koji je sada aktuelan.

"U opticaju je više ideja o kojima ćemo raspravljati ovog meseca, a odluka bi mogla da padne u januaru 2017", rekao je on.

"Na ovaj način bismo zadržali Mundijal od 32 zemlje, ali bi na žurku došlo njih 48. Ideja FIFA je da razvija fudbal u celom svetu, a SP je najveći događaj kojim raspolažemo. To je više od takmičenja, to je društveni događaj", dodao je Đani Infantino.

Do eventualnog proširenja moglo bi da dođe 2022. godine u Kataru, pošto su kvalifikacije za Mundijal u Rusiji 2018. uveliko u toku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC