• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjetski biser Joveljić za MONDO: Može Ikardi

Autor mondo.rs

Mladi fudbaler Crvene zvezde oduševljen što se našao na listi najvećih potencijala svjetskog fudbala. Kaže da talenti iz Bijeljine tek nadolaze.

Izvor: MN PRESS

Lijepo priznanje stiglo je za mladog fudbalera Crvene zvezde, Dejana Joveljića, iz kolijevke fudbala - Engleske. Ugledni list "Gardijan" uvrstio je 17-godišnjeg napadača na listu 60 najvećih talenata svjetskog fudbala.

"Biti na ovom spisku je fantastično i zaista sam presrećan. Biće mi to dodatan motiv da radim još jače i bolje", kaže Joveljić za MONDO.

Omladinac crveno-bijelih opisan je kao igrač koji podsjeća na kapitena Intera, Argentinca Maura Ikardija.

"Prija mi takvo poređenje. Ikardi je fantastičan igrač... Volim da gledam najbolje svjetske špiceve, analiziram njihovu igru i onda pokušavam da na terenu sprovedem to što oni rade".

Joveljić je prošle sezone skrenu pažnju na sebe odličnim igrama na Turniru prijateljstva u Bijeljini, gdje je postigao pobedonosni gol u finalu protiv Dinamo Zagreba i bio najbolji igrač Zvezde, kao i het-trikom u omladinskom "vječitom derbiju" sa Partizanom, iako je bio najmlađi na terenu i za rivale imao dvije godine starije dječake.

fk crvena zvezda
Izvor: YouTube


Trenutno je, međutim, van stroja zbog mononukleoze, a povratak se očekuje u novembru ili decembru.

"Važno je da sve ide u najboljem smeru, ali ne treba žuriti. Poznat sam kao veliki borac i vratiću se još jači. Željan sam golova i Zvezdinog dresa", poručuje mladi fudbaler.

Dobre partije za omladinski tim preporučile su Joveljića i Miodragu Božoviću, pa je letos proveo dio priprema sa seniorima.

"Bilo je to veliko iskustvo za mene i velika čast. Osjetio sam šta znači rad sa trenerom Božovićem i nadam se pozivu na pripreme".

Crvena zvezda je u martu ove godine potpisala profesionalne ugovore sa čak 16 igrača iz omladinskog pogona. Među njima je bio i "Jovelja".

"Jedan korak u mojoj karijeri je profesionalni ugovor sa Zvezdom. Drugi će biti da zaigram u kontinutitetu za prvi tim, postižem golove i ostavim neki trag, a onda tek možemo da pričamo o odlasku u inostranstvo. Ima dosta klubova u kojima bih volio da igram, ali polako, sve u svoje vrijeme".

Dejan Joveljić je rođen 7. avgusta 1999. godine u Bijeljini, gradu u Republici Srpskoj iz kojeg su još dvojica "bisera" Crvene zvezde - Luka Jović (sada u Benfiki) i Mihailo Ristić (trenutno zamjenik kapitena).

"Ne znam u čemu je tajna Bijeljine. Talentovano podneblje, mentalitet... Ali, ono što znam jeste da nadolazi još talentovanih fudbalera! Gavrić, Santrač, Savić, Ilić... Svi su 2000. godište i dolaze iz Bijeljine ili okoline", otkrio nam je Joveljić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC