• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američke gazde dovele Amera u PL, kažu, nije zato!

Autor mondo.rs

Doskorašnji trener francuskog Avra dobio je priliku da radi u jednoj od najjačih liga sveta - Premijer ligi. Gazde Svonsija, koje su Amerikanci, kažu da nisu samo zbog nacionalnosti doveli svog sunarodnika Boba Bredlija.

 Bib bredli prvi Amerikanac u Premijer ligi Izvor: Mondo/ Dragana Todorović


Slab početak sezone Svonsija u Premijer ligi (1-1-5) značio je i kraj saradnje sa vremešnim italijanskim stručnjakom Frančesko Gvidolinom i potragu za novim menadžerom koji će obezbediti opstanak.

U isto vreme kada su iz Svonsija saopštili da raskidaju saradnju sa Gvidolinom – objavili su i da su dogovorili da Bob Bredli (58) postane njihov novi menadžer i tako već u narednom kolu debituje kao prvi Amerikanac u Premijer ligi.

Bredli je na brzinu dogovorio odlazak iz francuskog drugoligaša Avra i stigao u Englesku.

U čemu je problem?

Navijači Svonsija, koji imaju 21% akcija kluba, nezadovoljni su odlukom američkih vlasnika Džejsona Levijena i Skota Kaplana koji su doveli svog sunarodnika bez ikakvih konsultacija sa njima.

Oni veruju da je Bredli postao novi menadžer Svonsija samo zato što je Amerikanac – i da će ih to koštati ispadanja u drugu ligu Engleske, pošto on u svojoj karijeri nije beležio značajne rezultate. Pre Avra vodio je norveški Stabek, reprezentaciju Egipta i SAD, a pre toga je radio u MLS i bio trener Čikaga, Metrostarsa i Čivasa.


Džejson Levijen, jedan od dvojice vlasnika, to demantuje.

"Razlog zbog kog smo zaposlili Boba nije to što je Amerikanac nego to što je pravi za ovaj posao. Ni ja, a ni Stiv se nismo nikada sreli sa Bobom pre prethodnog petka kada je došao na razgovor za posao, ali smo znali za njegovu dobru reputaciju. On je vrhunski lider, sjajan taktičar i ima karakter koji će pozitivno uticati na svlačionicu Svonsija", poručio je Levijen.

Čini se da Bredlijeva dobrodošlica u klub nije prošla kako se nadao, pa će svaki njegov potez biti pod prismotrom navijača koji su žestoko iznervirani.

"Svi koji ga poznaju znaju da bi posao prihvatio samo ako neko prepoznaje njegove zasluge. Nije tačno da smo samo želeli Amerikanca u klubu. Želimo da mu navijači pruže šansu i da mu sude na osnovu posla koji bude radio, a ne na osnovu akcenta ili pasoša", zaključio je vlasnik kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC