• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" ponovo lete!

Autor mondo.rs

Srbija u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji pobedila Moldaviju 3:0 u Kišinjevu i napravila lepu uvertiru pred susret sa Austrijom 9. oktobra u Beogradu.

 "Orlovi" ponovo lete! Izvor: MN PRESS

To smo čekali!

Odbrana i ne tako sjajna, ali napad skoro pa savršen.

Srbija je pobedila Moldaviju 3:0 (2:0) i upisala prvi trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. Srelci za "orlove" bili su Filip Kostić u 19, Branislav Ivanović u 37. i Dušan Tadić u 65. minutu.

A, moglo su da bude barem još tri komada u mreži domaćina...

Fudbaler Sautemptona odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu reprezentacije, a pored gola Tadić je namestio prva dva. Praktično, učestvovao je u svim akcijama kada je Srbija uspevala da postigne gol u ovim kvalifikacijama (dva puta je bio strelac). Ostaje žal što je u septembru propuštena prilika da se na stadionu "Rajko Mitić" pobedi Republika Irska. Ali, popravni je položen sa desetkom i tim Slavoljuba Muslima ponovo je među glavnim kandidatima za plasman na Svetsko prvenstvo.

"Orlovi" su bili izrazito napadački raspoloženi. Kreativna i efikasna igra ulili su veliku dozu samopouzdanja u borbi za Mundijal, a to bi moglo da se oseti već u sledećem meču, kada Austrija 9. oktobra bude gostovala u derbiju Grupe D u Beogradu. Igra u Moldaviji je i najbolji poziv navijačima da u što većem broju dođu na stadion Crvene zvezde i podrže nacionalni tim.

Za brigu je činjenica da je Moldavija previše puta šutirala ka Vladimiru Stojkoviću, ali na sreću na baš precizno, kao i podatak da su nekoliko akcija mogli da završe mnogo bolje, ali nisu imali dovoljno znanja.

U tim Srbije se vratio Aleksandar Kolarov, dok je Muslin napravio nekoliko izmena u odnosu na meč sa Ircima. U prvoj postavi bili su Andrija Pavlović, Vladimir Stojković, Nemanja Gudelj...

SRBIJA:Stojković – Nastasić, Ivanović, Vuković – Rukavina, Gudelj, Milivojević, Kolarov – Kostić, Tadić, Pavlović.

Početak meča nije obećavao laganu pobedu Srbije.

Moldavija je bolje ušla u duel i odmah u početnoj fazi izvela nekoliko akcija vrlo opasnih po gol Srbije. Sve se okrenulo kada je Aleksandru Epureanu, jedan od najiskusnijih i najboljih igrača domaće selekcije, poklonio loptu na sredini terena Tadiću, a ovaj iz kontre uspešno u tandemu sa Kostićem završio akciju.

Strelac prvog gola je nedugo zatim pogodio stativu, da bi pred kraj prvog dela "orlovi" postgli i drugi gol. Centaršut Tadića, posle kornera i "pomoćne" igre sa Kostićem, "legao" je Branislavu Ivanoviću. Kapiten se u 37. minutu rešio malera koji ga je u poslednjim utakmicama proganjao u dresu reprezentacija. Nadvisio je sve u kaznenom prostoru i preciznim udarcem glavom pod prečku zatresao mrežu.

Muslinova zamisao da drugi deo odigra sa Aleksandrom Kataijem umesto Andrije Pavlovića nije donela defanzivnu Srbiju. Naprotiv. Dobra igra krunisana je još jednim golom i to Dušana Tadića. Izveo je vrlo lepu akciju sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde, sada asom Alavesa, i posle razmenjenih pasova iz prve smestio loptu iza leđa Ilijea Čebanua.

Katai je pored asistencije imao još dve dobre prilike, stativu je pogodio i Antonio Rukavina...

U Grupi D čak četiri selekcije imaju po četiri boda.

GOLOVI

...
Izvor: YouTube

...
Izvor: YouTube



2. kolo:

Austrija - Vels 2:2
Moldavija - Srbija 0:3
Republika Irska - Gruzija 1:0

TABELA:Vels 4, Srbija 4, Austrija 4, Republika Irska 4, Moldavija 0, Gruzija 0.

MOLDAVIJA:Čebanu – Racu, Karp, Epureanu, Bolohan – Kožočari, Gacan – Andronik (od 69' Mihailov), Čebotaru (od 77' Ginsari), Dedov (od 63' Sidorenko) – Bugaev.

SRBIJA:Stojković – Nastasić, Ivanović, Vuković (od 70' Mitrović) – Rukavina, Gudelj, Milivojević, Kolarov – Kostić (od 69' Tošić), Tadić, Pavlović (od 46' Katai).




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC