• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin: Neka Austrija bude favorit!

Selektor "orlova" očekuje dalje poboljšanje igre, podršku navijača i pozitivan rezultat u meču 3. kola kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

 Slavoljub Muslin optimista pred meč Srbija Austrija  Izvor: MN PRESS

Tri dana posle pobede nad Moldavijom u gostima (3:0), reprezentacija Srbije igra novu utakmicu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

U nedelju od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić", protivnik će biti Austrija, učesnik poslednjeg Evropskog šampionata.

Slavoljub Muslin u subotu je u Staroj Pazovi održao konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da protiv Austrije očekuje potvrdu dobre partije iz Kišinjeva, iako je u ulogu favorita postavio protivničku ekipu.

"Očekujem da potvrdimo rezultat i dobru igru iz Moldavije. To nam je potrebno. Spremni smo. Moramo da se držimo zajedno, da napredujemo i budemo mnogo bolji", rekao je Muslin.

"Orlovi" su pod njegovim vođstvom odigrali 2:2 sa Republikom Irskom, a sada treba da nastave sa probijanjem "nevidljive barijere" koja postoji kada smo domaćini.

Muslin je kazao da se nada lepom ambijentu na stadionu, jer je "podrška potrebna" i jer misli da su je igrači zaslužili igrama u prve dve utakmice.

"POZITIVA"

"Pozitiva je nešto na čemu insistiram. Fudbal jeste posao, ali treba da bude i zadovoljstvo. Dobra igra i rezultat treba da nam čine zadovoljstvo, kao i navijačima, za koje se igra fudbal. To je važan element u pripremi utakmice", reči su Slavoljuba Muslina.

On je naveo da pred važnu utakmicu nema kadrovskih problema.

"Svi su zdravi i orni".

Između dva meča proći će 72 sata, što je malo vremena za predah, ali Muslin tvrdi da se to neće odraziti na igru reprezentacije Srbije.

"Jeste problem kada se igra dva puta u tri dana, naročito igračima koji ne igraju u svojim klubovima. Ali, mislim da nećemo imati fizičkih problema da odigramo kvalitetno".

Govoreći o Austriji, Muslin je ocenio da je to kvalitetnija ekipa od Irske.

"Fudbalski su jaki, sa nekoliko individualaca koji mogu da naprave razliku, ali ja imam poverenja u naše momke, koji igraju sve bolje i siguran sam da će igrati još bolje... Neka Austrija uzme ulogu favorita. Nama ne smeta da budemo autsajderi, važno je samo šta će se desiti na terenu".

Iskusni strateg je u drugom poluvremenu protiv Moldavije uveo Kataija umesto Pavlovića, pa su "orlovi" ostali bez klasičnog špic igrača. Protiv Austrije će se vratiti uobičajenoj postavci.

"Barselona je pravila najbolje rezultate kada je igrala bez centarfora. Katai nije klasični centarfor, ali je napadač... Postoji mogućnost da i tako igramo, ali za sada ne. Gledam kako da napravim ravnotežu u ekipi, to je najvažnije".

PAROVI 3. KOLA (nedelja):

Vels - Gruzija 18.00
Srbija - Austrija 20.45
Moldavija - Republika Irska 20.45

TABELA: Vels 4, Srbija 4, Austrija 4, Irska 4, Gruzija 0, Moldavija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC