• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandžukić "ukrao gol", tzv. Kosovo opet preslišano

Autor mondo.rs

Nastavljene su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ukrajinci su kao "domaćini" deklasirali "Kosovo", dok je Hrvatska stigla do važna tri boda u Tampereu.

Mario Mandžukić iskoristio je "kviska" i sa kapitenskom trakom na ruci "ukrao" gol kolegi iz napada Andreju Kramariću, jedinom čoveku koji će možda biti ljut zbog toga.

Hrvatski navijači neće se ljutiti zbog toga, jer su "vatreni" uz solidnu igru protiv borbenih i skromnih Finaca zabeležili drugu uzastopnu pobedu u Grupi I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

U Tampereu, uz asistenciju nesuđenog strelca Kramarića, koji bi pre svega trebalo da se ljuti na sebe jer je trapavo šutirao u stopostotnoj šansi i 28. reprezentativni gol Mandžukića: Finska – Hrvatska 0:1 (0:1).

Na centaršut Šimea Vrsaljka sa desne strane, Kramarić nije golgeterski reagovao, pa je na njegov "šut" naleteo Mandžukić i praktično na gol-crti ukucao i sebe i loptu u mrežu za vođstvo gostiju u
18. minutu.

Kramaric Goal Vs Finland Croatia Vs Finland 1-0
Izvor: YouTube



Vođstvo koje Finci nisu "izazvali" nijednog trenutka do kraja utakmice, u kojoj nisu uspeli da šutnu loptu u okvir gola Danijela Subašića, golmana koji će ostati neocenjen posle 90 i "kusur" minuta igre u Tampereu.

Čačić je izveo ovih startnih 11: Subašić – Vrsaljko, Mitrović, Vida, Pivarić – Badelj, Kovačić, Brozović, Perišić – Kramarić, Mandžukić, a igrao je i Čop, koji je zamenio Brozovića.

Selektor Hrvatske Ante Čačić nije mogao da računa na povređenog kapitena Luku Modrića, koji je preuzeo traku posle povlačenja legendarnog Darija Srne, ali je i bez novog vođe ekipe stigao do tri važna boda na severu, a šest u ovom oktobarskom okupljanju, koje su naše komšije počele pobedom 0:6 u Albaniji, nad takozvanim Kosovom.

Startni remi sa Turskom na "Maksimiru" od 1:1 uzburkao je strasti u komšiluku, ali s ovih šest bodova osporavani Čačić mirno će dočekati novembar i meč 4. kola kada će Hrvatska dočekati tvrdi Island,
ekipu koja se na neviđen način, golovima u 91. i 96. minutu, spasila poraza od još utučene Finske pre tri dana u Rejkjaviku (3:2).

Golman domaćih Lukas Hradecki imao je sreće u 76. minutu, kada je Ivan Perišić pogodio stativu.

Mandžukić je Kosovarima u Skadru dao tri, Fincima jedan gol, pa se rano kandidovao za potencijalnog strelca kvalifikacija u kojima reprezentacija takozvanog Kosova i dalje čeka na prvu pobedu posle volšebnog ubacivanja u ciklus, "tik" pre početka takmičenja.

Kosovari su na startu uzeli bod u Finskoj (1:1), a onda dali nula i primili devet pogodaka u dvomeču sa Hrvatskom "kod kuće" i večeras Ukrajinom "u gostima". Otkud navodnici? Pa, shvativši da su u takmičenje ubacili teritoriju koju ne priznaju svi učesnici kvalifikacija, u FIFA su odlučili da tzv. Kosovo kao domaćin igra u Albaniji, a da zemlje koje ne priznaju ovu "državu", kao ni njena dokumenta, putne isprave, himnu i zastavu, budu "domaćini" u tim mečevima u inostranstvu.

Sve to se danas događa da bi "Kosovo" igralo, a ove večeri Ukrajinci su ih rezultatom 3:0 (1:0) pobedili u poljskom gradu, Krakovu.

"Goste" je načeo Anton Kravec u 31. minutu, uz pomoć stopala jednog defanzivca suparničkog tima, usled čega kapiten Samir Ujkani nije mogao ništa sa parabolom koja je završila u mreži.

Artem Kravets Goal Ukraine vs Kosovo
Izvor: YouTube



Ekipu koja ni u čemu fudbalski nije mogla da im parira, Ukrajinci us "slomili" golovima
Andrija Jarmolenka u 81. i Ruslana Rotana u 87. minutu, na asistenciju vođe navale žuto-plavih, Jarmolenka.

Bila je to prva pobeda Ukrajine posle serije od pet mečeva bez trijumfa, računajući završnicu Evropskog prvenstva u Francuskoj, pripremni letnji period i start kvalifikacija u kojima su Jarmolenko i drugovi do večeras imali dva boda iz mečeva sa Turskom (2:2) i Islandom (1:1).


Rezultati 3. kola:

Grupa G

Izrael – Lihtenštajn 2:1 (2:0)
/Hemed 4, 16 – Gopel 49/

Albanija – Španija 0:2 (0:2)
/Kosta 55, Nolito 63/

Makedonija – Italija 2:3 (0:1)
/Nestorovski 57, Hasani 59 - Beloti 24, Imobile 75, 90+2/

Tabela: Španija 7, Italija 7, Albanija 6, Izrael 6, Makedonija 0, Lihtenštajn 0.

Grupa I

Finska – Hrvatska 0:1 (0:1)
/Mandžukić 18/

Ukrajina – tzv. Kosovo 3:0 (0:0)
/Kravec 31/

Island – Turska 2:0 (2:0)
/Toprak ag 42, Finbogason 44/

Tabela: Hrvatska 7, Island 7, Ukrajina 5, Turska 2, Finska 1, tzv. Kosovo 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC