• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona stigla u Derventu (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trofej namijenjen pobjedniku Lige šampiona u okviru svoje turneje stigao u Derventu, na oduševljenje velikog broja djece i posjetilaca.

 Trofej Lige šampiona predstavljen u Derventi Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Jedan od najvažnijih sportskih pehara, popularni „ušati“ pehar koji podižu osvajači Lige šampiona predstavljen je u utorak u Derventi.

U okviru Turneje trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja Unicredit poslije građana Sarajeva i Tuzle vidjeli su i stanovnici Dervente i okolnih mjesta, te njihovi gosti.

Veliki broj posjetilaca okupio se ispred Hiper Kort marketa gdje je upriličen pravi mali fudbalski spektakl u kojem svi oni koji žele da vide pehar i fotografišu se s njim mogu to da učine, te da pogledaju mini izložbu sa suvenirima sa najvažnijih utakmica Lige šampiona.

Odmah po dolasku trofeja Lige šampiona i otvaranja za posjetioce, veliki broj prije djece i starijih našao se u redovima ispred specijalizovanog kamiona koji se po potrebi pretvara u svojevrsni izložbeni prostor.

Uprkos priličnoj gužvi djeca i odrasli strpljivo su čekali svoj red da vide i fotografišu se sa peharom koji obično gledaju na televizijskim prenosima finala i emisijama.

Reakcije su bile očekivane, veliki osmijesi uz ponosno držanje fotografija sa peharom koje su im odmah izrađene.

„Fenomenalan je osjećaj vidjeti pehar, igrao sam fudbal i kada nisam imao priliku da ga ranije vidim uživo ili osvojim danas sam bar mogao da se fotografišem s njim. Fenomenalna je stvar, osjećao sam se stvarno posebno, hvala organizatorima što su ovo priredili“, rekao nam je Marko Lazarević.

Pehar Lige šampiona, ali i ostali suveniri najjačeg klupskog fudbalskog takmičenja u Evropi posebno je oduševio one najmlađe.

„Prekrasno je ovo. Navijam za Real Madrid  obožavam Ronalda. Vidio sam njegov dres, kao i rukavice Ikera Kasiljasa, volio bih da sma ih još mogao dodirnuti“, rekao je mladi Mihajlo Popadić iz Dervente.

Bilo je tu i onih iz drugih gradova BiH.

„Ovo je odlična stvar, posebno za ove najmlađe. Bio sam danas u Derventi i vidio sam da je pehar stigao i nismo to smjeli da propustimo, najviše zbog njega, nadam se da će se sjećati ovoga“, rekao nam je Željko Bjekić iz Banjaluke, pokazujući na svog sinčića u naručju.

„Nadam se da ćemo nekada imati i priliku da odemo na neku utakmicu Lige šampiona“, dodao je on.

Dok su jedni razgledali trofej, drugi mališani imalu su priliku da igraju fudbal na specijalno postavljenim mini-terenima.

Tu priliku prvo su iskoristila djeca štićenici Centra za socijalni rad Derventa i JU Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa nakon čega su oni bili otvoreni i za škole sporta, ali i sve ostale mališane i posjetioce.

Organizatori Turneje trofeja Lige šampiona istakli su zadovoljstvo što je on stigao u Derventu i što će u BiH posjetiti ukupno četiri grada.

„Zahvalio bih se gradu Derventi i njegovim stanovnicima što su ugostili trofej Lige prvaka u svome gradu. Ovo je drugi put da on dolazi u BiH, aon će ukupno posjetiti ukupno pet  zemalja i 16 gradova, od kojih su četiri u BiH. Nama je izuzetno zadovoljstvo što smo ga mogli pokazati i u dvorištima nekih od naših najznačajnijih klijenata i time pokazati da nam je stalo ne samo do njih nego do cjelokupne društvene zajednice“, rekao je direktor Unicredit banke Banjaluka Gordan Pehar.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić istakao je da je ovo istorijski dan za Derventu i da je pehar stigao u ovaj grad sa razlogom.

„Ovo je istorijski dan. Veliko hvala sportistima i sportskim radnicima. Derventa je uvijek imala šampione, i danas imamo tri premijerligaša i nije slučajno da je u RS Derventa izabrana da trofej Lige šampiona dođe ovdje. Veliko hvala Unicredit banci i Hiper Kortu što su omogućili našim sugrađanima da imaju priliku da vide ovaj trofej“, rekao je Simić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC