• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

50 skauta u Junajtedu - više Rašforda, manje Pogbi

Autor mondo.rs

Žoze Murinjo "naredio" da se klub više angažuje po pitanju dovođenja talenata u akademiju Mančester junajteda, ali da li će ih i koristiti ili će se i ovoga puta radije odlučiti za "gotove igrače"?


Mančester junajted je ovog leta mnogo trošio, a najviše na dovođenje Pola Pogbe iz Juventusa.

Klubu iz Torina plaćeno je oko 120 miliona evra za dolazak sjajnog francuskog veziste koji je značajne korake u svom fudbalskom razvoju napravio baš u Mančester junajtedu. Međutim, nije baš da je produkt njihove Akademije.

"Đavoli" su ga "oteli" od francuskog Avra 2009. godine, kada je imao 16, a klub iz Normandije pretio je preko FIFA da je to urađeno nezakonito, ali s obzirom da je odbio da potpiše profesionalni ugovor sa klubom sa "Old Traforda", svestan da ga čeka mala minutaža, odlučio je da se preseli u Italiju.

Odluku da ga "puste" ovog leta su skupo platili, a da se to ne bi ponovilo i da bi se što manje novca trošilo na "formirane igrače" - Mančester junajted je odlučio da angažuje još 50 skauta koji će širom sveta tražiti najveće fudbalske talente za Žozea Murinja!

Jedan od najbogatijih klubova sveta tako će se okrenuti politici razvoja fudbalera u sopstvenoj školi, možda i zbog finansijskog fer-pleja, a na Portugalcu je da koristi te blagodeti.


Pribojavali su se navijači da će Žoze, kako smo to već navikli od njega, koristiti iskusnije igrače i da će talenat poput Markusa Rašforda dobijati priliku "na kašičicu", ali je talentovani engleski fudbaler često u prvoj postavi Mančester junajteda i sve je važniji šraf kod "Specijalnog".

Ovih 50-ak skauta biće rasprostranjeni po čitavom svetu i imaće zadatak da dva puta godišnje šalju izveštaje o talentima koje su pronašli.

Ne treba pričati o tome koliko je Roman Abramovič uložio u skaute i omladinsku školu, ali je Žoze Murinjo ignorisao te "produkte" iako se radilo o fudbalerima koji su dve godine zaredom osvajali Ligu šampiona za mlade.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC