• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sikimić, Zvezdin spasilac!

Autor mondo.rs

Loša utakmica, ali uzbudljiva završnica u duelu Crvene zvezde i Čukaričkog.

 Sikimić, Zvezdin spasilac!  Izvor: MN PRESS

Dugo je trebalo fudbalerima Crvene zvezde i Čukaričkog da se probude, ali na sreću jesu, pa smo gledali uzbudljivu završnicu utakmice 12. kola, igrane na stadionu Rajko Mitić.

Ovaj duel, koji je prošle sezone bio jedan od derbija prvenstva, danas je predstavljao susret prvoplasiranog i poslednjeplasiranog tima Superlige. Rešen je u korist favorizovanog domaćina:

Crvena zvezda - Čukarički 3:1 (0:0).

Osim stative Docića direktno iz kornera u 13. minutu, šanse Donalda nešto ranije, takođe na centaršut iz kornera i povrede Bulatovića, sve vredno pomena viđeno je u drugom poluvremenu. Tačnije, u nešto više od poslednjih pola sata utakmice.

Crveno-beli su se mučili da slome otpor gostiju, a uspeli su u 57. minutu, kada je Lukas Pjasentin nespretno reagovao i poslao loptu u mrežu svog gola. Brazilac se iskupio u 83, pošto je poslao "projektil" u mrežu Manojlovićevog gola iz "slobodnjaka" sa oko 30 metara. Izjednačenje je, međutim, kratko potrajalo, jer je dva minuta kasnije iskusni Predrag Sikimić sjajno reagovao u kaznenom prostoru Čukaričkog. Bacio se i udarcem glavom na centaršut Dušana Anđelkovića sproveo loptu u gol, čime se šesti put ove sezone upisao u strelce. Iskusni levi bek Zvezde bio je asistent i u nadoknadi, kada je omogućio Ugu Vijeiri da posle samo nekoliko minuta na terenu postigne svoj sedmi pogodak u Superligi, za vodeće mesto liste strelaca.

Tih 30 i kusur minuta bili su jedino uzbudljivo ove nedelje popodne na stadionu Rajko Mitić.

Iako je za rivala imala "fenjeraša" koji je u prethodnih 11. kola osvojio svega sedam bodova, Zvezda je delovala veoma neubedljivo, sporo i bezidejno u napadu. Pablo Mouče je još jednom odigrao ispod očekivanja, a i drugo krilo, Džon Ruiz, bio je neprimetan, osim što nije uspeo da iskoristi dve odlične šanse koj su mu kreirali Kanga i Plavšić.

"Spasilac" Sikimić, takođe, nije predstavljao opasnost po gol Čukaričkog, ali kada mu se ukazala prilika, umeo je da ju je iskoristi... Dovoljno za nova tri boda, pet više od Vojvodine. Videćemo da li će ta razlika ostati i posle gostovanja Novosađana u Lučanima.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Anđelković - Donald, Poletanović (78. Rendulić) - Mouče (68. Plavšić), Kanga (85. Vijeira), Ruiz - Sikimić.

ČUKARIČKI: Petrić - Bulatović (35. Đurić), Pjasentin, Živković, E. Mašović - Lagator, Docić (60. Ožegović), Regan, Kajević (73. A. Mašović), Srnić - Jevtić.

Glavni sudija utakmice bio je Nenad Đokić.

Po zvaničnoj informaciji, na stadionu je bilo 5.200 gledalaca.

TOK UTAKMICE i GOLOVI:

Kraj!

- GOOOL! Zvezda vodi 3:1 pošto je Ugo Vijeira u trećem minutu nadoknade iskoristio još jedno odlično dodavanje Dušana Anđelkovića.


gol
Izvor: YouTube



- Još tri minuta nade za Čukarički da može do novog izjednačenja.

- GOOOL! Zvezda ponovo vodi od 87. minuta. Predrag Sikimić je odlično reagovao na centaršut Anđelkovića iz kornera i udarcem glavom, u padu, savladao Petrića.


gol
Izvor: YouTube


- Poslednja izmena u Zvezdi. Od 85. minuta umesto Kange igraće Ugo Vijeira.

- GOOOL! Čukarički stiže do izjednačenja u 83. minutu. Lukas Pjasentin se iskupio za autogol i "bombom" sa skor 30 metara iz prekida savladao Filipa Manojlovića.


Čukarički
Izvor: YouTube


- Odlična šansa za Ruiza u 80. minutu, ali je Petrić pravovremeno istrčao i "ušao u šut" Zvezdinom ofanzivcu.

- Druga izmena u domaćem timu. Odlučio je Miodrag Božović da pojača odbranu, pa je umesto Poletanovića od 78. minuta u igri Rendulić.

- Sjajna lopta Plavšića za Sikimića u 77. minutu, koji je izbio sam pred Petrića, ali pošto je bio iskosa po desnoj strani, odlučio je da pošalje loptu u sredinu ka Kangi, što je Živković iskoristio da požrtvovanom intervencijom otkloni opasnost.

- Poslednja izmena u timu Čukaričkog. Umesto Kaljevića, od 73. minuta na terenu je Alen Mašović.

- Prva izmena u Crvenoj zvezdi, Pablo Mouče je zamenjen posle još jedne neubedljive partije, a umesto njega u 68. minutu je ušao Srđan Plavšić.

- Druga izmena u timu Čukaričkog. Umesto Docića, od 60. minuta u igri je Ognjen Ožegović.

- GOOOL! Crven zvezda vodi od 57. minuta autogolom Lukasa Pjasentina! Docić je izgubio loptu na sredini terena, usledila je kontra preko Džona Ruiza, koji je progirao Kangu, a on pokušao u sredini da doda do Sikimića, ali je to loše učinio. Na njegov sreću, lopta se od Pjasentina odbila u gol Čukaričkog.


Čukarčki 1:0
Izvor: YouTube


- Još jedan snažan šut Kange sa distance, ovaj put iz igre, ali je Petrić bio dobro postavljen. Bilo je to u 55. minutu...

- Odlična lopta Kange za Ruiza u 49. minutu, ali je Dragoljub Srnić sjajno blokirao šut Zvezdinog krila.

- Drugo poluvreme je počelo bez izmena u sastavima.

Poluvreme. Nadamo se da će se igrači oba tima probuditi u pauzi, inače će i gledaoci zaspati...

- Donald je izgubio loptu pred kaznenim prostorom gostiju u 40. minutu, posle čega je usledila kontra "tri na dva", ali nisu uspeli igrači Čukaričkog da ozbiljno zaprete...

- Prinudna izmena u timu Čukaričkog zbog povrede Darka Bulatovića. Od 35. minuta umesto njega će igrati Đorđe Đurić.

- Dobar skok Sikimića i šut glavom u 35. minutu, posle centaršuta Petkovića, ali malo preko gola.

- Odličan šut Kange iz slobodnog udarca sa oko 25 metara u 27. minutu. Lopta je išla pod prečku, ali je Petrić uspeo da interveniše i skrene je u korner.

- Provukao se Lagator samo sa žutim kartonom u 25. minutu! Defanzivac Čukaričkog povlačenjem je zaustavio Sikimića na dobro dodavanje Kange, a bio je poslednji igrač u odbrani svog tima. Sudija Đokić mu je, ipak, progledao kroz prste...

- Nema mnogo uzbuđenja posle 25 minuta, osim pomenutih kornera na obe strane. Zvezda ima više loptu u svom posetu, ali se "brđani" dobro brane.

- Stativa posle kornera Čukaričkog u 13. minutu i to direktno iz ugla! Marko Docić je odlično "zavrnuo" loptu, a mladi Filip Manojlović imao pomoć okvira gola.

Crvena zvezda
Izvor: YouTube


- Umalo da Zvezda povede u 10. minutu. Mouče je centrirao iz kornera, a Donald šutirao glavom, ali pored gola...

- Prvu šansu u utakmici imali su gosti, već u 2. minutu, ali je Manojlović na vreme istrčao i stigao do lopte pre Jevtića, inače bivšeg napadača crveno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC