• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga o "majicama": Pojma nemamo

Autor mondo.rs

Direktor Superlige Srbije Vlada Bulatović kaže da se čekaju izveštaji sa utakmice Voždovac - Partizan pa će se onda videti da li će protiv crno-belih biti podneta prijava zbog "majica". Mirko Poledica: "Meni je igrača žao".

 FK Partizan KK Partizan Superliga Srbije majice Sale mutavi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Nije bilo minuta ćutanja za glumca Boru Todorovića, velikog navijača Partizana. Nije bilo majica sa likom legende kluba Vladice Kovačevića, koji je igrao za Partizan u jedinom finalu Kupa evropskih šampiona...

Međutim, sportsku javnost šokirali su najpre fudbaleri, a potom i košarkaši Partizana, koji su na utakmicama Superlige Srbije, a potom i ABA lige, nosili majice sa likom ubijenog Aleksandra Stankovića, zvanog "Sale Mutavi", koji je slovio za "vođu organizovanih navijača" crno-belih. Isti taj Stanković je bio pravosnažno osuđen na pet godina i 10 meseci zatvora zbog trgovine drogom i posedovanja oružja.  

U upravama FK i KK Partizan ćute. Osim ako se u ćutanje ne uključuje i čitulja koju su Jugoslovensko sportsko društvo i Fudbalski klub Partizan objavili za ubijenog Stankovića.

Na košarkaškoj utakmici organizovan je i minut ćutanja za Stankovića, pa su se dogodili incidenti kada su huligani napali "obične" navijače koji su zviždali tokom minuta ćutanja, smatrajući da to nije ispravno što se radi. A minut ćutanja je KK morao da prijavi organima ABA lige.

Dok predstavnici uprava FK i KK ćute, dotle se oglasio direktor Superlige Vladimir Bulatović koji kaže da odgovornost nikako nije bila na delegatu utakmice Voždovac - Partizan, kao i da organi lige čekaju izveštaje sa tog meča odigranog u subotu.

"Greška Partizana je što nije tražio saglasnost od nas iz Superlige da se igrači pojave u tim majicama na terenu. A da su to tražili, ne znam da li bismo dozvolili to ili ne! Bilo kako bilo, to je propust zbog kojeg ćemo razmatrati potencijalnu kaznu", kaže Bulatović za "Alo" i dodaje da je kazna u ovakvim slučajevima - novčana.

Što se tiče delegata, Bulatović kaže da to nije njegova odgovornost, jer su igrači "izašli spontano" na teren.

"Niko nije mogao da reaguje i kaže im da skinu majice", dodaje direktor Superlige.

U FK Voždovac kažu da se niko pre meča, kome tu nije bilo mesto i kome to nije dozvoljeno, šetao po prostorijama.

"Stvarno ne znam ko je mogao da unese majice u svlačionicu. To znaju samo u FK Partizan, mi ne ulazimo u svlačionice gostiju. Pa, ni policija ne ulazi u svlačionice!", kaže komesar za bezbednost Voždovca Aleksandar Jovanovski.

Izvor: MN PRESS


Predsednik Nezavisnog sindikata fudbalera Mirko Poledica saoseća sa fudbalerima Partizana, jer zna da oni nisu mogli i smeli da se pobune (ako su hteli).

"Oni žive u neviđenom strahu, ja ih najbolje poznajem, jer sedim sa njima svakog dana. Svesni su da ih država neće zaštititi i razumem ih što ćute, jer znaju da ako kažu nešto što se nekome neće svideti, sutra će biti sami, goloruki. Meni je njih žao", kaže Poledica za "Blic".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC