• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH: Očekujte dobar fudbal u derbiju Mostara

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine u srijedu s početkom u 16 sati igraće se mostarski gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Iako je Velež ispao iz Premijer lige BiH, treneri gradskih rivala za sutra su najavili "Pod Bijelim brijegom" dobar fudbal u kojem će svaki igrač koji istrči na teren dati sve od sebe.



Ibro Rahimić, trener Veleža je na konferenciji za novinare uoči gradskog derbija kazao kako su „rođeni“ u ovom trenutku fokusirani na prvenstvo, ali da će u gradskom derbiju dati svoj maksimum, te da će svi koji sutra dođu na stadion ”Pod Bijelim brijegom” uživati u pravom fudbalu.

„Sticajem okolnosti desilo se da utakmicu sutra igramo, gradski derbi. U ovom momentu mi smo fokusirani više na prvenstvo. Međutim, u svakom slučaju imamo dovoljan broj igrača tako da ćemo pokušati i u utakmici sa Zrinjskim, bez obzira što je favorit, dati svoj maksimum i odigrati dobru utakmicu“, kazao je Rahimić.

Dobar fudbal u susretu sa Veležom u srijedu očekuje i Vinko Marinović, trener Zrinjskog.

„Iako Velež nije ove godine u Premijer ligi BiH, opet voljom žlijeba došli smo u situaciju da igramo kup utakmicu. Naravno nama je želja da ostvarimo pobjedu i da prođemo dalje. Ipak, svi znamo da je Kup specifično takmičenje i da će sigurno biti teško. Ono što nam je želja svakako da u prvoj utakmici napravimo što povoljniji rezultat kako bismo u revanšu bili mirniji. U ovom momentu imamo težak raspored, ali bez obzira na to sigurno da imamo širok izbor igrača i da nam je želja da prođemo u naredno kolo“, rekao je Marinović.

Kapiten Veleža Amer Mahinić istkao da će „rođeni“ u derbiju s prvakom BiH dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat.

„Mi ćemo dati svoj maksimum. 'Pod Bijelim brijegom' pokušaćemo da izvučemo što bolji rezultat za revanš“, poručio je Mahinić.

Njegov kolega po kapitenskoj traci u Zrinjskom Pero Stojkić takođe smatra da će sutrašnja utakmica biti jako kvalitetna, jer vjeruje da će svaki igrač koji istrči na teren dati sve od sebe.

„Bez obzira što se Velež nalazi u takvoj situaciju, mi smo svjesni da je ovo derbi i mislim da će biti veoma teško. Nadam se da ko god istrči na teren da će dati svoj maksimum i da naša pobjeda neće doći u pitanje“, kazao je Stojkić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC