• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očajan teren i odličan Spartak zaustavili Zvezdu

Autor mondo.rs

Subotičani još jednom pokazali zašto su najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva.

 Spartak Crvena zvezda 1:1 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Odlična fudbalska predstava viđena je u nedelju u Subotici. Uprkos lošem stanju terena, igrači Spartaka i Crvene zvezde odigrali su utakmicu u odličnom tempu, stvorili veliki broj prilika i postigli dva gola u remiju 1:1. Zanimljivo je da su oba strelca smestila loptu u mrežu svog tima.

Gosti iz Beograda poveli su u 37. minutu autogolom Aleksandra Radovanovića, a na isti način je Marko Petković doneo izjednačenje Subotičanima u 66. 

Tako je Spartak posle pobede nad Partizanom (2:1), uspeo na Gradskom stadionu u Subotici da zaustavi i aktuelnog šampiona.

Bez obzira na remi, crveno-beli će zadržati vodeću poziciju, ali sada imaju tri boda više od drugolasirane Vojvodine.

Više od nerešenog ishoda, Zvezda i nije zaslužila u Subotici, pošto je Spartak bio potpuno ravnopravan rival, na momente i bolji. Andrej Černišov je odlično pripremio ekipu, i taktički i fizički, a igrači su mu se odužili hrabrom igrom i bez straha napadali rivala, dok je timu Miodraga Božovića dugo trebalo da uhvati ritam i dođe inicijative.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica ove sezone, u redovima crveno-belih ovaj put nije bilo pojedinca raspoloženog da jednim potezom reši meč. U odsustvu Gelora Kange i Mičela Donalda mogao je to da bude Marko Poletanović, ali je bivši kapiten Vojvodine propustio nekoliko dobrih prilika za gol.

Kad već niko od ofanzivnih igrača nije uspevao da nađe rešenje za odbranu Spartaka, učinio je to Dušan Anđelković. Iskusni bek je prošlog vikenda upisao dve asistencije za pobedu nad Čukaričkim, a i ovaj put je u saradnji sa Predragom Sikimićem bio najzaslužniji za vođstvo crveno-belih, s tim da se Radovanović našao ispred napadača i bio taj koji je smestio loptu u mrežu.

Samo jedan gol, ipak, nije bio dovoljan gostima. Odbrana koja je mnogo puta ove sezone nasamarena, kiksirala je i u 66. minutu, kada dugo nije uspevala da otkloni opasnost posle centaršuta iz kornera, a onda se i Marko Petković spetljao na gol-liniji.

I pre i posle tih golova obe ekipe su imale šanse, tako da je nerešen ishod i najravnopravniji.

Crvena zvezda će u narednom kolu igrati protiv Rada na svom stadionu, a Spartak ide u Gornji Milanovac na megdan Metalcu.

SPARTAK: Mirković – Stojković, Ćalasan, Radovanović, Bašanović – Radovanović, Torbica (89. Ađuru) – Milić, Kovačević, Ivanović (84. Anđić) – Mudrinski (67. Savković).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović – Petković, Rendulić, Luković, Anđelković – Poletanović, Le Talek – Ruiz (79. Ristić), Babunski (69. Vijeira), Plavšić (67. Srnić) – Sikimić.

Glavni sudija bio je Bojan Nikolić.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj.

- Šut Aleksandra Lukovića iz velike daljine iz slobodnog udarca. Nije bilo loše, ali ne i dovoljno jako. Golman Mirković je, ipak, zakačioo loptu i poslao je u korner. Bila je to nova šansa za goste, ali je nisu iskoristili...

- Utakmica je produžena za šest minuta.

- Pokušava Zvezda da u finišu utakmice stigne do pobede, ali se domaći igrači odlično brane.

- Poslednja izmena u timu Spartaka. Od 89. minuta u igri je Ađuru, umesto Torbice.

- Pojačava Andrej Černišov odbranu svog tima. Od 84. minuta umesto napadača Ivanovića igraće defanzivac Anđić.

- Poslednja izmena u Zvezdi. Umesto Ruiza od 79. minuta u igri je Mihailo Ristić.

- Spartak ne staje! Odlično igraju Subotičani, a u 73. minutu Ivanović je iz teške pozicije oštro šutirao, ali je Manojlović ponovo bio uspešniji.

- Velika šansa za Džona Ruiza u 72. minutu, ali je očajno šutirao iz voleja.

- Još jedna izmena u Zvezdi. Od 69. minuta umesto Babunskog na terenu je Vijeira.

- Izmene u oba tima. Umesto Srđana Plavšića od 67. minuta u igri je Slavoljub Srnić, a u Spartaku je Mile Savković zamenio Ognjena Mudrinskog.

- GOOOL! Spartak je izjednačio autogolom Marka Petkovića u 66. minutu. Velika gužva nastala je u kaznenom prostoru gostujućeg tima posle kornera, a bek crveno-belih je nespretno reagovao na gol-liniji.

gol
Izvor: YouTube


- Sjajna šansa za Spartak da izjednači u 57. minutu, ali je Filip Manojlović po ko zna koji put u ovoj utakmici odlično intervenisao. Kovačević je proigrao Ognjena Mudrinskog, a on neometan šutirao glavom sa nekoliko metara, snažno, ali pravo u dobro postavljenog golmana Crvene zvezde.

- Prvih 10 minuta nastavka utakmice igra se brzo kao i u većem delu prvog poluvremena. Najbolju šansu imao je Džon Ruiz u 54. minutu posle odličnog solo-prodora po levoj strani, ali je umesto da doda Sikimiću u sredini, odlučio da šutira, pa je od svega dobio samo korner.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Za sada, dobra fudbalska predstava u Subotici. Ima šansi na obe strane, a Zvezda je jednu uspela i da realizuje. Nadamo se da će isti tempo ostati i po povratku sa odmora.

- Nisu domaći igrači klonuli posle primljenog gola. Nastavili su da igraju otvoreno i još dva puta zapretili, ali nedovoljno da bi savladali odličnog Manojlovića.

- Umalo da Spartak ekspresno izjednači. Milić je centrirao u 38. minutu, ali Ivanović nije bio precizan iz dobre pozicije.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 37. minuta autogolom Aleksandra Radovanovića. Dušan Anđelković je oštro centrirao sa leve strane ka Predragu Sikimića, ali se ispred napadača crveno-belih našao Radovanović, koji ipak nije uspeo da spreči pogodak.

autogol
Izvor: YouTube

- Još jedna prilika za Poletanovića posle akcije po desnoj strani. Ubacio se vezista Crvene zvezde u 34. minutu ispred "uspavanog" Stojkovića, ali nije uspeo da pošalje loptu u okvir gola.

- Uzvraća Spartak samo minut posle šanse za Poletanovića. Kapiten Vladimir Torbica je odlično "okrenuo" kolegu sa trakom, Aleksandra Lukovića i šutirao sa 17 metara, ali pored gola.

- Velika šansa za Zvezdu u 27. minutu, ali je Marko Poletanović propustio "zicer". Sa desetak metara po sredini, šutirao je preko gola.

šansa
Izvor: YouTube


- Još jednom je Zvezda bila blizu pogotka! Babunski je izveo korner u 21. minutu, a Rendulić natrčao na loptu u "srcu" kaznenog prostora Spartaka. Šutirao je iz prve, u padu, ali je lopta otišla malo preko prečke.

- Umalo da Zvezda povede u 19. minutu! Ruiz je odlično proigrao Petkovića na desnoj strani. Imao je bek crveno-belih čist prostor ka golu Spartaka, ali je umesto šuta odlučio da pošalje povratno dodavanje. Lopta je uz dosta sreće stigla do Poletanovića na drugoj strani, koji je šutirao, ali i bio blokiran, pa je golman Mirković uspeo da skrene loptu u korner.

šansa
Izvor: YouTube


- Prošlo je 15 minuta igre. Posle uvodne inicijative Spartaka, čini se da gosti preuzimaju kontrolu nad utakmicom.

- Mnogo bolji početak utakmice za Spartak, koji deluje odlučnije i sigurnije. Prošlo je 10 minuta.

- Rekli smo da teren deluje u dobrom stanju, međutim, prevarili smo se. Lopta odskače kao da se igra na betonu...

- Ponovo prete Subotičani. Prvo je pokušao Milić, a onda i Mudrinski, ali je opet to bilo nedovoljno jako da bi se savladao mladi Filip Manojlović.

- Šansa za Spartak u 3. minutu. Ivanović je iznenada šutirao, međutim, nije to bilo dovoljno jako, tako da je Manojlović uspeo da interveniše.

- Prvi su pred protivnički gol došli domaći fudbaleri, u 2. minutu, ali je Manojlović pravovremeno istrčao.

- Lep i sunčan dan je u Subotici, a teren deluje u dobrom stanju, tako da se nadamo uzbudljivoj utakmici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC