• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontroverzna pobeda Barse u Valensiji

Autor mondo.rs

Košmarna nedelja za Katalonce kada je u pitanju igrački kadar se nastavila, ali to je samo deo onoga što se događalo na Mestalji.

Odakle početi?

Valensija - Barselona 2:3 (0:1) u devetom kolu Primere.

Za početak najvažnije - rezultat, ali ova pobeda Barselone obeležena je brojnim dešavanjima na terenu stadiona Mestalja.

Bilo je preokreta, povrede, "frke", a sve je odlučio gol Lionela Mesija iz penala u 94. minutu!

Penal je opravdano dosuđen zbog faula nad Luisom Suarezom, ali je možda trebalo da bude poništen vodeći pogodak gostiju u 22. minutu, kada je upravo Urugvajac, koji se nalazio u ofsajd poziciji, preskočio loptu posle šuta Lionela Mesija i time uticao na golmana Valensije, Dijega Alvesa.

Arbitar Alberto Maljenko i njegovi pomoćnici procenili su da nije bilo nepravilnosti i priznali pogodak. To je izazvalo gnev domaćih navijača, koji je samo kuvao do kraja utakmice i odluke glavnog sudije da pokaže na belu tačku u nadoknadi.

Toliko su bili besni navijači Valensije posle pogotka Mesija iz penala, a dodatno zato što je lopta prošla koji milimetar ispod ruke Dijega Alvesa, da su flašama gađali gostujuće fudbalere koji su se radovali pobedi. Tom prilikom neki od igrača Barse su i pogođeni u glavu, što je razbesnelo Mesija, koji se, kao retko kada pre, upustio u verbalnu raspravu sa pristalicama "slepih miševa".

Sporan vodeći pogodak gostiju, ipak, nije poremetio fudbalere domaćeg tima, koji su uspeli da preokrenu rezultat u razmaku od samo četiri minuta. Prvo je Munir u 52. izjednačio, a onda Rodrigo u 56. doneo prednost Valensiji.

Gosti su zatim izjednačili preko Luisa Suareza u 62. minutu, a onda stezali obruč sve više i više do poslednjih trenutaka.

Pokazala je Barselona i u ovoj utakmici da ima fantastičan napad, međutim, mnogo problema imaće Luis Enrike u narednom periodu da sastavi odbranu. Alba i Pike propustili su duel u Valensiji zbog povreda, a i dalje je neizvesno kada će se vratiti na teren. Kombinovana zadnja linija sa Dinjeom, Umtitijem, Maskeranom i Robetom nije se pokazala kao dovoljno sigurna...

Dodatan problem za Katalonce biće povreda Andresa Inijeste, koji je već u 14. minutu morao van terena posle duela sa Encom Perezom. Besan je bio Luis Enrike na fudbalera Valensije, a po prvim procenama, iskusnom Inijesti predstoji višemesečna pauza.

Barselona je ovom pobedom prestigla madridske rivale i, bar do nedelje uveče, biće na vodećoj poziciji Primere.

Aleksandar Katai
je bio u startnoj postavi Alavesa, igrao je do 77. minuta, ali nije uspeo da pomogne timu da izbegne ubedljiv poraz u San Sebastijanu, od Real Sosijedada. Domaćin je slavio 3:0. Nenad Krstičić nije ulazio u igru za goste, dok je Aleksandar Pantić propustio i ovu utakmicu zbog povrede.

PRIMERA, 9. kolo:

Espanjol – Eibar 3:3 (0:3)
/Perez 64, Pjati 73, Baptistao 90+2 - Enrih 23, Rejes 27 ag, Kike 44/

Valensija – Barselona 2:3 (0:1)
/Munir 52, Rodrigo 56 – Mesi 22, 93p, Suarez 63/

Real Sosijedad – Alaves 3:0 (1:0)
/Prieto 22, Vilijan 57, Vela 87/

Granada – Sporting 0:0

U petak:

Osasuna – Betis 1:2 (0:1)
/Tores 48 – Hoakin 35, Gutijerez 90+1/

U nedelju:

Selta – Deportivo (12.00)
Sevilja – Atletiko Madrid (16.15)
Malaga – Leganes (18.30)
Viljareal – Las Palmas (18.30)
Real Madrid – Atletik Bilbao (20.45)

TABELA: Barselona 19, Atletiko (-1) 18, Real (-1) 18, Sevilja (-1) 17, Viljareal (-1) 16, Atletik (-1) 15, Sosijedad 13, Las Palmas (-1) 12, Eibar 11, Betis 11, Alaves 10, Leganes (-1) 10, Selta  (-1) 10, Malaga (-1) 9, Valensija 9, Deportivo (-1) 8, Espanjol 7, Sporting 8, Osasuna 6, Granada 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC