• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezultat u Humskoj po meri Zvezde i Voše!

Autor mondo.rs

Derbi meč 13. kola Superlige između Partizana i Radničkog završen bez pobednika 1:1. Pavkov doveo goste u vođstvu u 31, izjednačio Đurđić u 48. Povrede Evertona i Saše Stojanovića.

 Rezultat u Humskoj po meri Zvezde i Voše! Izvor: MN PRESS

"Parni valjak" je stao!

U svom dvorištu...

Radnički iz Niša prekinuo je Partizanov niz od šest prvenstvenih pobeda odigravši 1:1 sa crno-belima u 13. kolu Superlige. Strelci su bili Milan Pavkov u 31. minutu za "meraklije" i Nikola Đurđić u 48. za Partizan.

Ovom rezultatu najviše su se obradovali crveno-beli iz Beograda i Novog Sada. Zvezda je nešto ranije kiksnula u Subotici (1:1), ali, u odnosu na Partizan, izgubljeni bodovi neće ostaviti veće posledice po pitanju plasmana na tabeli. Najviše je profitirala Vojvodina, koja je smanjila razliku za šampionom, a uvećala je u odnosu na crno-bele i Radnički. Napredak se takođe umešao u vodeći grupu...

TABELA: Crvena zvezda 32, Vojvodina 29, Partizan 26, Napredak 25, Radnički 24...

Zaustavljen je Marko Nikolić, zaustavljen je i Leonardo.

Brazilac nije imao svoj dan, pa je ostao sa šest golva na isto toliko uzastopnih utakmica, tako da će morati da sačeka drugu priliku da sruši rekorde Klea i Damira Čakara. Prvi je bio strelac na osam, a drugi na devet vezanih mečeva.

 Utakmicu u Humskoj obeležile su i dve povrede. Marko Nikolić je već u 12. minutu morao da zameni Evertona, dok je Milan Rastavac bio prinuđen da malo kasnije menja Sašu Stojanovića.

Za razliku od prvog poluvremena u kojem je Partizan uputio samo jedan šut ka golu Radničkog, a to je učinio danas vrlo dobri Alen Stevanović, doduše ne i u okvir, u drugom je bilo daleko uzbudljivije, sa mnogo više prilika i opasnih napada na obe strane.

Iz prvog dela, pored čvrste i žestoke igre, najinteresantniji detalj odigrao se u 31. minutu. Radnički je poveo uz dosta sreće i poklon asistencije Filipa Kljajića. Lazar Arsić je izveo slobodan udarac, lopta je čak išla pored stative, ali se golman crno-belih bacio, uhvatio je, a ona mu se izmigoljila iz ruku pravo na nogu Pavkova.

Partizan je silovito krenuo u drugom poluvremenu.

Saša Marjanović, fudbaler koji je prošli duel dva tima odlučio u korist Radničkog, ovaj put u dresu Partizana, izveo je korner, Gregor Balažic je tukao glavom, a na pravom mestu bio je Đurđić uspevši ispred Vladimira Bajića sa smesti loptu u mrežu. Posle nešto manje od četiri meseca napadač "parnog valjka" je postigao gol na zvaničnim utakmicama. Bio je to Đurđićev "prvenac" za Partizan!

Nikolićev tim imao je nekoliko odličnih prilika. Najbolju je propustio Uroš Đurđević posle sjajnog lob pasa Marjanovića. Mogao je mladi reprezentativac Srbije da bira šta će da uradi, jer se našao sam ispred Bajića, a sa desne strane imao je potpuno slobondog Božinova. Spetljao se i propala je šansa...

Meč u Humskoj ostaće upamćen i po 792. zvaničnom nastupu Saše Ilića za Partizan, čime je pretekao Mocu Vukotića i postao rekorder kluba.

Sudija Kiš Čepegi i pomoćnici su odlično odradili posao!

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Balažic, Ostojić, Miletić – Everton (od 12. Marjanović), Jevtović, Stevanović, Leonardo – Đurđić (od 68. Božinov), Đurđević (od 79. Saša Ilić).

RADNIČKI NIŠ: Bajić – Bulatović,Petrović, Stanković, Radivojević – Arsić, Stanojević – Mrkić (od 85. Ignjatović), Jovanović (od 88. Apostolović), Stojanović (od 17. Mitrović) – Pavkov.

Izvor: MN PRESS


Kraj!

- Napadaju i jedni i drugi, ali je evidentno da ponestaje snage. Igra se sudijska nadoknada. Još četiri minuta!

79' 792! Saša Ilić postaje rekorder po broju utakmica za Partizan. Prestigao je Mocu Vukotića. Ušao je umesto Đurđevića.

79' Nova prilika za Partizana. Izuzetno su opasni domaćini kod prekida i kada je kod lopte Saša Marjanović. Izveo je korner ovaj put, Ostojić tukao glavom. Bajić je spremno dočekao loptu na gol-liniji.

76' Jak ritam, dosta se trči, zanimljivo je...

VELIKA PRILIKA!

70' Marjanović je prelepim lob pasom pronašao Đurđevića, "spojio" ga sa golom, bio je sam, a imao je slobodnog Božinova, ipak, napadač crno-belih se spetljao, bio je i sebičan, tako da je Bajić odneo loptu ispred dvojice domaćih fudbalera.

68' Đurđić dobija aplauz, a isti dočekuje i Božinova. Druga izmena u Partizanu...

61' Velika prilika za Partizan. Radnički se grčevito branio i odbranio. Marjanović je šutirao iz "slobodnjaka" iskosa sa leve strane, Bojan Ostojić je zakačio loptu i malo je falilo da na drugoj utakmici kao starter postigne drugi gol (bio je strelac protiv Voždovca). Snašao se Bajić i sačuvao mrežu.

51' Partizan je u naletu, napada svim silama!

GOOOOL!

48' Nikola Đurđić - konačno! Napadač Partizana postigao je "prvenac" od kada je letos stigao u klub iz Humske. Saša Marjanović je izveo korner, Gregor Balažic bio najviši, ali nije uspeo da postigne gol, ispred Bajića se postavio Đurđić i samo skrenuo loptu u mrežu.

Đurđić
Izvor: YouTube


-Nastavljena je utakmica...

Završeno je prvo poluvreme. Utakmica nije lepa, izuzetno čvrsta i oštra na obe strane. Everton i Saša Stojanović su još u prvoj fazi meča zbog povreda morali na napuste igru i budu zamenjeni. Partizan je imao samo jedan šut ka golu Nišlija. Najbitniji momenat u prvom delu dogodio se u 31. minutu, ujedno to je bila i jedina opasna situacija u kaznenom prostoru "parnog valjka". Filip Kljajić je pogrešio, ispustio loptu, a Milan Pavkov pritrčao i pogodio.

- Četiri minuta produženo je prvo poluvreme. Sudija Kiš Čepegi je štopovao svaki prekid.

40' Neverovatno. Fudbaleri Radničkog čim su poveli počeli su sa odugovlačenjem. I posle gola smo videli već dva duža prekida kako bi se ukazala pomoć Nišlijama. Ali, imaju pravo, uostalom, Radnički je zasluženo došao do prednosti. Nije bio bolji, ali ni lošiji od crno-belih.

GOOOOL!

31' Radnički vodi i to uz dosta sreće! Tragičar je Filip Kljajić. Golman Partizana paradom je zaustavio šut posle slobodnog udarca, ali nije ukrotio loptu, ona mu se izmigoljila, natrčao je Milan Pavkov i "spremio" je u mrežu.

1:0
Izvor: YouTube


27' Prvi šut! Alen Stevanović je pokušao iz daljine, ali nije bio precizan. Nema prilika, igra se dosta čvrsto i oštro, na obe strane!

17' Saša Stojanović, takođe, ne može da nastavi. Rastavac ga menja, uvodi Nikolu Mitrovića.

šansa
Izvor: YouTube


12' Sada definitivno više ne može. Saša Marjanović ulazi. On je bio strelac na poslednjoj utakmici između Partizana i Radničkog, ali za Nišlije!

11' Nema prilika, Everton je i dalje u igri.

- Everton se vratio, ali je očigledno da samo statira i neće još mnogo vremena provesti na terenu. Marko Nikolić je prinuđen da ga zameni.

6' Brazilac je ustao, hramlje još uvek. Izgleda da neće moći da nastavi.

5' Evrton je sam pao. Sa bolnom grimasom leži na travi, izuo je kopačku! Čekamo da vidmo šta će biti...

- Počela je utakmica!

- Vreme idealno za igru. Na tribinama ima nekoliko hiljada navijača.

- Igrači oba tima izlaze na teren.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC