• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džekin idealni tim

Autor Anadolija

Džekinih idelanih 11 s kojima je igrao izgleda ovako: Hart; Maikon, Žerom Boateng, Kompani, Kolarov; Jaja Ture, Lampard, Silva; Toti, Aguero, Tevez

 Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, za Sky Sport je izabrao idealan tim od igrača s kojima je imao priliku da igra tokom karijere. Tom prilikom je rekao da je Franceso Toti, kapiten Rome, jedan od pet najboljih igrača svijeta svih vremena.

"Za mene je Toti jedan od pet najboljih svjetskih fudbalera svih vremena. Igrati s njim i imati priliku dobiti loptu od njega je nevjerovatan osjećaj. Sjećam se kada sam odrastao italijanska liga je bila vjerovatno najbolja na svijetu i tada sam gledao Totija, a sada imam priliku da igram s njim. Kada ga vidite na i oko trening kampa ili u svlačionici, ne bi znali da je to Toti. To je ono što ga čini tako velikim igračem i legendom", kazao je Džeko.

Bh. napadač je uputio i velike pohvale na račun Džoa Harta, nekadašnjeg saigrača iz Mančester Sitija, a od ove sezone golmana Torina.

"Hart je definitivno najbolji golman s kojim sam igrao. Četiri i po godine smo bili saigrači u Mančester Sitiju i u tom periodu nas je mnogo puta spasio. Dva naslova koja sam osvojio sa Sitijem su definitivno njegova zasluga, jer je imao veliki broj fantastičnih odbrana. Bio je uvijek uz tim. Ako bi krenulo po zlu, on je uvijek bio pozitivan i vikao na nas iza leđa. Zato je on moj broj jedan", istakao je Džeko.

Džekinih idelanih 11 izgleda ovako:Hart; Maikon, Žerom Boateng, Kompani, Kolarov; Jaja Ture, Lampard, Silva; Toti, Aguero, Tevez.

Džeko je karijeru počeo u sarajevskom Željezničaru, a kasnije je igrao za Usti nad Labem, Teplice, Volfsburg, Mančester Siti i sada Romu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC