• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u Surdulici, derbi na Čairu

Autor mondo.rs

Sve utakmice 14. kola, osim Radnik - Partizan, igraju se u nedelju. Lider dočekuje ekipu Rada.

 Superliga Srbije 14. kolo najava Izvor: MN PRESS

Radnik iz Surdulice u subotu od 17 časova dočekuje Partizan, nakon mini-serije od dve pobede u Superligi Srbije, ali i eliminacije iz Kupa, od užičke Slobode na svom stadionu.

Zanimljivo je da će Radnik jedini ovog vikenda igrati prvenstvenu utakmicu samo 72 sata nakon nastupa u Kupu, pošto je Partizan savladao Žarkovo u utorak, a svi ostali akteri osmine finala iz elitnog ranga - njih 10 - ponovo će na teren tek u nedelju.

Partizan je minulog vikenda propustio šansu da smanji zaostatak za Crvenom zvezdom, pošto je nekoliko sati posle liderovog remija sa Spartakom u Subotici odigrao samo 1:1 sa niškim Radničkim u Humskoj 1.

Crno-beli su do tog meča bili u seriji od šest pobeda, uz gol-razliku 14:1, pa će u Surdulici sigurno dati sve od sebe da započnu novi niz.

Zvezda u nedelju popodne na stadionu "Rajko Mitić" igra protiv Rada, koji je u poslednjih šest kola doživeo samo jedan poraz, od Napretka u Kruševcu i nalazi se u sredini tabele.

Derbi kola ostavljen je za kraj, za nedelju od 17 časova, kada će se na Čairu sastati Radnički i Vojvodina.

Trener Nišlija Milan Rastavac imaće sedam dana za nesmetanu pripremu važne utakmice, dok je Nenad Lalatović morao da oporavi tim od dugog putovanja u Novi Pazar i naporne borbe sa domaćinom u osmini finala Kupa.

Pobeda na penale i plasman u dalje takmičenje bar će pozitivno delovati na moral "lala" pred novu posetu južnom delu zemlje.

Dve trenutno najugroženije ekipe, Borac i Bačka, u nedelju gostuju Napretku, odnosno Novom Pazaru, a "na strani" su takođe Javor i Čukarički. Videćemo da li će neki od ovih timova smoći snage za osvajanje bodova i beg iz donjeg dela tabele...

Od dosadašnje 104 utakmice Superlige 2016/17, pobedama gostiju završeno je 28. Tačno polovina "otpada" na Zvezdu i Partizan sa po četiri pobede, odnosno na Vojvodinu i Spartak, koji su po tri puta slavili na tuđim stadionima.

Pet ekipa ima po dve pobede u gostima, četiri po jednu, a još nijednom se sa tri boda nisu vratili kući Čukarički, Bačka i Borac - tri poslednje plasirana tima.

PAROVI 14. KOLA:

subota

Radnik - Partizan 17.00 (Arena sport 1)

nedelja

Crvena zvezda - Rad 15.00 (Arena sport 1)
Metalac - Spartak 15.00
Napredak - Borac 15.00
Novi Pazar - Bačka 15.00
Voždovac - Javor 15.00
Mladost - Čukarički 17.00
Radnički - Vojvodina 17.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 32, Vojvodina 29, Partizan 26, Napredak 25, Radnički 24, Mladost 22, Spartak 18, Rad 18, Metalac 15, Radnik 15, Voždovac 14, Novi Pazar 11, Javor 11, Čukarički 10, Bačka 10, Borac 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC