• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad neće, neće: Barnli odoleo Junajtedu!

Autor mondo.rs

"Crveni đavoli" od subote su još dva koraka dalje od vodećih ekipa. Isključeni Murinjo i Erera. Aguero i Gundogan za pobedu Sitija posle 35 dana.

Dva člana vodećeg trija, Mančester siti i Arsenal, pobedama su osigurali daljih nedelju dana boravka na čelu tabele i ujedno zadali "domaći zadatak" Liverpulu, koji je u večernjem terminu gostovao Kristal Palasu i takođe osvojio tri boda (2:4).

Siti je kao gost deklasirao Vest Bromvič Albion (0:4), uz dva pogotka Serhija Aguera i, što je prilično iznenađenje, dva gola i jednu asistenciju Ilkaja Gundogana.

Četa Pepa Gvardiole time je prekinula seriju od šest mečeva bez pobede u Premijer ligi, Ligi šampiona i Liga kupu. Poslednji put "građani" su se radovali još 24. septembra nakon gostovanja u Svonsiju.

I dok su najveći rivali odradili posao kako treba, Mančester junajted i Žoze Murinjo nastavljaju agoniju u domaćem prvenstvu.

ČUDO U VOTFORDU

Votford je pobedio Hal rezultatom 1:0, iako nijedan od 22 šuta njegovih fudbalera nije išao u okvir gola! Sedam minuta pre kraja, svog golmana je matirao štoper Hala Majkl Doson, nekadašnji prvotimac Totenhema i reprezentativac Engleske.

Maksimalan učinak u prva tri kola sada je daleka uspomena. "Crveni đavoli" u poslednjih sedam kola imaju samo jednu pobedu (4:1 protiv Lestera), a 0:0 protiv Barnlija na Old Trafordu svakako je njihov najveći kiks od početka sezone.

Nije Junajtedu vredelo što je šutnuo ka golu gotovo 40 puta, a u okvir uputio 11 udaraca. Golman gostiju Tom Hiton bio je na visini zadatka, a često su i sami Murinjovi igrači promašivali ono što je moralo da se "spakuje" u mrežu, pre svih Zlatan Ibrahimović i Vejn Runi.

Huan Mata pogodio je stativu, a Ibrahimović udarcem glavom prečku.

Vrlo je moguće da bi domaćin u poslednjih dvadesetak minuta nekako uspeo da postigne pobedonosni gol, da sredinom drugog poluvremena nije ostao sa desetoricom na terenu.

Sudija Mark Klatenburg, koji je zbog protesta na poluvremenu poslao na tribine Žozea Murinja, pokazao je Anderu Ereri drugi žuti karton, iako je ovaj očigledno pokušao da se zaustavi pre kontakta sa protivničkim igračem. Međutim, po klizavoj travi nije uspeo, došlo je do starta i jedan od najboljih engleskih sudija mašio se za džep...

Totenhem i Lester, timovi koji su u finišu prošle sezone vodili borbu za titulu, podelili su "plen" na Vajt Hart Lejnu - 1:1.

Krajem prvog poluvremena pogodio je Vinsent Jansen sa "bele tačke", ali je početkom drugog Ahmed Musa izjednačio i postavio konačan rezultat.

REZULTATI 10. KOLA:

Mančester junajted - Barnli 0:0

Midlsbro - Bornmaut 2:0 (1:0)
/Ramirez 39, Dauning 56/

Totenhem - Lester 1:1 (1:0)
/Jansen 44p - Musa 48/

Votford - Hal 1:0 (0:0)
/Doson 83ag/

Vest Bromvič - Mančester siti 0:4 (0:2)
/Aguero 19, 28, Gundogan 79, 90/

Sanderlend - Arsenal 1:4 (0:1)
/Defo 65p - Sančez 19, 78, Žiru 71, 76/

Kristal Palas - Arsenal 2:4 (2:3)
/Mekartur 18, 33 - Džan 16, Lovren 21, Matip 44, Firmino 71/

nedelja:

Everton - Vest Hem 14.30
Sautempton - Čelsi 17.00

ponedeljak:

Stouk - Svonsi 21.00

TABELA: Mančester siti 23, Arsenal 23, Liverpul 23, Totenhem 20, Čelsi (-1) 19, Everton (-1) 15, Votford 15, Mančester junajted 15, Sautempton (-1) 13, Bornmaut 12, Lester 12, Kristal Palas 11, Barnli 11, Midlsbro 10, VBA 10, Vest Hem (-1) 10, Stouk (-1) 9, Hal 7, Svonsi (-1) 5, Sanderlend 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC