• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija se nije ponovila, Partizan pobedio!

Autor mondo.rs

"Parni valjak" u Surdulici pobedio Radnik 3:1, u 14. kolu Superlige. Veliki kiks Ognjena Čančarevića, hrabra i napadačka igra domaćina.

 Istorija se nije ponovila, Partizan pobedio! Izvor: MN PRESS

Partizan je prošle sezone u Surdulici imao jedno od najboljih izdanja. Doduše, samo u prvih 45 minuta, kada je i stekao vođstvo 2:0, ali je u nastavku Radnik uspeo da protiv velikog favorita nadoknadi minus i osvoji bod (2:2).

Partizan je opet u Surdulici vodio posle 45 minuta 2:0...

Slike iz prošlosti počele su da se vraćaju... Marko Nikolić i njegovi puleni ovaj put uspeli su da sačuvaju stečenu prednost, iako je Radnik već na početku drugog dela uspeo da prepolovi vođstvo Beograđana.

Radnik - Partizan 1:3 (0:2)!

Strelci za crno-bele bili su Uroš Đurđević u devetom i 67. i Leonardo u desetom minutu, dok je Igor Zlatanović postigao jedini gol za domaći sastav u 47.

Prvi meč 14. kola Superlige doneo je dosta golova, prilika i svi koji su se odlučili da dođu na stadion Surduličana ili odgledaju meč u televizijskom prenosu na Areni sport 1 - nisu pogrešili. Mogli su da uživaju u napadačkoj igri dva tima.

Neško Milovanović nijednog trenutka se nije okrenuo defanzivi ili da, kako se popularno kaže, "parkira autobus" ispred Ognjena Čančarevića i sve karte baci na odbranu gola. Ne, napao je Partizan od prvog minuta i upravo iz takve igre primio dva gola. Ali, nije odustajao...

Takav pristup izmamio je mnogo aplauza i prilika. Uostalom, Radnik, tačnije Nikola Radović je odmah na početku imao šansu da dovede domaćina u vođstvo.

U devetom minutu Radnik je napao svim silama, a Partizan odgovorio munjevitom kontrom i golom. Gregor Balažic je otklonio opasnost ispred šesnaesterca, lopta je došla do Valerija Božinova, koji sjajno izbacuje u prvi plan Uroša Đurđevića. Sprint mladog napadača od centra do šesnaesterca završen je plasiranim udarcem sa 14-15 metara u donji levi ugao.

1:0
Izvor: YouTube


Minut kasnije Partizan je vodio 2:0.

Čim su izveli loptu igrači domaćeg tima su je izgubili, a crno-beli odigravanjem od noge do noge stvorili gol-šansu za Leonarda, koji postiže sedmi pogodak za "valjak". Asisten je bio Đurđević.

2:0
Izvor: YouTube


Da su Valeri Božinov i Leonardo iskoristili dve kolosalne prilike do kraja prvog dela, pitanje pobednika bilo bi mnogo ranije rešeno. Bugarski napadač bio je sam ispred Ognjena Čančarevića, kada je golman "lepezom" zaustavio šut, a Brazilac je posle lepog loba pogodio prečku.

Samo dva minuta bilo je potrebno Radniku u nastavku da smanji vođstvo Partizana. Napad po desnoj strani završen je ubacivanjem Zlatanovića na "prvu stativu" i matiranjem Filipa Kljajića.

1:2
Izvor: YouTube


Dugo se igrlo bez izrazitih prilika, ali sa obećavajućim napadima na obe strane, a onda je usledio trenutak odluke. Počeničku grešku napravio je golman Radnika. Everton je tražio loptom u prostor Đurđevića, ona je bila prejaka, pa je istrčavanje čuvara mreće domaćina delovalo uspešno. Ali, Čančarević je promašio čitav fudbal (očigledno se lopta odbila od busena zemlje), Đurđević je bio spreman, zaleteo se prema golu i lagano postigao svoj drugi, a treći pogodak za Partizan.

Golman Radnika Ognjen Čančarević presudio je svom klubu protiv Partizana. U trenucima kada su Surduličani jurili izjednačenje, napravio je kiks i pitanje pobednika bilo je rešeno.
Izvor: YouTube


Marko Nikolić nije mogao da računa na nekoliko igrača. Čak trojica su odsustvovala zbog povrede zgloba - Miroslav Vulićević, Marko Jevtović i Nemanja Mihajlović. Zbog toga je u početnoj postavi, na poziciji desnog beka, bio Milan Radin. I on je imao sjajnu šansu u finišu meča.

Partizan je sada izjednačen sa Vojvodinom na drugom mestu. Obe ekipe imaju 29 bodova, dok im vodeća Crvena zvezda beži tri boda. Doduše, beogradski i novosadski crveno-beli imaju i meč manje.

Radnik: Čančarević - Pavlović, Vuković, Gojković, Milovanović - Adamović, Pavlović - Vlahović (od 88. Dorić), Nikolić, Kjereme - Zlatanović (od 73. Stanković).

Partizan: Kljajić - Radin, Milenković, Balažic, Miletić - Everton, Marjanović, Leonardo, A. Stevanović (od 84. Janković) - Božinov (od 75. Ilić), Đurđević. 


UŽIVO:

84' Marko Janković umesto Alena Stevanovića.

81' Milan Radin je imao sjajnu šansu. Pavlović je pogrešio, Đurđević "spremio" priliku.

GOOOL!

76' Koliko sreće za Partizan! Veliki kiks Ognjena Čančarevića i pitanje pobednika je očigledno rešeno. Everton je tražio loptom u prostor Đurđevića, ona je bila prejaka, pa je istrčavanje golmana Radnika delovalo uspešno. Ali, Čančarević je promašio čitav fudbal (očigledno se lopta odbila od busena zemlje), Đurđević je bio spreman, zaleteo se prema gol i lagano postigao svoj drugi, a treći gol za Partizan.

Golman Radnika Ognjen Čančarević presudio je svom klubu protiv Partizana. U trenucima kada su Surduličani jurili izjednačenje, napravio je kiks i pitanje pobednika bilo je rešeno.
Izvor: YouTube


75' Saša Ilić umesto Valeri Božinova. Prva izmena Marka Nikolića. Dugo nije bilo prilika, ali napadi Radnika nisu bezazleni.

66' Partizan je izveo tri vezana kornera. Leonardo je šutirao sa ivice kaznenog prostora preko gola.

55' Đurđević ima veliku priliku, lopta mu je pobela malo, dovoljno da Čančarević "zatvori" ugao.

53' U razmaku od samo 30 sekundi MIlan Radin dobija dva udarca u glavu. Borba se rasplamsala.

GOOOL!

Posle tačno dva minuta igre u drugom delu Radnik je smanjio na 1:2. Strelac je Igor Zlatanović posle centaršuta sa desne strane. Fudbaler Surduličana bio je na prvoj stativi i nisku loptu lako prebacio preko Kljajića.

1:2
Izvor: YouTube


- Počelo je drugo poluvreme.

Partizan je stekao kapitalnu prednost posle prvih 45. Doduše, isto je bilo i prošle sezone u Surdulici, pa crno-beli nisu uspeli da odnesu ceo plen iz Pčinjskog okruga. "Ekspres" vođstvo usledilo je u devetom i desetom minutu, strelci su bili Urođ Đurđević i Leonardo. Oba gola posle kontri.

Imao je Partizan još dve odlične prilike, ali je Ognjen Čančarević odbranio zicer Valeri Božinovu, dok je Leonardo pogodio prečku.

I domaćin je imao nekoliko vrlo opasnih situacija ispred gola crno-belih. Nikola Radović je propustio dve šanse da savlada Filipa Kljajića.

Sadržajno i zanimljivo prvo poluvreme...


PREČKA!

38' Leonardo je pokušao da lobuje Čančarevića (iz prve, licem okrenut ka bočnoj tribini), ali je pogodio prečku. Sjajan pokušaj Brazilca.

Prečka
Izvor: YouTube


36' Radnik je opasan. Sada je imao još jednu ozbiljnu šansu, Radović je šutirao iz okreta, a lopta je zakačila nekoga od igrača Partizana i završila u korneru.

34' Frensis je vrlo dobro šutirao, Kljajić je bio dobro postavljen.

26' Velika šansa za Partizan! Božinov je mogao da se upiše u strelce, ali je Ognjen Čančarević sjajno intervenisao i sprečio siguran pogodak. Golgeter "parnog valjka" bio je sam...

Šansa PFC
Izvor: YouTube


17' Radnik je imao novu priliku. Nezgodna lopta za Kljajića posle "slobodnjaka" sa leve strane, ali se snašao golman crno-belih.

GOOOL!

Čim su krenuli sa centra fudbaleri Radnika su izgubili loptu, a Partizan, akcijom od noge do noge iz prve, stigao do još jednog pogotka. Božinov, Stevanović, Đurđević i na kraju LEONARDO!

2:0
Izvor: YouTube


GOOOL!

Od devetog minuta Partizan vodi. Mat u tri poteza i gol Uroša Đurđevića! Radnik je svim snagama napao, a crno-beli iz munjevite kontre poveli. Balažic je izbio loptu do Božinova, Bugarin odmah prema Đurđeviću, koji je od centra do gola imao otvoren put i jednu jedinu prepreku - Čančarevića. Nju je lako savladao...

1:0
Izvor: YouTube



4'PRILIKA!

Sjajna šansa Radnik. Frensis je iz kontre odigrao na desnu stranu, gde se ubacivao Nikola Radović. Izbio je fudbaler domaće ekipe sam ispred Kljajića, ali je šut bio loš, pa je golman crno-belih uspeo da ukroti loptu.

šansa
Izvor: YouTube


- Utakmica je počela!

16.57 - "Specifičan ambijent. Partizan se protekle sezone opekao ovde u Surdulici. Ako želimo da budemo najbolji, moramo i preko ovako teških terena da prođemo. Koncentracija mora da bude maksimalna. Došli smo oslabljeni, bez Jevtovića, Vulićevića i Mihajlovića, svi imaju povrede zglobova", naglasio je Marko Nikolić.

16.56 - "Trudićemo se da pariramo Partizanu, da neutrališemo njihovu igru. Svi znamo koliko Partizan ima dobrih individualaca. Pokušaćemo da Partizan iz Surdulice ne odnese bodove", rekao je pre početka meča Neško Milovanović.

- Vreme sasvim dobro za igru. Vedro je, stadion je obasjan suncem, ali je prohlado.

16.54 - U Surdulici nije pun stadion. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC