• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksinih 500 na klupi Crvene zvezde!

Autor mondo.rs

Veliki jubilej trenera golmana crveno-belih.

 Srđan Maksimović trener golmana FK Crvena zvezde 500 utakmica na klupi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nedeljni duel fudbalera Crvene zvezde i Rada (2:1) zauzeće posebno mesto u srcu Srđana Maksimovića.

Ne zato što su crveno-beli već zato što je treneg golmana upisao veliki jubilej u svojoj karijeri – 500. utakmicu na klupi Crvene zvezde!

Maksini učenici

Među golmanima koje je Maksa trenirao u Crvenoj zvezdi nalaze se Vladimir Dišljenković, Nenad Milašinović, Ivan Ranđelović, Boban Bajković, Zoran Banović, Vladimir Stojković, Saša Radivojević, Saša Stamenković, Bojan Pavlović, Marko Dmitrović, Aleksandar Kirovski, Miloš Vesić, Marko Trkulja, Damir Kahriman, Predrag Rajković, Nemanja Supić, Filip Manojlović...

Maksimović je u klub došao 2003. godine, prvo u Omladinsku školu, a onda je juna 2004. prekomandovan u stručni štab prvog tima. Od tada, treninzi crveno-belih bez njega su nezamislivi.

"Ne mogu da verujem da je prošlo toliko vremena od mog debija na klupi. Sećam se te prve utakmice, protiv Jang Bojsa u Cirihu kao da je juče bilo. Trener je tada bio Ljupko Petrović, a prethodni put sam Ljupka gledao u Bariju, samo što sam tada imao ulogu navijača. Trinaest godina kasnije, on i ja smo sedeli na istoj klupi i za mene je to bila neverovatna čast. Vreme je prošlo i prebrzo, ali u Zvezdi je uvek tako - samo se gleda sledeća utakmica, vreme brzo prolazi i sa ove distance ne mogu da verujem da je već prošlo 500 zvaničnih utakmica", izjavio je Maksimović za klupski sajt.

Popularni Maksa bio je akter raznih utakmica – i derbija i evropskih i "velikih" i "malih" – ali ne želi da ih razdvaja.

"Bilo je stvarno sjajnih ljudi i trenera sa kojima sam radio i od kojih sam mnogo i naučio - velikih imena i domaća, ali i strana. Zaista ne bih mogao da izdvojim jednu utakmicu. Pored mnogobrojnih prvenstvenih i Kup utakmica, imam čak 62 evropske, odnosno 37 derbija. Bilo je mnogo derbija koji se pamte, svaka utakmica na svoj način nosi uspomene i lepe i manje lepe".

Za Maksimovića, utakmica se ne završava poslednjim sudijskim zviždukom. Zapravo, za njega tek tada počinje ozbiljan posao.

"Posle svake utakmice vodim evidenciju. Beležim sve dobre i loše poteze koje su golmani imali. Ako smo primili gol, analiziram na koji način, ako nismo - opet analiziram ponašanje golmana. Da bi golmani napredovali, mora se detaljno pratiti njihov razvoj i svakodnevno raditi na ispravljaju grešaka, ali i poboljšanju vrlina. Sa zadovoljstvom posvećujem pažnju svakoj utakmici i sa našim golmanima proživljavam i lepe i manje lepe trenutke. Zaista sam srećan što sam ovoliko u Crvenoj zvezdi", zaključio je Srđan Maksimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC